Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SCANIA R620 \8/ New R Series

Odeslat odpověď
Příspěvků: 241 • Stránka 13 z 17 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
  • Odpovědět s citací

Re: SCANIA R620 \8/ New R Series

Příspěvekod JARDA.P » 24 dub 2011, 22:23

Avan07: tak to jsem rád :grin: Já jsem taky trošku odpověd bral ze srandy :grin:
Bouvier: Díky...Stoleček se mi zdá taky asi nejlepší a nejhezčí věz co sem zatim za svůj modelářskej život splodil :grin: :grin: Jo,co se ti zdá moc chlupaté ??
Už jsem se s Márou bavil že se mu něco v tom interieru zdá hodně chlupaté,ale pak se ukázalo že to horzně zkreslují fotky :?
HOTOVO: SCANIA NEW-R BLACK&RED DIAMOND
JARDA.P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mára V8 » 24 dub 2011, 22:56

Ten šmirgl jako koberec vypadá dobře, polička se bude vyjímat na palubce. Na tom polštáři bych chtěl spát :grin: :grin: a k tomu klobouku, jedinou pokrývku hlavy kterou jsem kdy použil z doplňků, byla kšiltovka.
Rozestavěno:
Holanďanka SCANIA 142 V8 + vlek http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=87210
Něco z dokončených:
DAF XF 105 SSC: viewtopic.php?f=166&t=91578&p=1704747#p1704747
MAN TGX 26.480 6x4 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=166&t=85017
Mára V8

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JARDA.P » 24 dub 2011, 23:05

Mára V8 píše:Ten šmirgl jako koberec vypadá dobře, polička se bude vyjímat na palubce. Na tom polštáři bych chtěl spát :grin: :grin: a k tomu klobouku, jedinou pokrývku hlavy kterou jsem kdy použil z doplňků, byla kšiltovka.

Za poličku velký DÍK taky se mi moc líbí,a máš pravdu že se bude vyjímat,ještě když to bude na žlutý palubovce :) No taky bych chtěl zkusit spát den na vzduchojemu :grin: :grin: Jinak,já bych taky nejradši použil kšiltovku,ale zrovna už jsem neměl potřebné barvy,tak jsem splácal hnedej klobou,ale na to zaplácání místa mi to scačí :arrow:
Ještě jednou všem DÍK za odpovědi...
Jo,chtěl bych se zeptat,barevnou kombinaci na modelu plánuju červená-žlutá,a chtěl bych udělat na kabinu nějaký pruhy.Ale s tou krycí páskou co mam doma bych sloupnul lak a bylo by to k hov** tak se chci zeptat,máte zkušenosti s krycíma páskama od Tamiye ? Jestli dobře drží nesloupnou lak atd...
A jestli vyrábí různé šířky :-k
Předem děkuji,
JARDA
JARDA.P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Homer69 » 25 dub 2011, 13:05

Tamiya pásku Ti mohu doporučit, používám je a nikdy jsem nic nesloupl. Šíře mají 6, 10, 18, 40 mm.
Polička je dobrá, jen bych asi použil nižší nápis. Takhle se mi zdá úzká, ale myslím si že mě klame to logo.
Jinak jedeš dobře.

Martin
Hotovo:
DAF 95XF Space Cab 1:24
Scania 144L 1:24
Scania 124L 6x4 1:24
Rozestavěno:
Plachtový návěs Schmitz 1:24
Cisterna Van Hool 1:14 - novostavba

Lepím si pouze pro svoji radost. Čím méně lepidla na prstech, tím větší radost. :D
Homer69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 25 dub 2011, 13:26

Taymia pasky jsou super, a doporucuju si koupit takovej ten plastovej... jak se tomu nadava? davkovac? (vypada to jako ty bily belitka na zabelovani kdyz neco spatne napises)... to toho pasku zavres a ona pak nema oslintany kraje od bordelu )
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 25 dub 2011, 13:26

Taymia pasky jsou super, a doporucuju si koupit takovej ten plastovej... jak se tomu nadava? davkovac? (vypada to jako ty bily belitka na zabelovani kdyz neco spatne napises)... to toho pasku zavres a ona pak nema oslintany kraje od bordelu )
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JARDA.P » 25 dub 2011, 13:31

Homer69 píše:Tamiya pásku Ti mohu doporučit, používám je a nikdy jsem nic nesloupl. Šíře mají 6, 10, 18, 40 mm.
Polička je dobrá, jen bych asi použil nižší nápis. Takhle se mi zdá úzká, ale myslím si že mě klame to logo.
Jinak jedeš dobře.

Martin

To Martin:
Tak to jsem rád že se někdo ozval :) Uričtě nějaké pásky zakoupim,plánuju červenou kabinu,a nějaký stříbrný nebo žlutý pruhy :P Díky za radu [-o<
Jinak k poličce,bohužel nižší nápis nemám,ale oddychnul jsem si když jsem tam tenhle lepil,na dýlku mi to vyšlo úplně stejně jako polička :? Jinak logo má výšku 4 mm polička 1 cm...
Snad dalším postupem na modelu nic nepokazim :x

To Globe: jj,vim co myslíš,mam to ve škole :grin: Určitě se po něčem takovým mrknu,jinak já zatim co mam tu krycí pásku tak jí vždy po použití mrsknu do igelitovýho sáčku a zatim vedu nad bordelem 1:0 8) Jinak taky díky za radu [-o<

JARDA
JARDA.P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Homer69 » 25 dub 2011, 16:56

Jojo jak píše Globík, taky mám ten "dávkovač". Ono potom už kupuješ jen náhradní pásku. Jen pro představu http://www.mpmshop.cz/maskovaci-pasky/

Martin
Hotovo:
DAF 95XF Space Cab 1:24
Scania 144L 1:24
Scania 124L 6x4 1:24
Rozestavěno:
Plachtový návěs Schmitz 1:24
Cisterna Van Hool 1:14 - novostavba

Lepím si pouze pro svoji radost. Čím méně lepidla na prstech, tím větší radost. :D
Homer69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JARDA.P » 28 dub 2011, 18:34

Zdravím...
Večer,cca po osmé hodině jsem hodim pár fotek ze stavby. :tongue:
Jestli nebude vadit,tak trošku popíšu hned teď co jsem udělal a po osmé už jen hodim fotky maximálně pár kratoučkých větiček.
Už mam skoro komplet slepenou kabinu,horní i boční spojlery a nalepenou rampu...Vše pak bude v červené barvě + stříbrné pruhy :P
Pak jsem si trošičku pohrál se sluneční clonou,vyříznul jsem z ní 2 dálkové světla ( ty přídou do předního nárazníku ) a do sluneční clony jsem nalepil nějaké kousky plastů zbrousil.Zítra to komplet zatmelim a ještě jednou zbrousim,pak nalepim na kabinu a pujde to pod ruky speciála 8)
Tak,doufám že sem hodíte potom až tu budou fotky nějaké komentáře a co si myslíte o těch ''dálkáčích'' v nárazníku :?

Toť s textem ode mně vše :grin:
JARDA :)
JARDA.P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Dvořák » 28 dub 2011, 21:02

Pod ruky speciala? Ze ti to jako bude nekdo lakovat ? To je vec kterou nesnasim,to je jak kdyby pekar udelal testo a pak si nechal rohliky uzmoulat u jinyho. To musis sam,jinak se to nenaucis. Kazdej nejak zacinal.
Lukáš Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mára V8 » 28 dub 2011, 21:07

Je těžký to stříkat, když nemá na kompresor ani pistol. :-k
Rozestavěno:
Holanďanka SCANIA 142 V8 + vlek http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=87210
Něco z dokončených:
DAF XF 105 SSC: viewtopic.php?f=166&t=91578&p=1704747#p1704747
MAN TGX 26.480 6x4 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=166&t=85017
Mára V8

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 29 dub 2011, 08:20

JARDA.P píše:Zdravím...
Večer,cca po osmé hodině jsem hodim pár fotek ze stavby. :tongue:
Jestli nebude vadit,tak trošku popíšu hned teď co jsem udělal a po osmé už jen hodim fotky maximálně pár kratoučkých větiček.
Už mam skoro komplet slepenou kabinu,horní i boční spojlery a nalepenou rampu...Vše pak bude v červené barvě + stříbrné pruhy :P
Pak jsem si trošičku pohrál se sluneční clonou,vyříznul jsem z ní 2 dálkové světla ( ty přídou do předního nárazníku ) a do sluneční clony jsem nalepil nějaké kousky plastů zbrousil.Zítra to komplet zatmelim a ještě jednou zbrousim,pak nalepim na kabinu a pujde to pod ruky speciála 8)
Tak,doufám že sem hodíte potom až tu budou fotky nějaké komentáře a co si myslíte o těch ''dálkáčích'' v nárazníku :?

Toť s textem ode mně vše :grin:
JARDA :)

Jak jsi vyřešil na těch záslepkách do clony to,že spodek by měl být průhledný (černá kouřová barva) a vrch v barvě...případně celý průhledný ???? Řešil jsem to u mojí slépky a byl to celkem oříšek,ale nakonec to nějak dopadlo.... 8)
Je to sice dál,ale o to horší cesta.........
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Dvořák » 29 dub 2011, 10:19

Mára V8 píše:Je těžký to stříkat, když nemá na kompresor ani pistol. :-k

A to neexistuje jinej zpusob ? Ja svoje prvni 2 modely taky strikal sprejem a troufam si rict,ze to nevypada vubec spatne.
( dal bych sem i foto,ale nechci to tu zaplacavat svyma fotkama )
Lukáš Dvořák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JARDA.P » 29 dub 2011, 11:24

Hoši,v první řadě se chci omlvit za zpoždění,včera byla rychle venku tma a mě se to nechtělo fotit na umělém osvetlění :x
A jinak v tématu,jak píšete,že bych měl model stříkat sám,problém je v tom že já s modelama začal v 12 a musíte uznat že v těhlech letech je těžko k sehnání tak minimálně 6 tisíc :evil: A model chci začít stříkat sám,až při třetím modelu ( bude to Pete 378 )
Jouda:já to neřešil,já jsem tam nalepil nějaké plasty co jsem našel doma a nijak to neřešil,už né vůbec kvuli barvě ta bude červéna x-7 ( tamyia ) a celá clona bude červená jako kabina,černý sem to nechtěl mít :x
Dneska už určo budou fotky,SLIBUJU :grin:
JARDA.P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JARDA.P » 29 dub 2011, 13:22

Tak,abych blbě nekecal tak jsou tu slibované fotečky :-D
Jen ještě jednou,na fotkách uvidíte:kabinu pohromadě i se spojlery,upravenou sluneční clonu,a přidaný světla v nárazníku :wink:
Doufám že se bude líbiti...Jen u clony ještě dolepim do horní části kšiltu nějakej plast aby tam nebyla díra od vyřízlých světel,a následně zatmelim tak aby nebyla vidět ''čára'' mezi horní a dolní časti kšiltu 8)
Jo,abych nezapomněl,ještě přidám foto předlohy podle které jsem vybral pruhy na boky kabiny,jen budou v jiné barvě a to stříbrné 8)
Toť s textem vše !
Fotky
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Na rampu příjdou ještě majáky,a pod rampu ASI,nevim to jistě panáčci michelini :)
Světla budou rozmístěna tak,aby nebyly úplně u kraje ale ani úplně uprostřed ale něco mezi :D Vedle nich pak ještě přídou na každou stranu pozičky...
Předloha:Pruhy co vydíte v rohu kabiny u spojlerů udělám taky od nejmenšího k největšímu ale budou stříbrné + kabina červená :)

To je vše Vážení kolegové :) Nebojte se a něco připiště,doufám že se líbí...
JARDA
JARDA.P

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 241 • Stránka 13 z 17 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

Zpět na Rozestavěno