Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tygří král made in Porsche :)

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod adam červenka » 04 říj 2006, 18:54

sir Alron píše:... Navíc ho chci dělat nově podle posledních trendů .

no ehm.....vzhledem k tomu co predvadis na nymbasu a ted ty pasy.....ehm....s tema novejma trendama ze začatku moc nepočitej.... :x
°llllll°
I am the end of the world...
adam červenka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 04 říj 2006, 19:00

Máš recht adame... jestli teprv začínáš, nauč se nejdřív čistě lepit a barvit.. patinu se uč až po tomhle :wink:
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 04 říj 2006, 23:08

Čistě lepit umím dávno, jen s tím barvením a patinou jsem na štíru. Zimmerit jsem zatím vzdal, použiju eduardí lept.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 05 říj 2006, 19:05

štetečkuješ,nebo máš "gun"??????to je těžko radit...já Ti poradímsvoji vyzkoušenozu fintu s tupováním molitanem a pak až se dozvím,že máš pistolku...třeba....zkus konkrétní dotaz stylem...třeba:nemám pistoli a chci pěkně natřít model...jak na to???? :wink: ...no a já i další pak milerádi poradíme :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 11 říj 2006, 17:54

Mám stříkací pistoli.Není to sice žádná velká špička (jednočinná) ale na zaučení by měla stačit. S modelařinou jsem vlastně skončil kvůli tomu ne že bych neuměl lepit ale stříkat.

Král všech Tygrů ustrnul na mrtvém bodě. Jaký fígl byste mi poradili na ty pásy ? Tamiya pásku ? A hlavně - Cimmermanovu patentovanou pastu na čištění bot (to že ji nacisté použili na něco jiného je vedlejší :grin: )mám udělat z leptů anebo nějak jinak ? S dvousložkovým tmelem jsme dosud nedělal, v jednom z posledních modelářů jsem viděl že nějaká firma dělá odlévaný zimmerit přímo na konkrétní stavebnice. Jednoho poršáka jsem už kvůli té hloupé pastě vzdal a nerad bych aby to dopadlo stejně...

Až dokončím tank příjde na řadu diorama a to bude fakt dráma.... Když vidím jak to zvládáte na první pokus chce se mi :cry: Zatím jsem to zkoušel uděla t z papírmaché ale akorát to smrdělo a nakonec se to rozpadlo....

Prozatím ale nemám představu jak by ta diorama měla vypadat - kdysi jsem v jakémsi katalogu dragonu (2005) viděl Kinga obklopeného uličníky a zapadlého v trávě ale nemám uličníky a kdo ví jak by to dopadlo. Nejspíš ho někam postavím jako že mu došel benzin a posádka šla dom... nějakou obyčejnou českou silnici, strouhu, kapličku s Pannou Marii....
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 12 říj 2006, 16:29

...posádka šla dom.... :grin: :grin: :grin:
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 31 říj 2006, 18:24

Co myslíte mám si koupit Cimrmanovu pastu v podání edíků nebo si někde splašit tu od cavalieru ? Nějak jsem nepochopil jak se má ten resin na model napatlat.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 31 říj 2006, 18:32

Kavalíra vezmi.myslim že normální vteřinák bude stačit
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 31 říj 2006, 18:33

Firma Atak model vyrábí zimmerit na Sd.Kfz 182 KING TIGER Porsche Turret od DRAGONU.
http://www.atakmodel.com.pl/
Dle kolegy, naproste věrné provedení.
Přílohy
35025.jpg
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 01 lis 2006, 00:00

sir Alron píše:Čistě lepit umím dávno, jen s tím barvením a patinou jsem na štíru. Zimmerit jsem zatím vzdal, použiju eduardí lept.

Promiň nechcu nikoho shazovat,ani se navážet,ale podle toho co jsi tady zatím předvedl s tím Abramsem viz: http://www.modelforum.cz/download.php?id=46338
bych to opravdu viděl jen na lehkou krabičku bez dalších úprav a jiných šíleností,na které promiň mi to,ale ještě jaksi nemáš....
raději čistej ŽAVES,než splichtěnou drahou konverzi... :wink:
Říkáte nejlepší model?
Epoxyd,plastelína a silikon!!!Jo a abych nezapoměl...SÁDRA!
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 01 lis 2006, 15:07

To s Abramsem jsem už vysvětloval :evil: Zkrátka a dobře jsem přehlédl (nevěděl, zapoměl) že ten mantl kanónu je stupňovitý ! Když jsem to zjistil bylo již pozdě, protože jsem to mezitím stačil upilovat atd... Stejně nechápu proč se uchýlili k takové pič.... když KAŽDÝ Abrams 1/35 má ten mantl ze tří částí - i starý dragon ! Čelo i s horní deskou, a na ty boky co jsou v novince rozložené na prvočinitele jsou u starého modelu vcelku ! U dalšího kusu se to už nestane. Tečka.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Pospíšil » 01 lis 2006, 16:15

Myslím že se to může stát i tomu nejlepšímu a jedna chybka neznamená že na to nemá :?
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 01 lis 2006, 16:43

Tolika kecání, ale já nevidim žádnou práci.... děláš na tom vůbec? :x :?
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 01 lis 2006, 19:55

Momentálně mám stop stav jelikož mi došla základní ingredience - lepidlo ! Jakmile se dostanu do města budu pokračovat :P
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 01 lis 2006, 20:20

si kup toulen...a máš to na dlouho.....pokud jej teda dřív nevyinhaluješ :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Jarek S.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno