Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna ‹ Jak na fotografování
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak fotografovat model(ky) II – Fotíme s DSLR

Všechno o fotografii, včetně galerie Vašich nemodelářských fotek
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1092 • Stránka 69 z 73 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73
  • Odpovědět s citací

Re: Jak fotografovat model(ky) II – Fotíme s DSLR

Příspěvekod VojtaH » 06 led 2011, 11:45

A ve foťáku máš nastaveno sRGB nebo Adobe RGB?
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 06 led 2011, 18:01

Adobe RGB...myslíš že to bude tým?
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 06 led 2011, 18:53

Omlouvám se za původní nepochopení.
Udělal jsem si testík.
Fotografie jsem načetl přes CameraRAW do Photoshopu a uložil do JEPG, Tiff a PSD. Následně vše vypnul a znovu načetl do Photoshopu. Výsledek, všechny fotografie jsou totožné.
Následovalo načtení v Zoneru, ale se stejným výsledkem.
Nejdříve jsem si myslel, že bude problém v ukládání do JEPG, kdy dochází k velké kompresy, ale není tomu tak.
Tak jde nejspíš o nastavení Správy barev.

Bubaku, pokud tě mohu poprosit tak mi prosím pošly tu tvojí fotku bez úprav v RAWu do e-mailu: p.chmelik@seznam.cz a já se na to zítra podívám.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 07 úno 2011, 18:39

Canon na výstavě CP+ dnes představil řadu novinek pro letošní trh. Jako nejzajímavější je oznámení o probíhajích závěrečných fázích vývoje objektivu Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender1.4x což je objektiv s integrovaným konvertorem 1,4x.
Tedy nechápu ten konvektor a zda půjde demontovat a pak s toho bude 200-400 x 1,4 anebo 200-400 / 1,4. No necháme se překvapit.
Zdroj: Oehling.cz
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 08 úno 2011, 14:19

A už tu máme bližší informace o připravovaném objektivu Canon EF 4/200–400L IS USM Extender 1,4×
http://www.fotografovani.cz/art/nov_pri ... ender.html

Canon EF 200–400 mm f/4L IS USM Extender 1,4× je určen hlavně profesionálním fotografům, kteří se zaměřují na akci, sport, reportáže a život ve volné přírodě, ale i všem, kteří potřebují tento rozsah ohniskové vzdálenosti, typickým příkladem mohou být letečtí spotteři.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 08 úno 2011, 18:56

Pavel Šenk píše:Tady i s cenou: http://canoneos550d.cz/canon-oznamil-vy ... tender1-4x

Děkujeme odejděte :grin: :grin:

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod danny1691 » 04 bře 2011, 15:44

chtěl bych se zeptat...Externí blesk Canon Speedlite 430 EX zašal poněkud trucovat. V režimu Slave funguje pomocné světlo AF. Pokud je Slave na blesku vypnuto a fotoaparát je nastaven na jiný režim než automat, světlo nefunguje.
Nyní jsem na vážkách- odchází blesk do křemíkového nebe a nebo jsem něco "dobře" nastavil?
Tělo je Canon EOS 450D a v jeho menu jsem nenašel/přehlížím položku vypnout pomocné světlo AF

VYŘEŠENO

V nastavení Režimu AF byl zvolen režim AI servo. Po zvolení One Shot nebo AI Focus je vše OK
danny1691

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 22 dub 2011, 10:00

Já nevím, furt sem si nějak nezvyknul na to že najdu moje fotky na jiných stránkách,..hlavně ořezané, s uřezaným vodoznakem a bez udání jména. a odkaz je zkomoleně,.....
Kdyby napsal tak jako x lidí tak mu to odešlu v zipu všechno,....nic za to nechci,..snad by si o mohl i prolinkovat na moji galerku,..ale proč že?

http://www.ipmsswidnica.pl/index.php?op ... &Itemid=36

Jejich foto :

moje

Je sice možné, že jsem fotili ze stejného úhlu, stejný model, stejný člověk ve stejné pozici v pozadí, stejnou kompozicí, na stejný dlouhý čas, ze stativu.......ale já jsem tam nikoho za sebou neviděl,..proto mi hlodá červík no :-D Taky ja možná náhoda že sou fotky odříznuté tak dole,... :-k :-k 8-[

No co už,....
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 22 dub 2011, 10:04

Koukám že panáčci z Polska jsou tak trochu zloději? :? Budeš jim psát?

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 22 dub 2011, 10:30

Doline před nedávnem jsem se tématem stahování fotek a jejich další publikací zabýval. A to z důvodu přípravy článku o Humvee.
Fotografie co jsou volně stažitelné můžeš i volně dále publikovat, jen musíš dát odkaz od kut je máš (stačí link). Toto bylo vyjádření vydavatele.
Díky tomuto zjištění uvažuji, že budu dávat vodoznak doprostřed fotek (leteckých). Protože se dost stává, že někdo tyto fotografie stáhne a publikuje je bez svolení a linku. Do této skupiny patří i tvé fotografie, které někdo ořezal a zveřejnil.

Další věc je „zakoupení“ fotografií, které byly prokazatelně ukradeny z archivu. Viz fotografie uvedená zde na fóru v tématu identifikace vozidel. Kolega měl přístup do tohoto archivu a prováděl skenování a ofocování dokumentů pro potřeby závodu, které později někdo odcizil. Ale z ohledu na autorská práva stále patří firmě Škoda Plzeň, i když je někdo našel v popelnici. Tedy bez povolení Škody se nesmějí dále publikovat.

A poslední věcí je zveřejňování fotografií se souhlasem autora, ale bez souhlasu nadřízeného místa. Jedná se o fotografie z konfliktů anebo misí, které právě probíhají. Zveřejnění těchto fotografií by mělo odsouhlasit dané ministerstvo. Ono to zní jako sranda, ale může se stát, že je na fotografií tajná věc či osoba, která neměla být zveřejněna, a tímto došlo k porušení zákona.
Velmi háklivý jsou na to Američané, které většinou zakazují fotografovat stroje z blízkosti i akreditovaným novinářům.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 22 dub 2011, 10:32

A ještě dodatek
Doline vždyť dole je odkaz na tvojí galerii!
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bud » 22 dub 2011, 10:36

:o :-k Člověče Doline díval jsem se na ty stránky kde ti obšlehly fotky a našel jsem tam i jednu moji !
I když jak píše Chmell ty odkazy tam jsou, ale proč ty fotky ořezávají toť otázka že #-o ???
Přílohy
5-ok.jpg
5-ok.jpg (64.66 KiB) Zobrazeno 4861 krát
IMG_7534.jpg
MY LETCI MÁME OCELOVÉ PTÁKY !!! =)
Bud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 22 dub 2011, 12:05

Chmell píše:A ještě dodatek
Doline vždyť dole je odkaz na tvojí galerii!

Ano je,..ale píšu "a odkaz je zkomoleně,..." to za a) a za b) klikni si na něj,..ani ta galerie neexistuje,...za c) co ten ořez jako?? :x

Chmell píše:Další věc je „zakoupení“ fotografií, které byly prokazatelně ukradeny z archivu. Viz fotografie uvedená zde na fóru v tématu identifikace vozidel. Kolega měl přístup do tohoto archivu a prováděl skenování a ofocování dokumentů pro potřeby závodu, které později někdo odcizil. Ale z ohledu na autorská práva stále patří firmě Škoda Plzeň, i když je někdo našel v popelnici. Tedy bez povolení Škody se nesmějí dále publikovat.

Narážku chápu, ale jste vedle jak ta jedla!!
1 - "Popelnicové fotky" jsou sice ze Škody (focené tam), ale nikde není Škoda napsané,..jsou z redakce nějakých novin z roku 1941!! Razítko těch novin tam je, dokonce i kde a kdy měly být otištěny + popiska. No a navíc Škoda jako taková fotky v pohodě nechá publikovat, oskenovat......právě připaravuju jednu rozsáhlou sérii do knihy o autech.
2 - Album co mám, je focené soukromým fotografem (bývalým majitelem toho alba) a tužkou!!! Jsou u fotky napsané vždy čísla, které mají nynější fotografie v Škodě! Pán byl fotograf (mám od pozůstalých dalších x fotogafií motorek) Navíc je to album kde jsou zachyceny fotky jakobych to fotil já nebo ty,..dokumentárně, nejde o produktové fotografie které má Škoda V 99% V ARCHIVU!! Navíc jsou tam stroje které nejsou nikde jinde a nikdy vyfotografovány (ověřeno u kapacit ve VHU)..... Může mi tvrdit kdo chce co chce, ale toto je soukromé album s klasickýma fotkama jakoby po dědovi,...i přesto že to bylo tajné či netajné. Životopis pána co to fotil mám a znám souvislosti jeho práce. To že mohlo být ukradeno jím ve Škodě kdysi před 40 lety nemám jak dokázat, nikdo to nedokáže...ani Škoda, už vůbec ne prokazatelně! A pozůstalí neví nic.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 03 kvě 2011, 10:31

Malé upozornění,.....
Někdy ovšem pozor při křížení se několika koníčků navzájem,..ano rád fotím, ano rád mám i veterány,...jen se občas stane to, že máte na kartě málo místa a "zepředu" na kartě staré fotky. Já měl třeba na jedné kartě polovinu Mošoně (polovina už odmazaná), focení doma dětí, focení na jedné Military akci a vozidla z ODT.SK a snad něco dalšího, nevím,....vše mimo Mošoně je ke stažení do PC a zatím neviděno,....a na Motortechnu (což je vetránburza v Brně) mi zbývalo asi 200 foto. Dostatečný počet povíte si!
Stane se ovšem že máte pak na té Motortechně osm posledních fotek a 192 krásných záběrů na raritka a detaily,....
A řekněte si mám tam tu Mošoň odmažu. Ano je celkem hezky a čas a tak zapnete "erase" a pak "All".....řeknete si že počkáte 10 sec podle toho jak se užírá fotek a bude to. A pak tak letmo zahlédnete v bedně u jednoho dědy na place kryt řetězu na Sportku ČZ co jste sháněli na Aukru a vždycky skončil za 1800 a výše, u překupníka ani nemluvě a on jej má děda za 250,- Tak se sehnete, vylovíte kryt z bedny, zaplatíte,..........A :( :evil: :evil: KARTA SMAZANÁ!

Asi osud? No oběhal jsem si to hezky ještě jednou!!! :lol: :grin: :grin:
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 03 kvě 2011, 11:59

Ne to je jen zhnilost. Mám 3 karty vždy ve fotobrašně. :grin: :grin:
Dolin

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1092 • Stránka 69 z 73 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73

Zpět na Jak na fotografování