Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 86 z 137 • 1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Julius » 19 dub 2011, 14:01

Asi som sa zle vyjadril. Mne to DPH nikdy nezapocitali a viem ze sa treba vtesnat do tej konkretnej nizkej hodnoty. Kupoval som nad 100 Eur mimo EU a nic za posledny rok 4x a ta diskusia nasich ceskych kolegov ma trochu zaskocila stym dodatocnym poplatkom :) ... Skor som sa obaval toho "znizeneho" limitu na to vyrovnanie colneho dlhu ktorej hodnota bola tych 150 Eur a tam smerovala moja otazka. Nejde mi ani o tych par euro navyse (ajked centik k centiku a hned tu je 10 euri :)). Skor mi vadi ta babracka s colnym uradom a to veru mam velmi neprijemne skusenosti a skor tam smerovala moja otazka :lol: .

Peace.
Julius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 20 dub 2011, 12:00

Tohle mi poslal jeden kolega, stojí za přečtení...

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=245

Zvláště pak tento odstavec - poplatky ČP #-o
2. Celní úředník nevyžaduje doplňující doklady a zásilka je poté odbavena s DPH (případně s clem). Pokud adresát udělí plnou moc ČP pak ČP za něj vyřídí celní odbavení a JSD (jednotný celní doklad) a zaplatí celnímu úřadu DPH (případně clo) a následně zásilku doručí adresátovi. Pokud je zásilka adresátem odmítnuta neplatí adresát žádný poplatek a ČP zásilku vrací odesílateli a vyžádá si zpět od celního úřadu již dříve uhrazené DPH (případné clo). Pokud zásilka odmítnuta není pak adresát při doručení ČP platí poplatek 180 Kč + úhradu DPH (případně cla). Pokud adresát nemá podepsanou plnou moc ČP pak ČP pošle oznámení s přiloženou plnou mocí k podpisu a provede odložení zásilky do skladu s povinným vyplněním SD za poplatek 96 Kč. Pokud adresát udělí ČP plnou moc pak poplatek 96 Kč nebude účtován a bude účtováno jen výše zmíněných 180 Kč atd. Pokud však adresát plnou moc ČP neudělí pak po něm bude ČP požadovat uhrazení poplatku 96 Kč a nevyřídí za něj celní odbavení ani JSD ani za něj neuhradí DPH ani případné clo a adresát bude mít možnost si záležitost vyřídit buď osobně ovšem pouze přímou účastí na poště PRAHA 120 nebo prostřednictvím jiné osoby nebo firmy (deklaranta), který to na poště PRAHA 120 na základě plné moci od adresáta vyřídí za něj, ale poplatek 96 Kč v takovém případě bude muset uhradit. Přeposílání zásilek na jiné celní úřady dle výběru adresáta pro fyzické osoby ČP neprovádí.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 20 dub 2011, 13:43

ou šit. :roll:
Konečně jsem ty desítky příspěvků přelouskal, plus popis http://www.jyrry.cbcnet.cz/soubory/posta_clo_dph.pdf
Takže jestli budu za balíček v ceně 25 euro platit kromě DPH 20 procent z ceny včetně poštovného ještě navíc dalších 180 Kč naší poště "za kvalitní služby", to už to snad ani nepřevezmu a nechám si poslat znova rozdělené do dvou. :-k
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 20 dub 2011, 14:22

toto by sa hodilo na sud. ved je to vypalne!

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 20 dub 2011, 14:27

No a keďže je nová riaditeľka Slovenskej pošty zároveň bývalá riaditeľka tej českej tak by som sa obával najhoršieho...
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 20 dub 2011, 14:33

Je to tak, taky sem tech 180kc musel zaplatit.
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 20 dub 2011, 15:23

Platit nemusíš, když si JCD vyplníš sám a dojedeš si to vyzvednout... :D
Já bohužel radši zaplatím.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 20 dub 2011, 16:55

V tom od tebe poslaném linku ale píšou, že platit musíš tak jako tak. Když nezaplatíš poště 180 korun za celní zastupování a oběháš si to sám, stejně jí zaplatíš 96 korun za to, že s tím měla "práci".
Jak píše pošta: "za kvalitu se platí" :evil:
To je obzvlášť vtipný, když teď příbuzná minulý týden na vlastní oči viděla, jak pošťáci vyhazovali balíky z jedoucího vlaku. Byl to vlak na hlavní trati Budějce-Plzeň a v nějaké menší stanici (myslím na Hlubokej) samozřejmě rychlíky nestaví. Pošťáci vyřešili předávání balíků tak, že je prostě z toho vlaku za jízdy vyhazovali a zaměstnanci na nádraží je pak sbírali po zemi.

Pošta je fakt stát ve státě s chováním inspirovaným SSSR a dnešní afrikou.
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 20 dub 2011, 21:24

Tak jsem si objednávku tří modelů z HLJ v ceně ani ne 4000 jenů radši nechal rozdělit do dvou balíčků. Sice jsem si připlatil 130 korun za poštovné, ale nepřekračují limit 21 euro pro DPH.
Stejně je to smutné. Stát chce peníze za daň a pošta z toho chce mít dojnou krávu. Takto nedostane stát ani pošta ani korunu a peníze se přesunou do Japonska. Stát bych těma pár korunama rozdílu podpořil, ale když k tomu mám platit tak velké výpalné poště a ještě se to kvůli tomu zdrží a přidělá komplikace s vybíráním doplatku, proč bych to měl dělat?
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Julius » 21 dub 2011, 07:35

Václav Hochmuth píše:No a keďže je nová riaditeľka Slovenskej pošty zároveň bývalá riaditeľka tej českej tak by som sa obával najhoršieho...

:grin: ... To by som radsej tie peniaze postrcil nasemu postarovy co mi nad ramec nosi velke baliky rovno domov.. [-o<

Inak ak by ich sluzby (ci uz SK alebo CZ posty) boli hodne tych 4-5 Eur tak im to rad dam (uz sa mi aj 10 dni zasielka sušila na pošte nez mi dosla potvrdenka na prevzatie...).

No a ako taku bokovku spomeniem rapidne zvysenie postovneho z Ceska na Slovensko... Obchod Valka z 2 E na 5 E a niektory maju viac ako 8 Eur ... Susedna krajjina a postovne ako z USA a casto krat aj pomalsie to cestuje tych par KM ako spoza velkej mláky :grin:... z USA mam zasielku doma do 7 dni a z ceska za 10-12 ( s toho 5 dni mi zasielka schne na nasej poste ) :D
Julius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Copper » 21 dub 2011, 07:41

To Julius: ja si myslim ze z valky sa vobec neoplati kupovat maju tam vsetko brutalne predrazene skus si pozret battlefield-berlin.de je tam plno figurok a zistis o kolko si valka prihadzuje na modeloch zatial AHOJ
Copper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Julius » 21 dub 2011, 07:47

Dik za typ a urcite to tam omrknem. Z Valky som kupoval len vercajk a nejaku tu farbu + jeden model co stal o 2 eura viac ako priamo z HLJ tak som to kupil a kedze som sa neponahlal tak som to zobral z valky.cz (nakoniec som na zasielku cakal 2 mesiace, co je klasika :grin: ). Neboj ceny si vzdy 2-3x porovnam na CZ/SK/JP/UK strankach a az potom kupujem podla casovej nutnosti, co a ako rychlo potrebujem 8)
Julius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Vitámvás » 23 dub 2011, 11:20

Pánové, 23.3. objednáno od Wingnutů, 24.3. přišel potvrzovací mail, že je odesláno. Máme měsíc pryč a balík nikde. Mám začít panikařit, nebo je ještě čas? Je ta celnice tak zavalena, nebo se to někde zašantročilo? Při dřívějších objednávkách mi to přišlo dříve.
Kde mám začít pátrat? Kam napsat?
Díky.
Pepa Vitámvás

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 23 dub 2011, 21:27

Pepa Vitámvás píše:Pánové, 23.3. objednáno od Wingnutů, 24.3. přišel potvrzovací mail, že je odesláno. Máme měsíc pryč a balík nikde. Mám začít panikařit, nebo je ještě čas? Je ta celnice tak zavalena, nebo se to někde zašantročilo? Při dřívějších objednávkách mi to přišlo dříve.
Kde mám začít pátrat? Kam napsat?
Díky.

Já bych ten problém viděl v té zku....é ČP a zvlášť na pobočce Praha 120 :evil:
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Vitámvás » 29 dub 2011, 11:56

Takže dnes /29.4./ přišel wingnut, pošťačka u mne vyinkasovala ještě 277,- /DPH/ k ceně modelu. /Roland 65$=1123kč/. Pokud si začnou wingnuti ještě účtovat poštovné, končí období lacinosti. Za kvalitu se holt platí...
Pepa Vitámvás

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 86 z 137 • 1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna