Ahoj všem kamionářům O víkendu jsem si koupil tohle Volvo od itošky v 1/24. Dělám kamion poprvé ale moc se na stavbu těším. Chtěl bych do něj dát hodně sil a pohrát si sním, Přeci jen je to na mě obrovský kus plastu a s tím se vyhrát dá. Takže vás také poprosím kdo má k dizpozici jaké koliv doplňky na prodej ať píše SZ a určo se dohodnem. Také bych poprosil fotky, převážně motoru, hledal jsem ,ale nic moc . Jinak se mi nechce dělat tento model s dékály, které jsou u toho takže jestli by někdo chtěl.... Zatím díky a držte palce Honza
Pokiaľ ide o kvalitu stavebnice tak si moc nevychytal. Chcelo by to dosť vecí prerobiť lebo to všetko sedí ešte na staršom ročníku tj. Volvo F. Ale je to na tebe či sa do toho pustíš. Krásne prerábky sú aj tu niekde v Rozestaveno.
No, kolego, rovnou Ti řeknu, že sis vybral tu nejhorší stavebnici evropskýho náklaďáku jakou jsi mohl. Je absolutně zcestná a kromě karosérie na ní není z Volvo FH v podstatě vůbec nic. Doplňky, který by daly tu stavebnici jakš takž dohromady vyjdou zhruba na dva až dva a půl tisíce. M&G Mouldings.
No Nede,to si mu teda naložil.Ale není nad upřímnost.Jinak kolego,nic si z toho nedělej a když už to máš tak to postav jak to je.Alespoň si to ošaháš a příště-pokud bude nějaké příště zkus mít šťastnější ruku při výběru předlohy.Dobré modely popsal Honza v článku pro začínající modeláře-doporučuju si to přečíst.S pozdravem Pavel
Nedá se nic dělat. Já to píšu rovnou, aby bylo jasno, že v případě téhle stavebnice není jednoduchý zabývat se věrností předloze. Dá s z toho postavit hezkej model, dá se na tom spousta věcí vyzkoušet, jen si nesmíš lámat hlavu s tím, že to nemá se skutečností skoro nic společnýho. A jak psal bouvier, postavených a přestavěných jich je tu docela dost.
Myslím, že o presnosti tejto stavebnice sa tu popísalo veľa. Ak chceš, môžeš si pozrieť moju stavbu alebo stavbu niekoho iného tu na fóre a rozhodneš sa. Je tam veľa vecí , ktoré je nutné napraviť od motora po kabínu. A doplnky naozaj vyjdú pekelne draho. Osobne by som ti odporúčal viac sa sústrediť na čistotu stavby, tmelenie, farbenie, patinu...Nik ti však nebude brániť, keď sa rozhodneš zo starej fixky urobiť mechy na odpruženie zadnej nápravy a z kúska plastovej doštičky urobiť nové uchytenie nápravy. Fantázii sa medze nekladú. Prajem veľa síl na úspešné dokončenie a nech sa ti stavba darí.
No chlapi Moc jste mě nepotěšili Ale zkusim se s tím nějak poprat. Evergreanů mám doma dost a když mě to chytne a budu mít dost podkladů tak se předělávkám nebráním. Přeci jen je to 24 a oproti tomu když jsem dělal v 72 motor do Bradleyho to nemusí být tak strašné Ale je celkem jisté že to pujde pomalu a bez Vašich rad budu ztracen Každopádně by jsem chtěl minimálně nová kola, protože ty co jsu ve stavebnici mi nedaj spát . Jinak díky za drahocenné rady
Ono to hrozně klame Honzo s tím měřítkem.Člověk si říká 1/24 to je velký,to je pohoda-není tomu tak a na to ostatně přijdeš sám.Škoda,že jsi se ohledně předlohy neinformoval dopředu,ale i tak-ať se dílo daří.Pavel
Určitě žádná přestavba není pohoda. Ale zase za 850 za kolik jsem to koupil by jsem měl pěkné 72, Takže chci aby to nějak vypadalo... Nebráním se ničemu jen to chce fotky.
Všechno už tu řečeno bylo, tak Ti jen přeji úspěšnou stavbu. Mimochodem mám nafocenýho tohodle číňana z Polska, takže kdyby si měl zájem o nějaký ten podklad nebo inspiraci, stačí napsat SZ.
FH-čka já ze všeho nejradši, takže se na tvojí stavbu těšim. Tady je pár fotek, abys měl představu, co je jinak než ve stavebnici. Ještě to pak o něco doplním až proberu pc. viewtopic.php?f=329&t=55339&p=1071185#p1071185
Už jsem koukal a fotky motoru mi přišly vhod. Díky!! Jinak už pracuji a mám hotovou novou olejovou vanu a brousím co na motoru nemá být a je to pakárna k večeru hodím nějakou fotku