Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zkušenosti s barvami Pactra?

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 207 • Stránka 5 z 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14
  • Odpovědět s citací

Re: Zkušenosti s barvami Pactra?

Příspěvekod Jakub Vilingr » 14 bře 2011, 07:07

gongo píše:Taky jsem koupil 3 ks na test a mám hned jednu výhradu. Někde tady bylo řečeno, že barvy nesmrdí, ale podle mně jsou zápachem velmi podobné Gunze H i když intenzita je mnohem menší. Na etiketě je to dokonce napsáno: obsahuje EtherGlycol. A Ether je hodně aromatický :-D . Porovnával jsem s Lifecolor, takže příznivce syntetik a hlavně a Gunze C jsem dozajista pobavil :D

To si děláš kozy ne???? Ty barvy prakticky nesmrdí, nečuchal jsi k nim poté, co jsi do toho nalil Tamiya Lacquer Thinner a nebo něco podobnýho? Do Háčkovejch GSI má "zápach" z Pacter k***a daleko.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nazgul13 » 14 bře 2011, 07:52

S chémiou asi boli problémy, však :?: Glykoléter, glykol a éter sú tri úplne rozdielné chemické látky. Asi ako futbal a americký futbal :wink:
Ján ORESKÝ
Nazgul13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 14 bře 2011, 08:45

Nazgul13 píše:S chémiou asi boli problémy, však :?: Glykoléter, glykol a éter sú tri úplne rozdielné chemické látky. Asi ako futbal a americký futbal :wink:

Máš pravdu jsou rozdílné, ale zápach je velmi podobný :-D
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 14 bře 2011, 08:52

Jakub Vilingr píše:
gongo píše:Taky jsem koupil 3 ks na test a mám hned jednu výhradu. Někde tady bylo řečeno, že barvy nesmrdí, ale podle mně jsou zápachem velmi podobné Gunze H i když intenzita je mnohem menší. Na etiketě je to dokonce napsáno: obsahuje EtherGlycol. A Ether je hodně aromatický :-D . Porovnával jsem s Lifecolor, takže příznivce syntetik a hlavně a Gunze C jsem dozajista pobavil :D

To si děláš kozy ne???? Ty barvy prakticky nesmrdí, nečuchal jsi k nim poté, co jsi do toho nalil Tamiya Lacquer Thinner a nebo něco podobnýho? Do Háčkovejch GSI má "zápach" z Pacter k***a daleko.

Nos mi říká, ale něco jiného :-D . čuchal jsem přímo z lahvičky a ne při airbrush, tam už to cítit tak není. Neřekl jsem, že je to stejný jako Gunze H nýbrž podobné s mnohem menší intenzitou. Je to to můj pocit a názor a nikomu je nevnucuji. Každý má jiný čich, někomu olomoucký syrečky smrdí, někomu naopak voní. U mně je to takhle. :-D
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 14 bře 2011, 10:13

barvy Pactra jsou prakticky totožné s Floquil a Polly Scale a jak píše Kubrt, bez zápachu, resp. mají specifickou vůni, ale nesmrdí jako Gunze nebo Tamiya.
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 14 bře 2011, 19:07

Kalousek Petr píše:Dá se hoši barva A117 použít na interier Spitfiru ? Dnes jsem sehnal z interiérovek pouze A35 FS34151 a A50 Green Zinc Chromate , k tomu mi dali ředidlo Bílek Color na akrylové barvy 60ml - zkoušeli jste to už s ním stříkat ? A jak se snášej Gunze Cčkama ?

Toto ředídlo smrdí trošku jako přípravek na okna , ale méně intenzivně ..
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod steinocher » 15 bře 2011, 18:39

O smradu se moc mluvit nedá.Dle mého názoru je to vůně jako voní NOVE' kožené boty.
Josef Steinocher
steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dusan » 16 bře 2011, 21:40

Viděli jste už k těmto barvám někdo nějaký stříkaný vzorník ?
Fw 190A5,JG54,Lang
Hawker TEMPEST MkV.
Fw 190A5,JG1,Kunze
Dornier Do335A-12
Bf 109K4,JG3
Dusan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Van Harley » 21 bře 2011, 21:32

Zdar všeci, zkouším rozhýbat svou pistolku (Fengda 137) a řeším co do toho strčit za barvy, mám doma staré humbrolky, zatím je používám a nechám si na případné štětcování. Je z toho však strašný smrad a přece jenom s tím povrchem co tu vidím z barev už určeným přímo na airbrusch se to nedá srovnat, a
tak jak jsem postupně sbíral info jsem se rozhodl pro "nesmradlavé barvy" (už kvůli komfortu či zdraví)
Teďkom když tu čtu o těch pactrách určitě je chcu vyzkoušet, ale jak to říct, vše budu kupovat nemám doma vůbec nic - žádné ředidla a podobně, tak se chci zeptat:
Uvažuju že přimárně "pojedu" na pactry, ale co k nim za ředidlo aby zůstaly dál nesmradlavé, a aby to ředidlo nemělo cenu tekutého zlata? moji kandidáti :

-ředidlo Model Master - viz modelplac - nemůžu najít na žádném mě známém e-shopu
-ředidlo tamia X20A - pro akryly -předpokládám že nebude smrdět co ovšem zasychání už v pistoli na jehle?

zkoušel někdo Lifecolor Cleaner ?

Ten tamiácký přímo dopuručují na pactry a tamiya barvy (akrylové), takže asi hlavní barvy co bych chtěl tak používat (60-80,- za C/H nechci dávat a přitom při stejném objemu a kvalitě mají pactry a tamiye poloviční cenu)...

Co se týče např. malého počtu odstínů tak vpodstatě jsem zvyklý míchat si vlastní polívku, takže....

prostě univerzál ředidlo do začátku alepsoň pro Pactry + třeba ty tamky (vím že jsou smradlavé) ...

Jinak jak hodnotíte laky pactra co se týče odolnosti, případně nestabilitě povrchu? na modelplacu jsou chváleny...
Milujte se, a neválčete!
...a s*rte pravidelně každé ráno...
Van Harley

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Švejžužu » 21 bře 2011, 22:40

Taky jsem měl problémy se sháněním ředidla ModelMaster,nakonec jsem poslední kus koupil u bílka.X-20A jsem také zkoušel,na jehle nezasychá,ale přesto pokud budeš mít tu možnost vem si Model master.Další varianta je Leveling thinner od GSI,sám s ním zkušenost nemám,ale mělo by to být OK...
Život je jako žebřík do kurníku,krátkej a posranej ;)

Šimon Batík-16 let
Švejžužu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 21 bře 2011, 22:41

Lifecolor Cleaner asi (určitě) ne, to spíš jejich ředidlo. Ředím s ním Valleja na štětec+zpomalovač a v poho. Já jsem to nečetl celý, ale Pactry nemají origo ředidlo? Jinak ředidlo lifecolor o obsahu čtvrt litru stojí dvě kila a vystačí mě na ...hodně dlouho. Dělám bojovku 1/35.
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod messers109 » 22 bře 2011, 01:02

Nortland majú v ponuke riedidlo http://www.nordlandmodels.com/product/a-thinner-fine-line:11823/ a aj cleaner .
rozostavané: Graf Zeppelin
messers109

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nazgul13 » 22 bře 2011, 15:09

Van Harley píše:
Jinak jak hodnotíte laky pactra co se týče odolnosti, případně nestabilitě povrchu? na modelplacu jsou chváleny...

Aj tu som to písal už viackrát. Obidva laky sú veľmi odolné voči chémii aj mechanickému opotrebeniu. Lesklý používam na kabínky, jednak ich spriehľadní a sú odolnejšie voči sekunďáku :wink:
Ján ORESKÝ
Nazgul13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Van Harley » 22 bře 2011, 17:58

díky za info a tip!
S tím modelmaster ředidlem zkoušel to někdo na tamia barvy?
Milujte se, a neválčete!
...a s*rte pravidelně každé ráno...
Van Harley

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Mazač » 23 bře 2011, 14:05

Van Harley píše:Jinak jak hodnotíte laky pactra co se týče odolnosti, případně nestabilitě povrchu? na modelplacu jsou chváleny...

Tak včera jsem vyzkoušel od Pactry Alluminium a lesklý lak , barva byla v pohodě,ale lak dopadl neslavně.Ale jen díky malému naředění .Takže raději víc naředit a víc tenkých vrstviček .Já spěchal,abych stihnul Tmavomodrý svět , ten jsem teda stihnul,ale užíval jsem si ho se šmirglem v ruce #-o . Ale suchý a odolný teda je za chvilku.
Pavel Mazač

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 207 • Stránka 5 z 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna