Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Španělská škola!

Tištěné i elektronické.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 29 zář 2006, 20:00

hosi jak vas tak poslouchám tak asi pujdu nekde najit tu slozenku co sem v uterý platil :grin:
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 30 zář 2006, 09:40

no jestli tam sou stejně patlaniny jak sg-122 co je tet v modelaři tak to snad ani nechci :lol:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gerry » 30 zář 2006, 14:33

Ufff....přátelé, díky za vaše vřelá slova....já si to ani neobjednával a pak jsem si nadával co jsem to za pako, že jsem něco prošvihl...a ono ne... huráááá ... :grin:
Kdo jsi bez miny, hoď kamenem
Svatý Patejl ... by J. Kulhánek :wink:
Gerry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 30 zář 2006, 17:57

No já nevím...,jsem z toho taky trošku rozpačitej,ale na druhou stranu jsem vděčnej za každej časák co je na trhu.A cena?Kilo je v pohodě - dvoje cigára nebo čtyři pivka :celeb: Bez toho se obejdu :D
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod flateric » 01 říj 2006, 11:53

ako vidim, kazdy cakal ze to dopadne lepsie.
myslim ze tento special bol zbytocny a o spanielskej skole viem presne tolko co predtym a uz aj v beznom modelari som videl lepsie modely ako v tomto
flateric

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 01 říj 2006, 12:30

flateric píše:ako vidim, kazdy cakal ze to dopadne lepsie.
myslim ze tento special bol zbytocny a o spanielskej skole viem presne tolko co predtym a uz aj v beznom modelari som videl lepsie modely ako v tomto

Přesně.Nechci rejpat,vážím si toho,co z časopisu Modelář současná redakce udělala,ale tohle? :bad: Já vím,stálo to jen stovku.Vzhledem k tomu,že za modelářskýho koníčka dám měsíčně podstatnou část výplaty,je to pro mně pakatel.Ale jsou i modeláři,hlavně mladší,kteří se těšili,že za svojí stokorunu,dostanou do ruky něco,co jim pomůže pochopit,co je to ta španělská škola a ukáže jim to krok po kroku.Takhle nemají ani tu stovku a ani neví,která bije.Tahle Španělská škola vlastně nikoho nic nenaučila :roll: .Pokud bych měl srovnávat,tak proti běžnému číslu Modeláře je tohle tak 30procentní.Howgh
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Blahník » 02 říj 2006, 05:51

Jakto tady čtu mám si ho vůbec objednávat??? :)
Pište na Tiger.Vertigo@seznam.cz
Rozestavěno: M4 Sherman 1/72 trumpeter,Sd.kfz Ferdinand 1/72.
Jan Blahník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 02 říj 2006, 22:40

no nevím...já ten časopis ani neviděl.....tak nechci soudit....ale na obranu redakce(podotýkám,že,neznám osobně nikoho z redakce) bych rád řekl,že KAŽDÝ MÁ PRÁVO UDĚLAT CHYBU,protože chybovat je lidské....no tak teď se třeba nepovedlo a příště to bude lepší....hele,kolegové....vezměte si,kolik dá práce sehnat podklady na jeden model.....a teď mudrujte..... :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 08 říj 2006, 21:11

To Panther G: díky za obranu, taky tě neznám, :D ale ten časopis za chybu nepovažuju.
1) Náklad se už prakticky vyprodal (ani ne za měsíc)
2) Je určenej k tomu, aby si ho člověk dal na modelářský stůl vedle svýho modelu a zkusil napodobit to, co se mu líbí.
3) Když to studuje člověk na záchodě, tak to má jako zdroj inspirace. Tohle někteří lidi přijímaj, někteří ne

To Pavel Š: prostě jsme tě ve spolupráci s Českou poštou okradli o 149 Kč. S ředitelem ČP jsme si potřásli rukou a spokojeně se rozešli. Máš platit z účtu, pak bychom na tebe spolu s ČP nemohli

To Richard (http:diorama.wz.cz):
1) vytržená věta z kontextu, bylo to "trochu" jinak
2) je neslušné poslouchat hovory cizích lidí, které ti nejsou určeny
3) je ti po tom p.ču a šišky
to ostatní nechám tak, nerad bych se dostal do osobní roviny
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 08 říj 2006, 21:22

Jezevčík píše:2) Je určenej k tomu, aby si ho člověk dal na modelářský stůl vedle svýho modelu a zkusil napodobit to, co se mu líbí.
3) Když to studuje člověk na záchodě, tak to má jako zdroj inspirace.

no ale mozna tenhle zamer casopisu to chtelo vysvetlit nejak predem a ne dat do aviza kus vaseho uvodniku... pak clovek uvazuje v cem je to jine treba od druheho sesitu modelare ktery byl z casti venovan fotkam z euromilitarie a o spanelske skole tam nepadlo ani slovo
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeadReichEsprit » 08 říj 2006, 21:25

sice mě trochu zklamalo že tam nebylo moc postupů a pod....ale jinak je dobrej,ale furt nechápu v úvodním textu stim že to je publikace :roll: ale jak se to tu probíralo každej má právo chybovat ...
Libor Dombrowski 17let
rozestavěno: Stug III G 1/35 a 1/72 viewtopic.php?f=58&t=27433&start=0
a kupa dalších nepublikovanáých modelů :)

DeadReichEsprit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 08 říj 2006, 21:44

v tom případě se ti Jezevčíku omlouvám za nepochopení záměru...ja pod pojmem škola mám jaksi zafixovano že jde o postupy a návody jak na to.....
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 08 říj 2006, 21:55

Ta škola v názvu má druhý význam - styl. Umělci mívali skupinu svých následovníků-žáků, kteří se učili jejich stylu, říká se tom "škola".
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 09 říj 2006, 02:33

To Jezevčík:no já patřímk té skupině,co si myslela,že tam budou rozepsané postupy,jak už výše někdo uvedl...jelikož je to o inspiraci,je to tudíž o něčem jiném a je to taky dobře....Pánbůh zaplať za to...a ty postupy už byly vModeláři(který si kupuju asi třetí rok)rozepsány dost podrobně (11/2004 Ha-Go;3/2005 M-41 Walker Buldog)...tyhle dvě čísla mám jako "kuchařku"...jo,a takyse už dva roky chystám Vám napsat můj postup,jak na zimní kamo bez pistole... :wink: ...snad se k tomu jednou odhodlám...jenom ten postup budu muset ještě jednou vyzkoušet,jestli opravdu funguje .... :-D ....jen tak dál,jste nej... =D>
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 09 říj 2006, 16:40

dnes jsem si to přinesl domů...
Nuže,původně jsem čekal něco jiného-časák narvanej článkama typu krok za krokem,toho jsem se nedočkal,pravda je že jsem mohl být předem informován o čem to jako vlastně bude,leč nejeví se to tak hrozným jak jsem po komentářích kolegů očekával,jako přibližný přehled o tom co se děje venku měto ,jako zastánce tzv "španělské školy" spíše potěšilo,myslím si že tahle publikace (časopis,sešit,papír na podpal... jak kdo chce) může být inspirací jak mladým modelářům k rozvíjení svých schopností tak i pořadatelům soutěží v našich zemích (pravda že to není tak jednoduché ale dobře to zní :D ) vzhled modelů z této publikace (časopisu,sešitu,papíru na podpal... jak kdo chce) musí naprosto přesvědčit k tomu že doby modelů zalitých vrstvou barvy jsou nenávratně pryč,to že rozhodčí je taky jenom člověk je sprostá lež ale co bych to byl za člověka kdybych to velkoryse nepřehlédl :twisted: :wink:

taky jsem s přítelem (jehož osmikolová omalovánka je na první straně pod editorialem) konzultoval že takovou publikaci (časopis,sešit,papír na podpal... jak kdo chce) by měl sestavovat tým lidí ne člověk sám (ale i tak,jindro klobouk dolůžes tohle dal dohromady sám) jenže..... kde ten tým vzít? nechci nikoho urazit ale modelářská veřejnost naší rani pošpanělizované vlasti je plná teoretiků a, hrubě řečeno, plkalů kteří omílají coby a kdyby. Jedním z mála (ne li jediným) průkopníků je právě jezevčík který nelení a zelení (nemyslím dvojčata) a shání a překládá kde může čímž pro postup české modelařiny (spíš patinařiny ale je to jedno) zase o schůdek výš udělal opravdu hodně

závěr zní (uděláme si tedy malé resumé):za to kilo (pět desítek,dvoje L&M,dvoje prezervativy značky durex) je to gut,i když sem čekal niečo iné jsem spokojen.

PS:
1) nikomu sem nechtěl lézt do prdele
2)nikoho sem nechtěl nasrat
3)stejně si myslím že je to spíš publikace
4)psal sem to ráz naráz takže pokud to nemá hlavu ani patu není chyba na vašem příjimači
5)tak to nedává smysl NO A CO!

PPS:rozhodně nejsem zastáncem toho když se to stou špáninou přehání ve stylu dělal sem to jako MIG, MIG to má takové a makové a to je to jediné správné dogma,koupím si to bo to má MIG ,MIG BLABLABLABLA,
prostě to má něco do sebe, je dobré se tím občas inspirovat ale nemělo by se to přehánět,někkteří modeláři místo toho aby si rozvíjeli vlastní styl totiž pouze kopírují a to taky není dobře

fíha to je dlouhý to sem ani nechtěl
jiří ščučka

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)