Njn, to je moje blbost, vím, že to má být až přímo pod tou hranou, ale nechal jsem to tak. Asi jsem to taky mohl posunout pod náběžku, a zatmelit před ní Tak příště. Anebo to mám probrousit k náběžce a vlepit a zatmelit kousek plast. tyčinky? Taky by to šlo, ještě nad tím popřemýšlím. Zase na druhou stranu je to přebalený Hobbycraft a podle toho je třeba k tomu přistupovat. Do vitríny to bude stačit.
Pokud vím, tak vzpěry VOP v RLM 65. Taky se mě to moc líbí A buď v klidu, na žádné soutěži sem taky ještě model neměl, ale tak SIG je spíš jenom taková výstava ne? Myslím, že by to byl dobrej přírůstek.
Dneska bych chtěl popsat infarktovou neděli. Protože jsem měl už vše nastříkáno a zalakováno lesklým lakem, chtěl jsem začít sázet dekály. Předtím mě však stihl nápad přímo geniální. Vypatinovat chladič a protože je to lept s dírami (je jich moc), tak se tam ta patina přímo nabízí. Namíchal jsem odstín olejové špinavé vody ředěné syntetikou na oleje a hurá na to. Ale protože, jak jsem již napsal, je chladič znázorněn leptem vsazeným mezi plast, lepeno sekunďákem a tmeleno Humbrol tmelem, olej hezky zavzlínal a nadzvednul zlehounka barvu, na první pohled nic strašného. Nesměl bych bych ale také ve fázi stříkání výfuků a místo mít oblepeno vykrývací páskou, protože po odmaskování šla páska dolů i s barvou No nic, co se dalo dělat. Spáru jsem obnovil skalpelem, prolil sekundovým lepidlem a zabrousil. Surfem metodou lokálního zástřiku a la běžná autolakovna (bežná nerovná se ta, kde chtějí kvůli škráblé plastové ochranné liště dveří měnit rovnou celé dveře = osobní zkušenost v jednom nejmenovaném autoservisu nejstraší značky světa ). No nic, posuďte sami, nyní to už je aspoň trošku oku lahodící oproti včerejšku, ten zbytek do fáze před patinou, je už easy ... Jo a samozřejmě poslední fotka je vypatinovaný chladič
Ten přední možná nedoléhá, ale to je detail, to mi nevadí, tam by se bylo bývalo muselo asi natmelit a probrousit... Ten zadní nedoléhá, protože do mezer přijdou zasunout a zalepit panty krytu chladiče, jsou tam vybroušené a nezalepené obdélníkové mezery
Ano, tu mám také na mysli. Tam přijdou zalepit panty od krytu chladiče, je na předchozím obrázku právě za ty panty chycen v pinzetě... Ten chladič není přes profil, a to je důležité
Zdravím všechny modeláře. Přidávám další fotky ze stavby, nastříkáno označení, nastříkáno lesklým lakem, zatím bez čísel - ta už budou řešena dekály...
Chtěl bych se zeptat, jaký límec měl původně Micky Mouse Moldersovy stodevítky? Červený, nebo bílý? Opět se udávají obě varianty. Dále by mě zajímal i nápis Luchs - ten mám v dekálech jenom jeden a počty sestřelů, už se to tady v tématu řešilo, ale nedořešilo ... já bych jich dal asi 14