Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KV2 alias 754 - něco z hotovek

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

KV2 alias 754 - něco z hotovek

Příspěvekod markII » 06 bře 2011, 00:14

Taky uloženka, cca doděláno před 2 roky, klasika Hobyboss 1/48 + hauler doplňky a plechy. Pokus o zimu pomocí pracího prášku, barvy Gunze Céčka a TAMKA Acrylát (bílá), pigmenty CMK. Tak že když venku to na koulovačku už není tak alespoň trochu zimní atmosféry.
Přílohy
KV2i.jpg
KV2c.jpg
KV2a.jpg
KV2f.jpg
markII

• Odpovědět s citací

Re: KV2 alias 754 - něco z hotovek

Příspěvekod markII » 06 bře 2011, 00:20

a pokračujeme ....., zimy není nikdy dost.
Přílohy
KV2b.jpg
KV2k.jpg
KV2g.jpg
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 06 bře 2011, 07:51

Nevypadá špatně, ale chtělo by to vzít do ruky štětec a šedivou barvu a udělat nějaké ošoupání, omytí, oloupání apod na té bílé.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 06 bře 2011, 10:40

JJ presne takto vyzerá velmi čisto a tipujem že na bielu kamo použili buď vápno alebo bielu na stenu. Tj. po prvom daždi by už bola opršaná, ale ak si chcel znázorniť čerstvý náter tak v celku pohodička ale to ošupanie by som urobil aspoň na tých miestach kde sa osádka najčastejšie pohybovala: okolie poklopov, madlá ...
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 06 bře 2011, 11:54

Ty fotky trochu klamou. Focení bílé, je velmi ošidná záležitost. Pravdou je, že na madlech to opotřebení není, jinde, kde se posádka pohybovala, jsem nejen více "ošlapal" bílý nátěr , ale i pomocí pigmentů znázornil ušpinění. Každopádně ještě zkusím ten šedý filtr. Jen sem dám fotky, z kterých jsem vycházel. Tam se jeví ten nátěr v určitých místech velmi kontrastní, až nedotčený. Každopádně mým záměrem nebylo "Migovo KV čili tady kdy si byla bílá"(Modelář 5/2010). Tím ale nechci říci, že bych nějak zpochybňoval výše uvedené rady, naopak, od určité fáze, zvláště při tak složitých kamo, jakou zima určitě je, se člověk dostane do fáze, kdy už neví, jak dál postupovat, kde co přidat, kde jaký filtr, jak s chipingem a washem. Proto jsme vděčný za každý názor, který to pomůže dotáhnut do finální podoby.
Přílohy
kv_2_06.jpg
kv_2_07.jpg
kv_2_46.jpg
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 06 bře 2011, 15:03

takhle nějak si zimu na tanku představuju, ošmejděný je to dosti, mě se to prostě líbí,snad jen jsi mohl ošmejdit "kovovou barvou" i druhou stranu koleček,ale vůbec se ti nedivím že se ti to dělat nechtělo je to nudná práce :)

Adi3 píše:JJ presne takto vyzerá velmi čisto a tipujem že na bielu kamo použili buď vápno alebo bielu na stenu. Tj. po prvom daždi by už bola opršaná, ale ak si chcel znázorniť čerstvý náter tak v celku pohodička ale to ošupanie by som urobil aspoň na tých miestach kde sa osádka najčastejšie pohybovala: okolie poklopov, madlá ...

když je venku - 20 C tak moc neprší
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 06 bře 2011, 16:12

ano to jest má specialita, tak nějak napůl, ty kolca ale jsem opravdu ojezdit mohl, to zas taková práce není. Když se mrknu na každý svůj model, vždycky je tam něco, co se dalo v klidu dodělat a já se na to vyprdnul.
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 07 bře 2011, 09:00

hmmm.... :-k pride mi nejaky moc cisty a aj tie pasy su nejake moc ciste.... a osobne sa mi tiez paci viac "osuchana zima" ale ked pozeram na tie fotky podla ktorych si to robil tak sa ti to naozaj zhoduje s predlohou takze mozem na to povedat len =D>
ale jednu vec neukecas #-o
Přílohy
KV2f.jpg
tie pasy nejak nesedia....
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 07 bře 2011, 09:49

Pokud je ta bílá dělaná podle poslední fotky, tak asi ano.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 07 bře 2011, 13:25

čistota stavby= celý model, ať to zapráším nebo ne, ať je bílá bílou nebo není, ty pásy jsou opravdu šité horkou jehlou, až je mi stydno, tohle ukecávat nechci, ani nebudu, tohle se prostě nemá stát. Samozřejmě to lze spravit, proč jsem to neudělal, bůh suď, sypu si popel na hlavu zcela veřejně.
JInak co se týká provozního ušpinění, opravdu jsem tak na 75%, pořád tomu něco chybí, je to hodně dlouhý proces. Tím základem byly výše uvedené fotografie, samozřejmě , že to co jsme postavil má do toho skutečného vzoru ještě hodně daleko,ale i tak z těch fotek nelze rozpoznat intezitu, barevný odstín provozního opotřebení. A popravdě řečeno mám trochu strach, jsem přesně v té fázi kdy nevím jak dál, to byl důvod, proč jsem ten model v tohle stavu odložil a říkal si, počkám kde se co vyvrbí. Ale zatím se nevrbí. Tak že průzkumná včelka byla vyslána a uvidíme jaké škody napáchá.
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 07 bře 2011, 14:43

markII píše:čistota stavby= celý model, ať to zapráším nebo ne, ať je bílá bílou nebo není, ty pásy jsou opravdu šité horkou jehlou, až je mi stydno, tohle ukecávat nechci, ani nebudu, tohle se prostě nemá stát. Samozřejmě to lze spravit, proč jsem to neudělal, bůh suď, sypu si popel na hlavu zcela veřejně.
JInak co se týká provozního ušpinění, opravdu jsem tak na 75%, pořád tomu něco chybí, je to hodně dlouhý proces. Tím základem byly výše uvedené fotografie, samozřejmě , že to co jsme postavil má do toho skutečného vzoru ještě hodně daleko,ale i tak z těch fotek nelze rozpoznat intezitu, barevný odstín provozního opotřebení. A popravdě řečeno mám trochu strach, jsem přesně v té fázi kdy nevím jak dál, to byl důvod, proč jsem ten model v tohle stavu odložil a říkal si, počkám kde se co vyvrbí. Ale zatím se nevrbí. Tak že průzkumná včelka byla vyslána a uvidíme jaké škody napáchá.

ono naprosto na všem se dá najít nějaká chybička nebo nedostatek,důležitej je tvůj pocit ze stavby, co se týče těch článkových pásu to je taková alchymie jak zde koukám, jsou lidi co je dovedou poskládat skvěle a některým lidem to prostě nějde,já je zkoušel jen jednou a rezignoval jsem na to,špatný ruce špatný lepidlo špatná složka mezi židlí a stolem :)

Jinak si nic nedělej z některých zdejších tankových velitelů kteří válku absolvovaly na obou stranách u všech druhů vojsk jak na německé i spojenecké straně v poušťi, horách, v zimě v létě v bahně i v lese. Dále je třeba brát názor zdejších "konstruktérů" kteří mají v malíčku kde a jak posádka chodila, kam si odplivla kolikrát za den v průměru zavřela či otevřela poklop ( tím nemyslím nikoho v tomto vláknu) kteří ti budou tlačit do hlavy co kde a jak.

Jinak i v modelařine jsou vidět dnešní trendy, lidem se líbí buď "uloženky" a nebo něco co po vlastní ose jelo Berlín - Moskva a zpět. něco mezi moc populární není :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 07 bře 2011, 20:19

přesně v tomto duchu jsem si dovolil malé filozofikcé pojednání zde na fóru viewtopic.php?f=7&t=54243&st=0&sk=t&sd=a&start=15 (panter G)
Tím nijak neomlouvám nedostaky. Jen se opravdu nemohu zbavit pocitu, že je trendy dělat modelařinu na efekt. Jsou zde machři co dokážou vytvořit realistickou ilizu opotřebení v míře nevídané, a proto vytvářejí modely na kterých demonstrují své umění,a vybírají si předlohy , které jim umožní vystavit svou špičkově zvládnutou techniku. Tady to plně chápu a jistou míru nadsázky beru jako podpůrný prostředek k vyjádření a ukázky umu dotyčného. Ale toto nelze brát jako etalon vzhledu každé bojovky kterou udělám. A zde valná část modelářské obce nepochopila, nebo nechce chápat. Problém je v tom, že taková to obec modelářská, čerpá své zkušenosti právě z těchto modelů (což je jistě dobře) ale na techniku v reálu se už nikdo nepodívá. Já mám tu nevýhodu, že obdobnou techniku (i když neprošla přímo bojem) mám na očích téměř každý den, ale to bych se jen opakoval.Tak že děkuji za velmi pozitivní kritiku, myslím si, že oba jedeme v tohle na hodně podobné vlně.
markII

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky