Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Humber MK.I 1/35 Bronco

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Humber MK.I 1/35 Bronco

Příspěvekod AcoLL » 20 úno 2011, 11:38

Zdravim kolegove diky za slova chvaly ale verte ze ve skutecnosti to zas tak moc cisty neni zatim neco s tim jeste udelam :-)

resim tedka dalsi otazku jelikoz jsem blazen do vyosenejch kol (podle me modelu davaji zivot a odstranuji statycnost) tak jsem chtel to aplikovat i na tomhle modelu ale jak jsem vcera pripojil na kapicku vterinaku na zkousku ty kolesa tak me prijdou ze jsou dost asymetricky chtel jsem se zeptat jestli to neni nahodou schvalne ? nasel jsem par fotek kde pri vyoseni kol nejsou rovnobezne ale radsi se ptam jestli to mam nejak resit. V planku od bronca je to docela pekne vyreseno plastovejma tyckama kde by to melo bejt pojisteny mno dam jsem fota co tomu rikate.
Přílohy
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 20 úno 2011, 22:05

jedna fotecka na dobrou noc :-) dneska byla prace ktera neni moc videt tmeleni, posledi doplnky a stojan s brenem kdyz zitra bude chut mozna bude surf :-)
Přílohy
26.jpg
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 20 úno 2011, 22:08

Vítku dobrá práce ;-I jestli v úterý půjdeš na pivko pokecáme okolo těch kol 8)
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 20 úno 2011, 22:15

caues mam v planu se tam ukazat :-) musis me jeste poradit jak na britskou olivovku :-)
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 20 úno 2011, 22:24

Tak hochu na to jsou tady jiní experti,kteří Ti poradí 8)
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 20 úno 2011, 23:14

AcoLL píše:...nasel jsem par fotek kde pri vyoseni kol nejsou rovnobezne ale radsi se ptam jestli to mam nejak resit. V planku od bronca je to docela pekne vyreseno plastovejma tyckama kde by to melo bejt pojisteny mno dam jsem fota co tomu rikate.

Určitě tam nebude tak šílená sbíhavost, jako je vidět na fotce modelu, něco dají vůle na styku "očko/čep" a pokud to nepomůže, budeš možná muset krátit ty tyčky...
Podle těch fotografií to vypadá, jako by se kola "rozbíhala", ale svou roli tam hraje určité zkreslení - objektiv byl dost blízko objektu/vozidla a nebyl zcela v rovině s obvodem kola, takže pohled na vnitřní plochu kola druhého dělá právě ten klamný efekt. Něxco jiného by byla fotka z větší dálky... Vzhledem k obvyklým hodnotám sbíhavosti je snad možno tvrdit, že ta kola budou mít roviny obvodů (kolmé na osu otáčení) vlastně rovnoběžné...
AcoLL píše:...musis me jeste poradit jak na britskou olivovku :)

Není nic jednoduššího, než zkusit "prosít" tohle fórum, hledání funguje spolehlivě...
René Ernst píše:...Tak hochu na to jsou tady jiní experti,kteří Ti poradí 8)

"Mix" na SCC15 dával v Tamiya akrylátech na Missinlynx guru britských kamufláží a odstínů barev Mike Starmer (a René ho zná, napovídal jsem mu ho, když stavěl Jeepa od SAS): 5 dílů XF61 + 2 díly XF62 + 2 díly XF3 vychází trochu tmavší, než originál a tak "krapítek" XF3 navíc nezaškodí...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 24 úno 2011, 20:54

mensi odboceni od humbera . alpinak pro budouci oziveni modelu ;-)
Přílohy
27.jpg
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Foud » 24 úno 2011, 21:18

pěkné, bude diorámka?? :wink:
The taste of victory! http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=335&t=62204&st=0&sk=t&sd=a

Kniha WW2 l Tracks Wheels Plzeň 45 https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=14&t=120210
Honza Foud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 24 úno 2011, 21:40

uvidime uvidime asi to bez toho neobejde :-)
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 25 úno 2011, 08:54

humber perfektny, pandulak perfektny.... uz sa tesim na finale =D>
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 25 úno 2011, 09:51

Ještě mám jeden "dodatek", tentokrát k pneumatikám - Briti podle předpisu dávali kola (pneumatiky, runflat obruče) se "směrovým" vzorkem tak, že při pohybu vpřed byl zajištěn "maximální grip". Takže tyhle kola mají být při pohledu zepředu "šípem nahoru" (viz černobílá fotka od Tebe). Až tam kola budeš dávat "nafurt", ať se to nepřehodí.
Pajdulák povedenej moc, jen je takovej, promiň mi to, čistej...

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 25 úno 2011, 10:11

Tak to jsem moc rad ze jsi o tom zacal protoze to je jedna z veci ktery tedka resim dostala se me do rukou nova fotka kterou sem jeste nemel a tam je prave ten humber ktereho budu s nejvetsi pravdepodobnosti stavet oznaceni cernyho bizona na zlutym obdelniku ma na sobe i pneumatiky cross country ale ten vzorek ma na prednich kolech opacne jak rikas a na zadnich zas jinak nez na prednich sem z toho jelen jak to udelat ... koukni na to prosimte a jeste nevis co to je za kryt pred tim anglanem jak vykukuje? to ma misto veze s kulometem?
Přílohy
28.jpg
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 25 úno 2011, 12:39

Citoval jsem předpis, navíc v návaznosti na toho Humbera z první černobílé fotky, kde ses ptal na sbíhavost kol kvůli fotce zkusmo nasazených kol na modelu. Samozřejmě v praxi může existovat výjimka - viz Humber Lt. Crocketta.
"Průchodka" na vnější lafetu kulometů je zaslepena krytkou a to, co je před zadním vstupním otvorem na stropním pancíři vozidla je kryt, který se na některých (amerických) tancích používal pro řidiče, při řízení v dešti nebo ve sněžení. Jestli to patřilo k standardní výbavě Humberu nevím, spíš si myslím, že si to nechal uživatel namontovat v rámci "zabydlení" vozidla.
Přední (původně sklopný) díl je vylisovaný z plechu se zaskleným okénkem, je vybaven stěračem a pokud se nemýlím, tak taky vyhříváním (toho skla). Na tom rámu je sklopná konstrukce ("boudička" jako na dětském kočárku), potažená impregnovanou plachtovinou, ktará se dala "stáhnout" směrem dozadu dolů a zaháknout buď za kraj otvoru nebo na nějaké očko tak, že ten otvor vlastně celý shora zakryla.
Jestli se mne chceš optat, odkud to máš vzít, tak si myslím, že stejná konstrukce je na Stuartu od AFV nebo na Chaffee od Italeri, ale jestli tam mají i tu "boudičku", to nevím.
A když už ses zaměřil na zrovna tohohle Humbera od 3RTR, tak na kloubu "B" antény není "košíček" a nezapomeň na kravičku (nebo telátko) na anténu...

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 25 úno 2011, 14:47

oki diky moc :-) nemel by jsi nejaky fotky ty anteny nebo tohodle zminovanyho stroje?
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 25 úno 2011, 18:54

Jaj ja sem totot ja myslel ze meli na antene nejakej praporek s tim bizonem ale uz jsem si tu fotku prohlidnul poradne uz to telatko vidim a rozumim co jsi myslel :-))) ... mensi postup surfacer + preshading mozna jsem ho udelal az moc kontrastni mno ale uz se stalo
Přílohy
29.jpg
AcoLL

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno