Airbrushové farby určené skôr na papier .Áno, fakt sú ako Valejo - veľmi podobné. A mám len modrú , žltú, červenú bielu a čiernu. Všetko z toho miešam. Zlatá a strieborná revelka . Už som spomenul , že sa venujem občas aj Airbrushu. A väčšie plochy skôr striekam. Čau Palo. No to nebola odpoveď profíka ale robím s tým čo mám. a už som si zvykol a celkom ma to takto baví. A beriem v úvahu vaše pripomienky -obočie ako na smajlíkovi. Mimochodom pššššššt ,budte tichšie lebo tu už pri mne žena spinká
No čau už som doma a domaľoval som tú dohodu a límec. Ešte som nedával ten filter na uniformu. Voľným okom v dennom svetle si to ani nežiada ale na fotkách áno. Otázka pre RJ čo myslíš mám to ešte zjemniť? A trocha som dal tmavšie to obočie. Dám sem zopár nových fotiek je to tak na 90% hotové. S tvárou sa ale ešte budem hrať aby sa mi čo najviac podobal. P.S. ramená sú dostatočne širokéééééééé. Verte mi . Foťák je šit A vyzerá starší ako som chcel ale na tej fotke tiež vyterá ako 40ciatnik. Že by som ho pasoval na seba . Asi.
Ono chlape zlatá, autentické osobnosti sa dosť ťažko malujú, aj ked je skulpt dobrý tak malbou sa to môže zmršiť, to čo by ako bronzová busta vyzeralo super, tak ked by ju niekto nahodil do farieb tak by to mohlo dopadnúť nie moc dobre. Podla mňa by som možno sa ešte pohrainkal s očami a trošku doopravil spodnú peru...aby som bol puntičkár Farba pleti je príjemná teplá, prechody jemné, to je bez debaty. Čo sa uniformy týka, tak by som hornú časť možno o trošku viac zosvetlil, viem že to môže spôsobiť odchylku vo farbe uniformy, ale aby to dosiahlo svoj efekt tak je to nutné. Malo by to byť ako obraz, trochu ponuré, jemne heroické. Neviem či to správne vysvetlujem Tu sa treba tak trochu vykašlať na absolútnu farebnú vierohodnosť uniformy... Suma sumárum---trošku tvrdšie kontrasty...asi to tak vidím ja... Rasťo P.S. Do budúcna, skús odznaky , metále a pod vyrobiť s jemného plastu poprípade s tenkého pliešku ak nepôjdeš do nejakej inej hmoty.
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
Tak , teraz trocha niečo iné. To že sa tu mrvím s modelovacou hmotou a maľovaním neostalo bez odozvy aj u môjho mladšieho syna , ktorý má 10 rokov. Tak po mojom vzore sa pustil aj on do diela. Pozorne ma sledoval a výdatne mi spotrebovával hmotu. Neustále si u mňa vyžadoval zhodnotenie , či to má dobre a tak ďalej. No povedzte koho z Vás by to nepotešilo. Ja viem koho! Našu maminu Lebo tá len prevracia očami nad tým neporiadkom čo za sebou syn necháva. Sľúbil som mu , že keď sa mu to podarí .Tak to sem dám . Medzi veľkých a skvelých modelárov. Je to pre neho veľká odmena. Sám sem chodí často pre inšpiráciu. Na a myslím , že sa mu križiak celkom podaril. Bustička - po otcovi Tak KUBO je to tu. A snaž sa ďalej som na teba hrdý. Tatino Palo P.S. No čo hovoríte ako chytil pleťovku