Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-62 Trumpeter 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-62 Trumpeter 1/35

Příspěvekod Joe111 » 18 úno 2011, 14:51

Posledný model. Jedná sa o T-62 Trumpeter 1/35. Stavba bola bezproblémová. Uvedomujem si nejaké muchy na tomto modeli, ale budem sa ich snažiť odstrániť. Už na budúcom modeli dúfam, že budem mať zadovážené olejové farby, ktorými sa kvalita mojich stavieb trochu polepší. Ďakujem ľudom kt. mi pri stavbe pomohli a poradili. Za pripomienky budem vďačný.
s pozdravom jožo :)
Přílohy
6.JPG
1.JPG
2.JPG
5.JPG
4.JPG
3.JPG
Joe111

• Odpovědět s citací

Re: T-62 Trumpeter 1/35

Příspěvekod Joe111 » 18 úno 2011, 14:53

ešte nejaké foto.. :)
Přílohy
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
Joe111

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ofinka » 18 úno 2011, 15:10

Gratuluju k úspěšnému dokončení,povedlo se =D> Čistá stavba,perfektní nástřik.Příště bych asi přitlačil s woshem a možná trochu míň odřenin,místy mám dojem že nejsou na zrovna exponovaných místech.Ale to jsou jen takové drobnosti jak to vidím já.Důležitý je Tvůj dobrý pocit z dokončeného modelu.Takže ještě jednou tleskám =D> a budu se těšit na další kousek z Tvé dílny!
Naposledy upravil Ofinka dne 18 úno 2011, 15:16, celkově upraveno 1
Ofinka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mattyfu » 18 úno 2011, 15:11

Celkem se mě to líbí,akorát příště pozor na geometrii kol.Zdá se mě,že ti jdou pásy trošku šejdrem. 8),možná to dělá úhel focení.
Jinak =D>
Mattyfu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 18 úno 2011, 15:16

To len čumím, veľmi pekné :P ....normálne sa mi nechce veriť, čo sa dá spraviť i bez olejoviek (washu)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ofinka » 18 úno 2011, 15:40

Uplně bych zapoměl,naprosto fantastickej je ten sud!Je to detail, který na modelu okamžitě zaujme,to mám rád.
Ofinka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marchal » 18 úno 2011, 19:04

Nádhera,a ty oděrky na tanku :shock:
Bude i nějaká podložka?
marchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 18 úno 2011, 19:08

Zadařilo se =D> =D> . Jsem rád, že jsi tam nechal ten sud. Jenom co je s tím levým pásem dole? Bude podložka?
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 18 úno 2011, 19:31

No, pozeram,ze si to vzal supom a model je uz v galerke.Zislo by sa este pretriet peryskopy a bedne s naradim by mali mat skorej odreniny striebornej farby :-k A schranka s nabojmy ma byt na druhej strane.Kamo si mu vsak striekol paradne :P Bohuzial Trumpeta tiez totalne odflakla lafetu pre DSK :cry: A to som cakal,ze to budu mat lepsie,ako Tamka :( Ale to samozrejme nie je Tvoja chyba.Tak drzim palce s dalsim modelom.
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 18 úno 2011, 19:53

Pěkný kousek, jen ty odřeniny se mi zdají trochu moc. A chybí tomu prach. Takhle obouchaný stroj na blízkém východě, ten by nejspíš byl zaprášený až běda... Jinak ale moc pěkně stříklá kamo.
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe111 » 18 úno 2011, 20:27

Mattyfu píše:Celkem se mě to líbí,akorát příště pozor na geometrii kol.Zdá se mě,že ti jdou pásy trošku šejdrem. 8),možná to dělá úhel focení.
Jinak =D>

Ano máš pravdu, predné kolesá idu trochu k sebe. Najlepšie je to vidno pri pohľade z predu. Je to moja amatérska chyba kolesá neboli pevne zatvrdnuté na osi a už som na ne dával pásy vtedy sa mi trochu vykrivili a aj tak ostali. Ale taktiež má natom spolupodiel neviem či výrobca alebo ja. Ale na pravej strane kde je blatník tak sa mi nezmastil pás medzi koleso a blatník. Tak som musez zväčšovať diaru v kolese aby som to koleso mohol osadit trochu nižšie, aby sa pás zmestil medzi koleso a spomínaný blatník. A potom som tuto dieru zalial lepidlom a naleptal sa mi plast a stále sa to hýbalo, tak som to proste dorobil ale takto to dopadlo. Zajtra Ti sem hodím foto spredu aby to bolo lepšie vidieť. A dakujem za =D>
Joe111

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe111 » 18 úno 2011, 20:37

Matej Kavečko Paluda píše:To len čumím, veľmi pekné :P ....normálne sa mi nechce veriť, čo sa dá spraviť i bez olejoviek (washu)

Ahoj, dík za pochvalu. Ako som napísal už na ďalšom modeli určite použijem olejovky na stekance hrdze a vyblednutie kamufláže a tak. Inak ja filetr doma mám pieskový. Ale nefunguje :grin: Ja som ho asi pred pol rokom kupit na iný model a ja blbec som ho ani neotvoril až po 2-3 týždnoch a ako som zistil, tak asi niekde v predajni alebo čo ja viem kde bol uskladnený dolu vrchnákom, a ked ho niekto potom dal normálne tak tá hustejšia zložka filtra ostala na vrchnáku a tam aj zatvrdla, Takže ked som to potom otvoril tak z toho bol iba kameň a priesvitný terpentín či čo to je.
vyblednutú alebo možno opotrebovanú kamo som sa snažil vytvoriť jemným šmirglom, tým sa zelená kamufláž stenšila niekde presvitala a tak bola nejednotná a na záver som ju iba prestrekol velmi jemne buffom XF-57 a takto to vyzerá. Zatial moja náhrada za filtre. :lol:
Joe111

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe111 » 18 úno 2011, 20:42

Ofinka píše:Uplně bych zapoměl,naprosto fantastickej je ten sud!Je to detail, který na modelu okamžitě zaujme,to mám rád.

Nazdar Ofinka, vopred dik za fotky kt. si mi poskytol. Ale k tomu sudu. Inšpirovala ma jedna fotka neviem z Angoly alebo Etiópie kde bola T-55 a mala vzadu pripevnený červeno-žltý, neviem či to nebol sud SHELL. Tiež mi to udrelo do očí, tak som niečo obodné sa snažil spraviť aj ja. V takýchto krajnách tretieho sveta sa im nejedná o vzhľad, ale aby to proste jazdilo a strielalo.
Joe111

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe111 » 18 úno 2011, 20:45

Sindlis píše:Zadařilo se =D> =D> . Jsem rád, že jsi tam nechal ten sud. Jenom co je s tím levým pásem dole? Bude podložka?

S lavým pásom nič nie je. Ja som ho tak spravil naschvál, pretože časom bude aj podložka a v tomto mieste bude pod pásom nejaký kameň alebo nejaký menši predmet, Preto je ten pás trochu podvyhnutý...
Joe111

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe111 » 18 úno 2011, 20:51

romanb76 píše:No, pozeram,ze si to vzal supom a model je uz v galerke.Zislo by sa este pretriet peryskopy a bedne s naradim by mali mat skorej odreniny striebornej farby :-k A schranka s nabojmy ma byt na druhej strane.Kamo si mu vsak striekol paradne :P Bohuzial Trumpeta tiez totalne odflakla lafetu pre DSK :cry: A to som cakal,ze to budu mat lepsie,ako Tamka :( Ale to samozrejme nie je Tvoja chyba.Tak drzim palce s dalsim modelom.

Ahoj Roman, tento model som musel už nerýchlo dokončiť, pretože budem mať inú prácu a bude jej asi veľa a nechcel som sa nato iba tak pozerať ako by sa to válalo v skrini. Preto som to rýcho dokončil a ani v sekcii rozostavané som to potom už tak často nezverejnoval. S tými bedňami más vlastne pravdu, je to presda iba plech ktorý ked sa oderie tak je možno strieborný, už to nie je liatina alebo pancier. A s tým DSK s tým ja už nič nenarobím..
Joe111

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky