Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG-21 - vše o Fishbedu, nejen o Eduardu

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4004 • Stránka 4 z 267 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 267
  • Odpovědět s citací

Re: MiG 21 Eduard

Příspěvekod Tomáš Matyska » 21 led 2011, 14:49

Hm, začíná se mi to líbit víc a víc. Osm stovek za profíka je pěkná cena. Tím nechci říct, že 1500 za Přepl. je moc. Zatim nevim, co konkrétně bude v krabici, tak vůbec neodhaduji zda je cena adekvátní.
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 21 led 2011, 15:07

Líbí se mi, jak tady všichni řvete jak na lesy, jak je to ten Eduard udělal stráááááááááááááááášně drahý, ale ještě doteď nikdo neviděl, co bude stavebnice všechno obsahovat, co bude mít navíc oproti profišpeku a hlavně v jakým rozsahu ten model bude (myslím tím počet dílů, rámečků, leptů....). Pokud jsem zaregistroval, tak jen tak mimochodem - stavebnice bude mít údajně rozsáhlou výzbroj - jen pro porovnání takovej čtvrtkovej F/A-18E od Hasegawy stojí běžně na krámě nějakejch 15 kil a neobsahuje ani výzbroj, kterou Gawa dělá samostatně, neobsahuje masky, který mají eduardí profišpeky standardně, natož nějaký lepty, který u edy nejspíše budou - a slyšeli jste někde, že by někdo řval, jak to má ta gawa stráááááááááááááááášně drahý??? Kua lidi probuďte se! Kdyby Šulc s náma nekomunikoval skrze fóra, tak to všichni vemete jako fakt a nikdo nebude kušnit...

Omlouvám se za negativní příspěvek, poklud je přes hranu, tak to klidně smažte...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 21 led 2011, 15:36

Přestaň už se omlouvat za "negativní příspěvky", ta poslední věta je jediná blbost z celého příspěvku. Jinak máš naprostou pravdu.
U ceny 1/72 Raptora od Fujimi nebo Meteora od Dragonu jsem taky skřípal zubama a měl možnost koupit nebo nekoupit. Meteor jsem nekoupil. Raptor jo a za ty peníze to až takový zázrak není, ale prostě jsem ho chtěl. Ale kdybych ho neměl, nezblázním se, je jiná a levnější volba.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » 21 led 2011, 15:52

upravte toto vlákno dejte k tomu anketu
já jdu do předplaceného prvního miga-21 :D :D

a proč hlavně markingi a zbyde třeba i na víkend nějaký ten lept :D :D
https://aggressor16.rajce.idnes.cz/
Tkadlec Jaroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 21 led 2011, 15:57

Jakub Vilingr píše: slyšeli jste někde, že by někdo řval, jak to má ta gawa stráááááááááááááááášně drahý???

ja to pocuvam na predajni takmer kazdy den. Asi aj preto sa preda neporovnatelne viac modelov od Edikov ako od Gawy. Raz darmo, Eduard je, ci chcete, alebo nie, na technologickej spici a Hasegawa tak trochu zaspala. Ja edikom tlieskam a tesim sa.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene1 » 21 led 2011, 19:02

Tak na českou firmu to strááááááááááááááááááááááááášně drahý je . Je pěkný nesmysl srovnávat F 18 a mig 21 - mig je přece jen drobnější stroj a na vyrobu forem lepší. Že u nás stojí japonské modely tolik je bohužel velká zásluha našich obchodníků a ne japonců.
člen štětečkové galaxie č. 27
Rene1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 21 led 2011, 19:27

F-18 od gawy, co si pamatuju, stala pres litr. MiG-21MF ProfiPack ma podle nymbecu stat 795. Profipack je s lepty a tusim, ze i maskami. V eduardech budou pouzitelne dekle, narozdil od tlustochu v gawe. Ano, pokud by u nas gawa byla prodavana za ceny, za ktere se da sehnat v cine, pak by to bylo cenove srovnatelne, takhle vede Eduard s velmi slusnym naskokem. Pro ferovy srovnani by se navic mel s gawou srovnavat spis weekend nez profipack. Uz tu padlo nekolikrat, v gawach nebyva temer zadna vyzbroj.
A predplatitelska edice? To je proste model s necim navic. Pro nadsence.
Brecite na spatnym hrobe. Za 795 bude profipack superkauf (a byl by to dobrej kauf i za tech 1200, podle me).
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 21 led 2011, 19:42

Rene píše:Tak na českou firmu to strááááááááááááááááááááááááášně drahý je . Je pěkný nesmysl srovnávat F 18 a mig 21 - mig je přece jen drobnější stroj a na vyrobu forem lepší. Že u nás stojí japonské modely tolik je bohužel velká zásluha našich obchodníků a ne japonců.

Tady vůbec nejde o to, jestli je to firma z Mostu a nebo z Ulámbátáru - tady jde o výrobek, prostě to, co najdu na dně krabičky. Je myslím velký nesmysl paušalizovat česká firma = musí být levnější (protože je od nás)... Eduard je už v pozici světové firmy, která je schopná konkurovat velkým hráčům na trhu, protoje nutné porovnávat výrobky (a to, jak jsou vybavené), nikoli to, odkud ta která firma pochází.

Omlouvám se za negativní příspěvek, poklud je přes hranu, tak to klidně smažte...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 21 led 2011, 19:44

Kubo ten Hornet gawy je ale strašně drahej,... .-)))
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlado7766 » 21 led 2011, 19:53

neviete od kedy sa bude dať objednať predplatiteľska 21
vlado7766

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Braun » 21 led 2011, 20:30

Ja sa náhodou na tú stavebnicu teším,ako malej Jarda :-D aj keď nestaviam moc rúry,tak 21 musím mať!! :D
Teším sa, že si ju postavím a isto nielen jednu čo bude stáť uvidíme.Ak by som ju ale schoval do skrine a nikdy nepostavil,tak by sa mi zdala drahá :D (z dovolením,takých bude dosť!!čo ju zastrčia medzi daľšie krabice...)
A nakoniec komu sa nebude pozdávať,môže si zohnať OEZ alebo ACADEMY...........dokúpiť opravné sety nejaké plechy a potom si zrátať kam sa vyšplhala cena 8-) a pravdepodobne stále nebude kvalitou na úrovni novej stavebnice od Eduardu
Takže preto sa ja celkom teším... a o tom že vybrali aj super markingy ani nehovorím....už sa jej len dočkať :grin:
Forza!!! Marina Veneta

B-26 Marauder 1:48
P-47 Big Squaw 1:48
Bf 109G-10 Eduard 1:48
Bf 109G-2 MERSU Eduard 1:48
FW-190A4 Eduard 1:48
Martin Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 21 led 2011, 20:33

I když se na jednadvacku též těším tak bych s hodnocením kvality a přesnosti zatím počkal až to bude na stole...ona je spousta nových modelů dvaasedmdesátinových jednadvacek ale v přesnosti dosud stále vede letité KP.To že je stavebnice "nová" nebo "doplněná brassiny" ještě nutně nemusí znamenat, že bude bez chyb nebo lepší než předchozí.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene1 » 21 led 2011, 21:33

Jakub Vilingr píše:
Rene píše:Tak na českou firmu to strááááááááááááááááááááááááášně drahý je . Je pěkný nesmysl srovnávat F 18 a mig 21 - mig je přece jen drobnější stroj a na vyrobu forem lepší. Že u nás stojí japonské modely tolik je bohužel velká zásluha našich obchodníků a ne japonců.

Tady vůbec nejde o to, jestli je to firma z Mostu a nebo z Ulámbátáru - tady jde o výrobek, prostě to, co najdu na dně krabičky. Je myslím velký nesmysl paušalizovat česká firma = musí být levnější (protože je od nás)... Eduard je už v pozici světové firmy, která je schopná konkurovat velkým hráčům na trhu, protoje nutné porovnávat výrobky (a to, jak jsou vybavené), nikoli to, odkud ta která firma pochází.

Tak to bohužel paušalizuješ ty že česká firma má být levnější než Japonec. !!!!!
Já napsal že na českého výrobce je to drahé a myslím tim orientaci na český domácí trh. Pro řadu českých modelářů to muže být drahé podle ohlasů.

Porovnával jsem velikost F 18 a Mig 21 a nákladnost na výrobu a odvozenou cenu. Takže prosím nepřekrucuj co jsem napsal.
Neni to podle mne vhodné letadlo pro srovnání. PS Model jsi neviděl takže jak chceš objektivně porovnat. Objektivně bys musel porovnávat i ceny Eduard ČR - Hasegawa Japonsko.
člen štětečkové galaxie č. 27
Rene1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 21 led 2011, 22:21

U všech Kandalašských MiGů.... Co to je ? Za přebalené OEZy které stály o 700% víc než za "totáče" (Jestli se dobře pamatuju tak MiGina a Sůčka(sedma a frogfoot) byly za cca 70Kč á 1kus)byli všichni ochotni požadovanou cenu dát a že MiG 21 New Tool bude stát 1200 tak to je trága ? Jasně, mohl by být lacinější, vždyť Academy stojí sotva třetinu, ale budík, zase ta předplatitelka bude sběratelská edice no a brečet že Víkend možná bude stát 600Kč je docela joke.... Šest stovek je V POHODĚ....

Já chci lítající pevnost, bude stát okolo jednoho "tatíčka Masarýčka" a bulím ? Ne.... Prostě když po něčem toužíte tak si to koupíte, pokud se vám nelíbí cena Eduarda tak jděte do Akademky... Se podívejte za kolik teď sekaj čtvrtky HobbyBossáci/Trumpeťáci.... IMHO je to v poslední době normální cena za New Tool jet....Já sice MiGy nemusím, radši americký mašiny ale jednu krabku si koupím :) a určitě ne víkend :P Krom toho tam bude x-doplňků co se normálně musej kupovat zvlášť a to pak vyjde taky na pěkný prachy....

Hmmm, takže nakonec bude profík stát 800Kč ? A to je jako vysoká cena ? #-o #-o #-o #-o :grin: :grin: :grin: :grin:
Naposledy upravil El Thud dne 21 led 2011, 22:33, celkově upraveno 1
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 21 led 2011, 22:25

Rene, podivej se prosim, puvodne kolik stoji f-18 na hlj. Uvedom si, ze to je cena bez DPH, pokud bys to kupoval primo v Japonsku, das za ni vice. Az od dubna bude limit na dovoz ze statu mimo EU opet snizen na 22 Eur vcetne postovneho, tak se pod limit vlezes akorat nejakou jednoduchou dvaasedmdesatinou, ale urcite ne Hornetem ve ctvrtce
Az ti temer na vsechno celnici prihodi 20%, a nakonec budes rad za ceny u ceskych obchodniku, ktery na rozdil od nas fyzickych osob to clo a DPH plati i ted.
peteru

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4004 • Stránka 4 z 267 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 267

Zpět na Diskuse