Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelař 11/2018

Odeslat odpověď
Příspěvků: 478 • Stránka 7 z 32 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Modelař 11/2018

Příspěvekod Duch » 12 lis 2018, 14:55

Jo a tu kremžskou hořtici s lepicím kelímkem vyrábí SENF spol.s.r.o. Žatec... ;-I
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 12 lis 2018, 15:57

Miloslav píše:Tango tady psal, že nikde v kategorii, rozhodčí nezvítězil.

Tango napsal, ze zadny rozhodci nemohl pomoct klubovemu kolegovi v jine kategorii...
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IPMS Nymburk » 12 lis 2018, 16:01

Jen skromný dotaz - kde je stanoveno, resp. kdo na letošním MR rozhodl o tom, že v případě shodného počtu bodů se musí určit jen jeden vítěz?Za odpověď předem děkuje Libor Malý.
IPMS Nymburk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 12 lis 2018, 16:46

Honza Kopecký píše:
Miloslav píše:Tango tady psal, že nikde v kategorii, rozhodčí nezvítězil.

Tango napsal, ze zadny rozhodci nemohl pomoct klubovemu kolegovi v jine kategorii...

Promiň, ale aby byli rozhodčí na bedně, to jsem nikdy na mistrovství nezažil a jsem rád , že už nezažiju.
Ještě se k té korektnosti rozhodčích vyjádřím, aby bylo čemu se zasmát. I některá jména si dobře pamatuji. Zejména na Mladou Boleslav, Harachov, Pardubice a na mistráky .
Jestli chce někdo porazit doktora, tak jedině špičkovým modelem a ne tak jak se to stalo. Ano vím, že mnoha lidem leží v žaludku, měli jsme to podobné, před mnoha lety.
Je tu mnoho perfektních modelářů, můžeto ho vyzvat všichni kdykoliv.
Naposledy upravil Miloslav dne 12 lis 2018, 17:45, celkově upraveno 1
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 12 lis 2018, 16:48

z pravidel, jen tak pro formu:

3.3.5. Hodnocení modelů
•Hodnocení modelů v dané kategorii se provádí, jsou-li v kategorii přihlášeny alespoň tři modely od tří soutěžících.

MČR 2018 - masters VII - Loďe velké - 1/500 a větší - pouze dva modely
masters III.b - Civilní technika - pouze dva modely + jeden nebodovaný (takže se nepočítá)

to byla nějaká výjimka? Nebo pochybení? Od čeho tam je hlavní rozhodčí nebo ředitel soutěže?

P.S. další dvě kategorie (diorámy letadl., lodě malé) to měly s odřenýma koulema jen po třech modelech, takže zaplaťpánbůh...

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 12 lis 2018, 18:04

A v té souvislosti s autory soutěžních modelů v kategoriích nikoho třeba nenapadla varianta bez účasti? Podívejte se kdo v masters soutěží?Kdyby jste vy všichni kteří brečíte nad úrovní bodování šli do mistráku tak by tihle rozhodčí soutěžit nemuseli a mohli dát modely do hobby.Proč je málo bodovaček nebo modelů v nich.Protože se všichni z nějakého důvodu stydí soutěžit.Spousta modelů z hobby má na slušný bodování.Je to jen o tom chtít a ne jen fňukat
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 12 lis 2018, 18:13

Pak by se zase napsalo že opět ubylo modelů v masters a tudíž změněnou vedení pl.sekce se vlastně nic nezměnIlo.Aha ono se to vlastně napsalo.Vemte to tak že budete hrát fotbal v klubu prales ligy.Budete chodit na tréninky ,budete dobrý ale ve chvíli kdy se má jet na zápas tak nepojedete protože se stydíte hrát před lidmi.

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 12 lis 2018, 18:21

K seznamu rozhodčích jen tohle.Ještě do nedávna byl seznam mimo dosah nového vedení. Teď už je myslím aktualizován a je ke stažení na stránkách svazu. Školení rozhodčích a následný proces proškolování byl nastartován a to díky novému vedení. Komunikace s kluby se také zlepšila stejně tak jako informovanost.Kdo má jiný názor tak vzpomeňte na slavné přeregistrace klubů.

P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 12 lis 2018, 19:04

onysx píše:Kdyby jste vy všichni kteří brečíte nad úrovní bodování šli do mistráku tak by tihle rozhodčí soutěžit nemuseli

Jako vážně?
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 12 lis 2018, 19:22

Podle mě to nejlépe napsal Dolin.
Proč pořád má někdo potřebu se s někým srovnávat a soutěžit.
To je to samé jak se furt řeší forma vyhlašování.
Mě by úplně stačilo kdyby jsme si všichni dospělí třeba ve 14.00 zatleskaly.
U modelu lísteček ,,líbí" (někde na Slovensku jsem dostal lísteček páčisa - Bratislava?)
a víc nepotřebuju.
A aby bylo bodování ,,spravedlivé" tak by museli všichni lepit to samé.
Opravdu nejde hodnotit WW I versus moderna.
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 12 lis 2018, 19:38

Andy a Dolin ,souhlas =D> !!
Já ,jako obyčejný modelář ,bych viděl uplně jiná pravidla....sral bych na nějaky mistrák...na podklady atd.
Nechal bych hodnotit diváky ,návštěvníky...na akcích , je vidět dost kvalitních...nesoutěžních modelu .
Možná by právě tak primitivní pravidla ,přilákalo více zájemcu...ve vystavování .
Jde stejně jen o hračky o nic víc záslužného pro modelářskou komunitu...že zrovna vyhrál ten a ten??? A co jako??
Prostě a jednoduše ,líbí...nelíbí .
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 12 lis 2018, 19:42

Andy píše:Podle mě to nejlépe napsal Dolin.
Proč pořád má někdo potřebu se s někým srovnávat a soutěžit.
To je to samé jak se furt řeší forma vyhlašování.
Mě by úplně stačilo kdyby jsme si všichni dospělí třeba ve 14.00 zatleskaly.
U modelu lísteček ,,líbí" (někde na Slovensku jsem dostal lísteček páčisa - Bratislava?)
a víc nepotřebuju.
A aby bylo bodování ,,spravedlivé" tak by museli všichni lepit to samé.
Opravdu nejde hodnotit WW I versus moderna.

Pro lidi "jako Dolin" je jednoduchý návod, podle kterého se právě Dolin řídí... nesoutěžte

no a ti ostatní prostě soutěžit chtějí no... to jim to chcete zakázat, jen proto, že vás to nebaví?

Naprosto spravedlivé bodování nebude nikdy. Bodují jen lidé a lidé se rozhodují subjektivně, ať se snaží jak chtějí. Bodovací pravidla ale dávají jakýsi rámec a posunují bodování směrem k o něco lepší objektivitě oproti běžnějším "porovnávačkám". Pořád ale je to o lidech. Klidně je plaťte zlatem, stejně to budou "jen" lidé...

a hodnotit WW I versus moderna opravdu jde... pokud se rozhodčí opravdu podrží pravidel, je to v pohodě... ono se nehodnotí příliš ty modely proti sobě, ale spíš modely proti pravidlům...
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 12 lis 2018, 19:43

Tomas 77 píše:Andy a Dolin ,souhlas =D> !!
Já ,jako obyčejný modelář ,bych viděl uplně jiná pravidla....sral bych na nějaky mistrák...na podklady atd.
Nechal bych hodnotit diváky ,návštěvníky...na akcích , je vidět dost kvalitních...nesoutěžních modelu .
Možná by právě tak primitivní pravidla ,přilákalo více zájemcu...ve vystavování .
Jde stejně jen o hračky o nic víc záslužného pro modelářskou komunitu...že zrovna vyhrál ten a ten??? A co jako??
Prostě a jednoduše ,líbí...nelíbí .

ano, na Pantherscupu jsme na začátku hodnocení diváků vyzkoušeli... NEFUNGUJE... :-( bohužel, slepá cesta

a systém "líbí/nelíbí" funguje na většině dnešních akcí, doknoce i na tom mistráku...

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 12 lis 2018, 19:44

Tomas - Ale vždyť to tak je. Líbí- nelíbí funguje a kdo chce, tak na mistrák kaká. Já nerozumím tomu, jak z jedné soutěže vyjde mistr - tedy, jeden diplom takovej doma mám, to byl mistrák i v tom hobby - a taky nerozumím tomu, proč furt šmataj rozhodčí na modely holejma rukama. Letos bylo k vidění, jak rozhodčí s rukavicema zapisuje body a druhý rozhodčí drží holýma rukama model a baví se přes rameno s někým jiným. Tak na to kakám taky a kvůli mě potom musí jít soutěžit rozhodčí.

EDIT - Petr3342 píšeš hrozně rychle, než jsem to nadatloval jsi přede mnou a 2x :-)
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 12 lis 2018, 19:49

Aleš R. píše:Tomas - Ale vždyť to tak je. Líbí- nelíbí funguje a kdo chce, tak na mistrák kaká. Já nerozumím tomu, jak z jedné soutěže vyjde mistr - tedy, jeden diplom takovej doma mám, to byl mistrák i v tom hobby - a taky nerozumím tomu, proč furt šmataj rozhodčí na modely holejma rukama. Letos bylo k vidění, jak rozhodčí s rukavicema zapisuje body a druhý rozhodčí drží holýma rukama model a baví se přes rameno s někým jiným. Tak na to kakám taky a kvůli mě potom musí jít soutěžit rozhodčí.

no jo no, šahají... :-( staré psy učit novým kouskům je těžké... ale taky bylo vidět vícero rozhodčích, jak ty rukavice měli... lepší se to pomalu, ale lepší...
já osobně bych rozhodčího bez rukavic k modelu nepustil, ale stále narážíme na tu personální nedostatečnost... udělat to, není hodnoceno téměř nic... :-(

Aleš R. píše: EDIT - Petr3342 píšeš hrozně rychle, než jsem to nadatloval jsi přede mnou a 2x :-)

:-) výhledově poděkuju paní profesorce co se mně snažila naučit psát na stroji... :-)

Obrázek
Petr3342

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 478 • Stránka 7 z 32 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 32

Zpět na 2018