Zdravím všechny a hlavně vedení fora,
V poslední době mi zpousta modelářů, se kterýma se stýkám osobně, říkala, že na forum už úplně přastali chodit - z jednoho prostého důvodu, uživatelů je stále více, modelů také, ale kvůli tomu se člověk kvůli jedné špičkové práci musí prokopat zpoustou modelů běžného standardu.
To byl taky důvod odchodu místího "guru" Jury Ščučky, což mi zavdalo příčinu, abych se nad tím zamyslel...
Podle mého názoru by bylo dobrým řešením vytvořit kategorii zdejších špičkových stálic rozčleněnou na letadla, bojovku, figury, atd... kde by každý z modelářů měl své téma do kterého by vkládal své modely. Za sebe bych jmenoval např. z techniky (Červenka, Braňo..), letadla (třeba Kubrt...)atd..atd.. (a mysím že by se jich našlo dost...)
Podobně je to zařízeno např. zde: http://forum.little-norway.org/
Aby nedocházelo ke sporům koho tam dát a koho ne, popřípadě, aby se zde neobjevovali samozvaní jedinci, kategorie bude uzamčená a modeláře do ní bude vybírat vedení fora (myslím že jsou dost kvalifikovaní na to, aby to objektivně posoudili...), případně můžou dát na návrhy ostatních...
Nevýhodou se podle mě může stát, že něktří budou číst pouze tyto "V.I.P." kategorie a budou kašlat na ostatní...
Záleží taky na vedení fora jestli budou mít čas a náladu něco takového vůbec vytvářet....
Sám tady už ale nechodím ani zdaleka jako dříve, raději brouzdám po světových forech a sleduju světovou špičku, toto by mi ale vrátilo elán opět sledovat jak je na tom špička v Čechách...
!!!Achtung!!! Nerad bych tímto vyvolal nějakou blbou hádku, proto připomínam, že je to POUZE NÁVRH, ŽÁDNÁ DOKTRÍNA a veřím že v případné diskusi nezapomenete na slušné vychování a místo hádek se raději zúčastníte hlasovaní (které myslím rozhodne), případně objektivně vyjádříte názor...
S pozdravem, míru zdar,
JM