Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker D.VI 1/32 RODEN skupinovka Michal & Michal

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fokker D.VI 1/32 RODEN skupinovka Michal & Michal

Příspěvekod kysan » 27 úno 2014, 23:11

Snažil jsem udělat oloupání na předním krytu a lehké olétaní, zatím bez olejových map. Nevím jak kdo, ale motor se mi nejdříve nevešel pod kryt. Nemyslím průměrem, ale horizontálně :-D
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 28 úno 2014, 07:42

=D> =D> . moc pěkné. zkus se ještě podívat na kulomety. Z jedné fotky se zdá že je jeden trochu mimo geometrii. Zbytečně by to pokazilo jinak naprosto parádní model Fokkeru DVI.
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 28 úno 2014, 08:20

Oni ještě nejsou přidělané :-D
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 10 bře 2014, 10:35

to Zdesko - Joj, omlouvám se, úplně jsem zapoměl: takže Otto Fuchs se k Rolandům D VIa dostal po 7. květnu 1918 u Jasta 35 b., kdy bylo převzato 5 kusů od Armee - Flugpark 17. (známé je foto kolize D VIa s Pfalz D IIIa z 1. června v Epinoy, severozápadně od Cambrai). Walfische létal i s bratrem Rudolfem u Flieger-Abteilung (A)292b. focen je u 2701/16. Ještě jednou se omlouvám za zpoždění, je hezky a Bike láká :grin: :grin: :grin:
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 10 bře 2014, 15:35

Díky Michale..! ;-I
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 16 bře 2014, 00:37

Po dnešní motivační procházce na PanterCupu, kde jsem viděl opravdu nádherné chmelnice, jsem zasedl ke stolu a lehce pokročil. Ještě teď mi padá huba z některých výtvorů a vůbec už nechápu jak je to možné udělat :-D
Přílohy
c.jpg
b.jpg
a.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 bře 2014, 03:29

..mě to nedá.. :x Nechtěl jsem to původně rozpitvávat, ale když ono mě to moc bije do očí.. 8-) Jak je vlastně ten trojúhelník nakreslenej v návodu.? Takhle, jak to máš na modelu.? Já si nemůžu pomoct, ale mě při pohledu na fotku připadá, že ta jeho "základna" byla souběžná se svislým trámem kříže. No a protože vrchol trojúhelníka byl stejně jako ho máš na modelu a také se zároveň opravdu dotýkal horního trupového podélníku, vypadá to, že ten skutečný měl asi jiné vrcholové úhly, než ten, který je ztvárněný obtiskem.. :?:
Přílohy
Fokker V-13 (D-6)_06a.jpg
Fokker V-13 (D-6)_06a.jpg
Fokker V-13 (D-6)_06a.jpg (25.71 KiB) Zobrazeno 1476 krát
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 bře 2014, 04:07

Pokusil jsem se to naznačit jen v primitivním "win malování", ale řekl bych, že to vypadalo spíš nějak takhle.. :paint: :-k
Přílohy
b1a.jpg
Naposledy upravil zdesko dne 16 bře 2014, 18:29, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 16 bře 2014, 09:35

Ahoj jsem rád, že jsi tuto otázku nakousl...co mi řekneš na tohle?
Přílohy
b.jpg
d.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 16 bře 2014, 09:39

Jel jsem pouze podle plánku, jelikož co jsem kdy viděl byla jen tahle jedna fotka a ta je z úhlu, podle kterého bych uložení šipky netroufl dát :roll:
Každopádně netvrdím že ten úhel mám naprosto shodný s plánkem, ale ty barvy to prostě zvýrazní. Pro budoucí stavitele budiž toto návod jak správně na šíp :) :)
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 bře 2014, 11:37

Tp je právě to, co jsem myslel, že pokud je zde nějaká chyba (kterou tu vidím), tak není v Tobě, ale ve stavebnici. Tedy v návodu a následně i v obtiscích. Však se podívej co se stane a kde se scházejí přímky, jimiž protáhneme vodorovné rameno kříže a spodní odvěsnu trojúhelníka. To jsem se snažil neuměle načmárat na tom barevném bokoryse. Prostě podle mne, mají obtisky trupového kříže i toho trojúhelníka nesprávné rozměry...
Přílohy
b0.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 16 bře 2014, 14:10

Já to napsal asi špatně, nechtěl jsem to napsat tak obranářky :-D Jo to dává smysl to co jsi udělal na té fotce. A máš nejspíše pravdu, že by měla být rovnější. Já se snažil věřit tomu, že ten úhel od kříže má nějaký smysl...Ale měl jsem si to více nastudovat i když zrovna u tohohle stroje jsou data dost omezené :roll: Tak pro další stavitele, pozor na tem šíp, hrot více nahoru. Zdesko, díky za příspěvek, třeba se to bude hodit jiným stavitelům (v to doufám)...já už s tím nic neudělám... :'-( :cry:
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 16 bře 2014, 14:14

Když tak prohlížím ten detail fotky šípu, víc a víc nabývám dojmu, že ten šíp je na obtiscích delší. Ony ty obtisky jsou drama pro sebe a třeba logo na vrtuli je jen bíločerná šmouha :lol:
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 bře 2014, 23:47

Nedalo mi to a sáhl jsem po jiném barevném bokoryse (měl jiné provedení kříže) a zkusil tu rekonstrukci ještě jednou. Tímto se omlouvám Panu Válkovi, který tyto barevné rekonstrukce tuším kreslil (pro HPM). Bohužel v současné době nemám čas to kreslit růčo, tedy tak aby to bylo řádně přeměřené a přepočítané. Ale možná, že tato rekonstrukce bude o něco přesnější, než ta první, kterou jsem narychlo spíchnul předtím.. :paint: Ale pro ještě větší přesnost by to asi chtělo přesnější bokorys. Výkresů D.VI je známo víc a ty se navzájem od sebe poněkud odlišují. Připadá mi, že pro barevné rekonstrukce do HPM tenkrát nebyl použitý ten nejpřesnější...
Přílohy
Fokker V-13 (D-6)_color01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 19 bře 2014, 00:06

Pánové potřebuji radu či pomoci. Sháním kříže na horní křídlo. Stala se nehoda (to by bylo na déle) a já musím komplet udělat křídlo znova, ale přišel jsem o obtisky :'-( :'-( :'-( . Snažil jsem se ptát na Rodenu, ale odpověď jsem nedostal. Tak teď už jen tady.
Děkuju
kysan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby