Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jeep Willys 1/35 Italeri

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Jeep Willys 1/35 Italeri

Příspěvekod 136L » 06 čer 2006, 11:28

Jeep s vlekem, řidič, voják pod autem a voják s plechovkou Italeri, zbylé figurky Dragon, podložka komplet ruční výroba. Byl to první pokus, takže to není žádná sláva. Na jeepu jsem dělal nové blatníky a přední nárazník z plechu, ve stavebnici byly strašně tlusté plastové díly, které se mi nelíbily.
Přílohy
Jeep001.jpg
Jeep002.jpg
Jeep003.jpg
Jeep004.jpg
Jeep005.jpg
Jeep006.jpg
136L

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pa3kUFO » 06 čer 2006, 12:29

tak toto sa mi fakt paci =D> =D> na to ze prvy pokus super
Ako sa naučiť lietať?
Proste spadnite na zem a netrafte sa...
pa3kUFO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeadReichEsprit » 06 čer 2006, 17:56

jdit je to O.K. hlavně ta tráva vypadá hodně reálně :D
Libor Dombrowski 17let
rozestavěno: Stug III G 1/35 a 1/72 viewtopic.php?f=58&t=27433&start=0
a kupa dalších nepublikovanáých modelů :)

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
DeadReichEsprit

• Odpovědět s citací

Koho

Příspěvekod Petr Pospíšil » 06 čer 2006, 18:49

Koho to přejeli? :grin:
Ne pěkný moc
Petr Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 136L » 06 čer 2006, 18:56

Ten přejetej je špión.... :grin: mělo by to znázorňovat, že to opravuje ...
136L

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Toman » 06 čer 2006, 20:06

Mě se to moc líbí ! Já kdybych udělal takovou dio, tak bych byl spokojený máš to pěkný ! Jen bych asi svedl lépe toho řidiče a pár těch ostatních nějaký se ti povedli, ale nějaký jsou podle mě odfláklí.... a ta cesta by asi měla být jinou barvou, ale budiž mě se to moc líbí ! :)
Tomáš Richter

15 let

http://www.pistecesky.ic.cz/

rozděláno: He-219, Bf-110, Pz. IV, La-7 takže mám co dělat 8)
Toman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 08 čer 2006, 19:19

Kdyby se mi podarila diorama takhle, urcite bych byl spokojeny. Akora jsem jeste zadnou nevytvoril... :x
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 136L » 11 čer 2006, 11:28

Toman: Cesta má barvu zajímavou, na fotce modrá, ve skutečnosti šedá, když to osvítím žárovkou tak hnědá....celý to je patinovaný cementem, jak jeep, tak cesta, logickou spojitost to tedy má, otázkou je, jestli někde může být cesta s takovým prachem...?

Bobanski: No tak to zkus, koupíš něco malého levného, vemeš co dům dal a něco vznikne... na tohle jsem použil lehce získatelné věci...sádra, štěrk, beton na podložku, písek z Jadranu (je krásně jemný ale hnusně smrdí ) na cestu, tráva je z konopí, keče z kořínků kytek a stromečků, stromky jou z navrtaný špejle, do který jsou nastrkaný kořínky obalený ve směsi koření (majoránka, kopr, ... ), nic to nestálo, zkus to taky!
136L

• Odpovědět s citací

krycí plachta

Příspěvekod Pahu » 08 črc 2006, 07:10

Diorama je nádherná, jak jsi dělal tu plachtu??
Pahu

• Odpovědět s citací

plech

Příspěvekod matto » 11 črc 2006, 10:30

mny by zaujimala te praca s plechom...ako si urobil tie obluky na prednom blatniku?kopyto?
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 136L » 23 črc 2006, 00:06

Omlouvám se, že odpovídám až teď, ale dříve jsem prostě nemohl.

To Pahu:

Plachta je z papírovýho kapesníku, dělaná stejným způsobem, jako na Opelu Blitz v Pantherově vynkikající Východní frontě (ale on má hezčí :( ): http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?t=3335. Inspiraci jsem pro to kromě informací od Pantehra objevil v Modelářích a Novinkách, je to tam jistě víc než jednou popsané. Princip je snadný: Papírový kapesník se nastříká nějakou tou barvou, jak ta plachta si mohla vypadat (na přesný odstíny si nehraju, stejně to budu špinit), pak se položí na své místo na modelu a pomalu, štětcem namočeným v rozředěném Herkulesu s vodou se tvaruje. Ta voda tomu kapesníku dodá pružnost, no a herkules pevnost, po zaschnutí samozřejmě. Je to potřeba přehnat, a několikrát opakovat, když to uschne, trochu se to vrátí zpátky. No a až to má správnej tvar tak stačí nabarvit jako všecko ostatní, lak, olejovky, pigmenty... podle fantazie :D

To matto:

Práce s plechem: Jako základ-plechovka od piva, limonády apod., síla plechu něco kolem třech desetin mm, lehké, snadno opracovatelné...jako lepidlo a tmel používám sekunďák. Oblouky na předním blatníku jsem dělal jen tak, v ruce, žádné kopyto. Měl jsem samozřejmě v ruce původní blatníky ze stavebnice a pár fotek z webu, jak jinak, ale moc velké násilí jsem s tím nedělal. K tomu vodorovnému plechu (vrch blatníku) s vypilovaným rádiusem tak, aby se mi líbil, jsem prostě natupo přilepil tenký plechový pásek, vevnitř vypatlaný sekunďák nevadí, představuje nánosy bláta, co se dostane na povrch se obrousí. Ještě mě napadá...takový věci dělám vlastně jako vystřihovánku, papírovej model (dřív jsem dělal tyhle slepovačky z ABC), jo, čili v podstatě si vyrobím rovné věci a k sobě je na tupo lepím, na lisování si nehraju. Teď stejnou metodou vyrábím blatníky na ZIS 5 od italeri (přebal zvezda) v pětatřicítce, jeden je, druhej mě čeká, to je to nejhorší, udělat druhej stejnej jako první. Mimochodem, na tom plechu se pak krásně dělaj deformace...
136L

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky