konecne jsme dodelal po vecerech po praci tenhle model. Pro recenze pripominam, ze jsem se k modelareni vratil po asi 12-ti letech

Cekam vase nazory a rady k veci

Marder píše:Jako návrat je to dobré (na můj vkus moc čisté, nenapatinované, ale dobré). Pokud jde o světla, nabarvil bych je jako zadělané plachtovými kryty.
jakub.sumbal píše:moc pěkné a na to že je to návrat je to luxus. světla by stačily natřít stříbrnou a nebo vyvrtat a zadeklovat pruhlednym plastem.
Na oživení by bylo fajn možná udělat nějekou tu ranku do štítu, přece jen sestřeloval i (hlavně) nízko letící letadla tak mohl taky dostat pádlem a nějakej ten Spitfire taky není bezzubý![]()
Ale jinak supr model (ja zatim takove nestavim tak nemam co kecat)
Mgr. Petr Dušek píše:Ahoj Vyry.
Napsal sis o připomínky a rady. Máš je mít.....
Zábradlí u sedačky moc tlusté - radím použít drátek tl 0,4 - 0,5 mm
Schránky na náboje od výrobce do kónusu a jedna nemá madlo - radím být pečlivejší, změřit stávající a udělat si nové z profilů evergreen
Řetízkový držák zadní sajtny obalený koženým povlakem - radím z duté tyčky od lízátka, nebo šťouhadla do uší vytáhnout nad svíčkou " dutou niť " a do dutiny strčit očko z velmi tenkého drátku (jemná elektronika, třeba z vyřazeného PC ) podobné oko udělat a přilepit na sajtnu a vzájemně propojit
Držáky sekery jsou moc humpolácké - radím na úchyty použít alobal od vaničkového tvarohu. Lze krájet skalpelem - jí používám skalpel č. 22 , 1 ks
za 4,- Kč
Pancéřování flaku je od výrobce velmi silné - radím podle stavebnice udělat pancéřování nové z desek polystyrenu tl 0,2 mm ( materiál lze sehnat vwww.modelplus.cz nebo http://www.litomysky.cz)
Na patinu doporučuju použít olejovou Umbru pálenou - dát do spár, do koutů jen malé tečky barvy a rozmýt uměleckým terpentýnem, či sikativem, Štětec před použitím jemně osušit do hadru.
Ať ti to staví.
Dušín
Mgr. Petr Dušek píše:Ahoj Vyry.
Ke zmiňovaným řetízkům posílám fotku jen tak pro ilustraci, abys věděl o co jde. Proběhl jsem zběžně archív a u Opela Blitze jsem podobnou fotografii nenalezl, je dost možné, že to Němci takhle řešené neměli. Pak by bylo lepší, kdyby byla zadní sajtna svěšená dolů.
Ať ti to staví.
Dušín
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků