Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-34/85 od Zvezdy 1:35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-34/85 od Zvezdy 1:35

Příspěvekod Robo 'Sic' Komlóši » 27 říj 2012, 18:09

Pomerne dlho som chodil okolo tohoto nedokončeného modelu (aj keď onoho času, keď som ho na MF zavesil som si myslel že je už dokončený :D ) a čím viac som sa na neho pozeral (aj keď som nechcel), tým viac som sa prepadal do depresií.. :-D
Tak som si k nemu včera v noci sadol a aj keď mám momentálne rozrobené ďalšie tri veci, dorazil som ho do konečnej podoby. Ono zas na nej až tak nezáleží, lebo v tom najvzdialenejšom kúte vytríny kde sa bude toto téčko krčiť to nebude hrať významnejšiu rolu :D
Stavebnica stojí za starú belu čo by som ešte nejako prežil, no tvarová vernosť je ta-tam a to je dosť smutné, keďže jeho autori majú k dispozícii asi najviac skutočných predlôh na svete a napríklad už len ten katastrofálny sklon zadného panciera korby model zráža kamsi dosť hlboko..
Nakoniec ale svojmu účelu poslúžil a stal sa mi veľmi cenným pokusným králikom na všetky možné techniky. Sranda je, že vďaka výraznému zaprášeniu - raz som to skúsiť musel - z nich vidieť len máločo :D
Pásy sú vinylové ad AFV a fén sa na nich dosť vybláznil kým si sadli na kolesá. Problém je, že si "sadli" aj pod kolesami a minimálne ľavá strana by si zaslúžila podložku s nejakými hrbolmi.

V krátkej budúcnosti by som chcel postaviť jeden konkrétny stroj, ktorý to podľa pamätníka schytal 3x z toho 2x horel a predsa to rozchodil (4x už také šťastie nemal). To ma viedlo k tomu že som si vyskúšal vytvorenie obhoreného panciera plus "zalepenie" prerazeného miesta plátom bočného panciera z inej mašiny. Na prvý pohľad sa tá "doska" zdala príliš hrubá ale ak som sa chcel držať svojej story, tak by mala origo hrúbku 45mm a v prenesení do mierky mi to zhruba sedí - mám tam 1.2mm plastikovú doštičku.
Zvar, to je už iné kafe. Pri ňom som taktiež debutoval a pravdupovediac z výsledku nejak moc nadšený nie som. Ako materiál som použil (tuším) 0,4mm hrubý olovený drôt, ale na rozdiel od použitia nejakého dvojzložkového tmelu je ten "odskok" od dosky dosť viditeľný a teda neprirodzený..
Sadze od horenia mali pôvodne jemnejšie prechody, no neskôr som to prerábal a z nejakej blbosti si trochu zalaboroval s tamiyáckym retardérom #-o , čoho následkom som sa mohol snažiť ako som len chcel, tie rozhrania mäkké byť nechceli ani za svet. Na druhej strane je to skúsenosť ktorá sa dá využiť pri striekaní tvrdších rozhraní jednotlivých kamuflážnych polí na lietadlách, takže fajn..
Podľa story typu WHAT IF... bolo madlo nad dierou po zásahu prerazené a tovarišč ktorý dosku zváral, z neho kus odpálil aby mu nezavadzal :D ..
No a tu je výsledok. Fotky sú aké sú, denné svetlo stojí na prd a aj keď som čaroval so svetlom a trochu sťahoval nežiadúce odtiene, predsa len skutočnosť je farebne trochu iná..

Čosi zo stavby je tu:
viewtopic.php?f=58&t=67193

P1070649.JPG

P1070654.JPG

P1070709.JPG

P1070710.JPG

P1070673.JPG

P1070713.JPG

P1070708.JPG

Naposledy upravil Robo 'Sic' Komlóši dne 29 říj 2012, 02:42, celkově upraveno 1
Na každý trik a fintu ktorú som postupne objavil, som prišiel vždy len vďaka nejakému omylu.
Robo 'Sic' Komlóši

• Odpovědět s citací

Re: T-34/85 od Zvezdy 1:35

Příspěvekod Alferi » 27 říj 2012, 18:14

Vybarvené a napatinované je to moc hezky, odřeniny působí úplně reálně (to se mi ne vždy daří). Trochu neučesaně působí jen podvozek - pásy jsou špinavé a gumové obruče čisté.
=D>
S tankem nejsou žádné špásy, protože má dole pásy.
T-55A, Pz.Kpfw. IV Ausf.E, Chieftain, T-72 M1, T-62M
Alferi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 27 říj 2012, 20:22

Pekne postavené, páči sa mi zaprášenie i ohorenie =D> Ad stavebnica....je to po Tamiyi 2. najstaršia 35ka T-34/85 na trhu. Rusi dosť pri jej tvorbe opisovali od Tamiye, ktorá má dosť chýb, hlavne v oblasti sklonov panciera. U Zvezdy niečo opravili, niečo nie.....nu čo by človek chcel za 16 Éčiek že. Avšak na pohľad je to "téčku" veľmi slušne podobné a to je hlavné
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robo 'Sic' Komlóši » 29 říj 2012, 02:39

Vďaka za pochvalu..

Alferi: Tie "gumové" obruče zaprášené sú, len vplyvom svetla pri fotení sa na záberoch lesknú a tak sa ten prach stráca a vidno ho snáď len na posledej foto..

Maťo: Iste, téčko sa na seba podobá inak by som ho nestaval, no moja kritika nie je samoúčelná. Keď totiž tá istá Zvezda dokáže za rovnakých 16,-éčiek robiť napríklad dokonalý La-5FN vo štvrťke, tak sa už mohli dávno zobudiť :evil: a začať robiť aj poriadnu svoju legendu-legiend a kľudne za cenu výbornej T-90. Takže sprdung na ich adresu som si nemohol odpustiť a som predsvedčený, že oprávnene.. Inak samozrejme - mier všetkým Téčkam sveta :flower:
Na každý trik a fintu ktorú som postupne objavil, som prišiel vždy len vďaka nejakému omylu.
Robo 'Sic' Komlóši

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 29 říj 2012, 07:01

slušně postavenej model... =D> =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 29 říj 2012, 07:04

Vypadá to dobře . Opravdu dobře !
Jen bych příště ty odřeniny zjemnil (zmenšil).
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robo 'Sic' Komlóši » 30 říj 2012, 08:32

Ďakujem páni.

Ad Síra: Vďaka za postreh, ono ako sa hovorí s jedlom rastie chuť a keď som sa už rozbehol, bolo ťažké tú ruku zastaviť.. :D Nabudúce budú menšie..
Robo 'Sic' Komlóši

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky