Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spitfire Mk.VIII RAF JF404 - Eduard 1/48

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Spitfire Mk.VIII RAF JF404 - Eduard 1/48

Příspěvekod Szwarc.Robert » 18 zář 2019, 21:32

No ty ses rozjel teda , paráda líbí moc =D> =D> =D>
Szwarc.Robert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maro94 » 18 zář 2019, 21:36

...neviem co mam viac obdivovat, ci tie fotky alebo ero, obe skvele ! =D> =D> =D>
maro94

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 19 zář 2019, 21:08

Dakujem, som rad ze sa Spitik paci... :)

buresv píše:Takhle zasviněný Spitfiry nelétaly - přehnané, nereálné...

zial na Spitoch som nelietal, takze nemozem tvrdit opak... :o
ale z bezne dostupnych fotiek by som povedal, ze som ho celkom setril, pretoze byvali aj ovela viac zasvinene... :wink:
Přílohy
TB252 MN-J 04 JS.jpg
Supermarine_Spitfire_7.jpg
spitfire-refuel-malta.jpg
Spitfire_Mk_VIII_155_prior_to_take_of_at_Tabingaung_Burma.jpg
Spitfire_A58_315_RAAF_Photo_via_Nich_Wauchope.jpg
Maj_Virgil_C._Fields_Jr_commander_of_the_307th_FS_31st_FG_1944.jpg
JF E Stocky.jpg
Armourers_loading_bombs_onto_a_Spitfire_Mk_XVI_of_No._603_Squadron_RAF_at_Ludham_in_Norfolk,_March_1945._CH14808.jpg
A58_315_A58_395_and_A58_405_Photo_RAAF_via_Kas_Grigonis.jpg
26-07-20109-09-47PM (1).jpg
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 19 zář 2019, 21:12

...
Přílohy
usspitfire.jpg
SupermarineSpitfireHFMkIX-755049.jpg
Spitfire-LFVIII-RAAF-79Sqn-UPS-A58-505-Morotai-1945-01.jpg
Spitfire_Mk_IX_d-day.jpg
Spitfire_Mk_IX_145_Squadron_RAF_at_Pachino_Sicily.jpg
JF519.JPG
Jerry in Spit Vc Malta 1942 copy.jpg
imageproxy.jpg
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spitfire6779 » 19 zář 2019, 22:32

Nadherny kusok Duri, ten sa Ti naozaj vydaril. Myslim, ze uspinenie vyzera super, na svetlych masinach bolo omnoho viditelnejsie ako na kamuflovanych. Len na porovnanie, nasiel som fotku Mk osmicky s RAF kamuflazou, na ktorej je uspinenie podobne tomu Tvojmu...a to je tmava masina. Pridavam aj fotky JG204, co bola skusobna masina, pouzivana iba na testy.
Přílohy
Supermarine Spitfire Mk.VIII, JG204.jpg
spit8JG204.jpg
JF477.jpg
Spitfire
BA/SK
_____________________________________________________________________________________________________
spitfire6779

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 20 zář 2019, 10:52

Fotek řádně ušpiněných Spitů najdete pochopitelně mraky , jistě někdo doplní tak aby vznikl dojem že je to takhle správné. :grin:

Není to správně ........tenhle Spit je stavitelem zařazen do zcela jasného období:
ARAYA píše:Druhá osmička v poradí, tento krát vo farbách RAF z Foggia, Taliansko 1944...

Dám dvě fotky již jednou dané.
U jedné je napsáno 1943,u druhé 1944 takže možný rozdíl několik měsíců........ a dokonce na té z roku 44 se zdá čistší !
Není nad čím diskutovat...........mašina je dána,období je dáno,jsou na to fotky a takhle nevypadala ..............konec ,není nad čím diskutovat.
Myslím si že je tady zaměňováno SPRÁVNĚ a LÍBÍ.
Někomu se může líbit i když není správně (proč ne),pro mne to není ani správné ani se mi to nelíbí.

Vysvětlení stavitelem že zašpinění je výraznější, neodpovídajácí realitě jsem celkem bral,myslel své,.......ale budiž.
Ovšem tohle přesvědčování že je to vlastně správně .............. s dostupností fotek (!!!) ............naprosto zbytečné.
Přílohy
DSC_8405mf.jpg
DSC_8405mf.jpg (18.34 KiB) Zobrazeno 1269 krát
imageproxy.jpg
Spitfire-MkVIII-RAF-32Sqn-GZM-JF404-and-HFIX-GZB-MA619-GZD-at-Foggia-Italy-1943-IWM-CNA2663.jpg
Spitfire-MkVIII-RAF-32Sqn-GZM-JF404-and-HFIX-GZB-MA619-GZD-at-Foggia-Italy-1943-IWM-CNA2663.jpg (19.11 KiB) Zobrazeno 1271 krát
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 20 zář 2019, 13:00

Jarda Matt píše:Fotek řádně ušpiněných Spitů najdete pochopitelně mraky , jistě někdo doplní tak aby vznikl dojem že je to takhle správné. :grin:

Není to správně ........tenhle Spit je stavitelem zařazen do zcela jasného období:
ARAYA píše:Druhá osmička v poradí, tento krát vo farbách RAF z Foggia, Taliansko 1944...

Dám dvě fotky již jednou dané.
U jedné je napsáno 1943,u druhé 1944 takže možný rozdíl několik měsíců........ a dokonce na té z roku 44 se zdá čistší !
Není nad čím diskutovat...........mašina je dána,období je dáno,jsou na to fotky a takhle nevypadala ..............konec ,není nad čím diskutovat.
Myslím si že je tady zaměňováno SPRÁVNĚ a LÍBÍ.
Někomu se může líbit i když není správně (proč ne),pro mne to není ani správné ani se mi to nelíbí.

Vysvětlení stavitelem že zašpinění je výraznější, neodpovídajácí realitě jsem celkem bral,myslel své,.......ale budiž.
Ovšem tohle přesvědčování že je to vlastně správně .............. s dostupností fotek (!!!) ............naprosto zbytečné.

V prvom rade som tymi fotkami nereagoval na Vas, ale na tvrdenie: Takhle zasviněný Spitfiry nelétaly - přehnané, nereálné...
V druhom rade ste nie uplne spravne postrehol, co som napisal Vam. Nie ze to nezodpoveda realite, ale ze:

celu masinu som vyrazne zaspinil a nie je to uplne v zhode s fotkami... tak isto je mozne ze tieto stroje ani nemali popisky...

Tym som chcel povedat, ze model nebol stavany v prisnej zhode s dostupnymi fotkami a tymi fotkami nikoho nepresviedcam, ze to je spravne...
Tymi fotkami som len chcel odpovedat na vyssie uvedene tvrdenie kolegu a chcel ukazat, ako byvali Spity zaspinene... a ak si ich pozriete, tak sam uvidite, ze kazdy je svojim sposobom spinavy inak...
Pri stavbe som vychadzal z tychto a kopca dalsich fotiek, pretoze som sa neriadil presnou podobou toho stroja, aku mal v den, ked bol foteny...
vychadzal som z predpokladu, ze lietal aj dni pred a aj dni, ci mesiace po tom, co bol nafoteny... a ze si napriklad aj vystrelil, co podla fotiek urcite nie, kedze nie je zaspineny po vystreloch....
on tam vlastne bol iba na okrasu a ani po nom neslalpli, ani ho neservisovali, vlastne ani nedoplnali strelivo, kedze nestrielal a ani do neho netankovali a neliali olej, preto z neho ani nic netieklo... :grin:

zhodujem sa ale s Vami v jednom: Není nad čím diskutovat...
Lebo nema cenu diskutovat s niekym, kto sa slepo drzi dvoch fotiek a nie je schopny akceptovat, ze ta masina lietala pred aj po foteni a kazdy den mohla co sa tyka zaspinenia vyzerat inak...
sam pritom pisete ze o par mesiacov neskor je cistejsia....z toho mi vychdza, ze ich obcas aj umyli... ci nie ??? :shock:
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 20 zář 2019, 17:53

Araya,
připadá mi že se začínáte rozčilovat jak papírový čertík.
Pokud bych chtěl oslovit přímo Vás nehovořil bych o staviteli (dokonce několikrát),ale oslovil bych přímo "Vás".
Také jsem napsal že vysvětlení stavitele jsem bral, ........zjednodušeně, akceptoval jsem Vaše vysvětlení (a myslel si své !!! :bad: ).........skutečně nebudu nyní slovíčkařit zda je foto realitou nebo ne.
Poslední vkládání fotek mi přišlo jako přesvědčování jak je vlastně ušpiněn málo.
ARAYA píše:ale z bezne dostupnych fotiek by som povedal, ze som ho celkom setril, pretoze byvali aj ovela viac zasvinene...

Výškový Spit nebyla použitím běžná tuctová mašina.
Pokud kolega napíše ve vlákně o výškovém Spitu "Takhle zasviněný Spitfiry nelétaly - přehnané, nereálné" tak je přinejmenším zvláštní reagovat vložením fotek klasických mašin.
Nebylo by vhodnější vložit výškové Mk.VIII a na nich pak prokázat zašpinění v kontextu s Vaším modelem ?
Ani já s Vámi nepotřebuji diskutovat,není o čem.
Klidně Spita naložte do octa a napište "dlouhodobá konzervace", .........jen nechtějte abych Vám to věřil :grin: a plácal Vás po zádech jaká že je to pecka.
Celá Vaše argumentace je založena na tom že to takhle možná,..........asi mohlo být,že přeci musel to i ono, možná (ono také nemusel!).............já se budu držet toho co s jistotou bylo ........tu jistotu dává většinou fotka.
Pokud máte fotografie Vašeho Spita (JF 404) které ukazují i větší zašpinění ,dejte je sem ,rád se kouknu a nemusíme se dohadovat a Vy překládat spekulace typu možná,kdyby.

Je to Vaše stavba,Vy si to dáte do p........- police,
ovšem dal jste to na veřejné forum tak asi musíte ustát že se Vaše provedení nemusí líbit. :grin: :grin: :grin:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hansp » 20 zář 2019, 18:36

Teď by se tu mohl objevit ještě ten druhej čáryfuk a podepřít to kvalitním bokorysem :nuts:

Araya: Naprostá paráda =D> =D> =D> I když bohužel nikdo nevyfotil předlohu před umytím, dá se předpokládat, že takhle nějak mohla vypadat. A další =D> za málo vídaný marking.
Galerie: 1/72 Bristol 138A, 1/48 I-16 typ 10, D.520, Z-381, CS-199, Bf 109E-3 a E-7 (Augsburgská linka), Fw 190D-9, Bf 109E-1 a E-4
Rozestavěno: 1/48 A-7D, Spit Tr.8, Bf 110E, 1/72 Attacker FB.2, Firefly FR. Mk.I (kvakgroup)
hansp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 20 zář 2019, 18:43

Paráda Ďuro, líbí se mi moc! =D> =D> A podepisuji se pod to, co napsal hansp. Fotka na to není, ale nikdo už nedoloží, že to tak být nemohlo. Holt se vyfotila jen čistá mašina, lítal a špinil se ale i bez fotek :-D
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 20 zář 2019, 19:13

Mily pan Matt,

to ze sa Vam ten model nepaci,( a kludne aj viacerym ) uplne hravo ustojim, pretoze mi to je aj s Vasim papierovym certikom viete kde... niekde v miestach tej Vasej p..... police.... :grin:
Vase pseudoteorie zalozene na dvoch priemerne kvalitnych fotkach, cistych masin, ma trapia podobne ako Vas certik...
Nepotrebujem ziadne "Vase dokazy" - fotky, aby som vedel ze prevadzkovane lietadlo sa zaspini... staci sa ist pozriet na hocijake letisko aj aeroklubove, ako vyzeraju "pestovane" dopravaky, ci obycajne vrtulace po par letoch...
Ja som sa s Vami bavil slusne, ale vidim ze Vasa potreba pohladit svoje EGO je silnejsia, ako korektna debata...
Vysvetloval som Vam, ze som model nerobil podla fotiek predlohy, ale podla toho ako mohol byt stroj zaspineny, pouzil som dokonca popisky, napriek tomu ze si myslim, ze tam neboli... vysvetloval som Vam preco...
Vy ale mate potrebu za kazdu cenu svetu dokazat na zaklade dvoch fotiek, ako hlboko sa mylim a este tu rozvijate konspiracne teorie o tom, ako sa snazim vsetkych presvedcit, ze JF404 bol jak hnoj... :o
Ja o tom nikoho nepresviedcam i ked si myslim, ze to zaspinenie mohlo byt kludne aj vacsie, vy si myslite nieco ine.... ja Vam Vas nazor neberiem, aj ho dokonaca respektujem, ale myslim si o tom svoje a Vy s tym nic nespravite,... :-W
mozete mi tu dokazovat co chcete... zaroven nepocitujem najmensiu potrebu Vam nieco dokazovat, navyse ked som model nestaval v prisnej zhode s tymi dvomi fotkami... :wink:

Najkrajsie je na tom to celom Vasom vystupe je:
Jarda Matt píše:Ani já s Vámi nepotřebuji diskutovat,není o čem.

i ked Vam Vase ego nedovoluje prestat diskutovat aj ked nemate o com, ocenil by som keby ste dostal svojho slova... =D>
A ja Vam na oplatku mozem slubit, ze uz som tymto tuto debatu s Vami definitivne uzavrel a idem radsej poriadne zasrat dalsieho Spita, aby ste mal este o com pisat v dalsom vlakne, ked ho tu zverejnim... :grin:
Pekny vecer prajem. =;
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 22 zář 2019, 04:48

Krásný model krásné předlohy.

Provozní zašpinění a patina provedeny výborně.

Posuzovat patinu dle pár snímků je dle mého soudu úsměvné, protože byly foceny v daný moment.
Že byl konkrétní letoun pár minut před focením umyt nebo jak vypadala předloha za pár hodin/dní po několika bojových letech, vzletech a přistáních na polním letišti, se zřejmě nikdy u tohoto stroje nedozvíme. Ale zcela jistě mohl vypadat, jak je prezentováno.

Tak ještě jednou, bravo! =D>
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod arthur1966 » 22 zář 2019, 18:42

Super foto...samozrejme aj model...a naživo, ani nehovorím :)
Vo Vrútkach veľa lietadiel nebolo, ale to Tvoje éro bola špica!
Přílohy
MoGZ.jpg
arthur1966

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Švanda » 24 zář 2019, 13:43

Moc pěkný a super povrchovka - ikdyž jenom opakuji co již bylo řečeno/napsáno jinými. Mně se moc líbí =D> =D> =D>
Švanda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tygřík » 25 zář 2019, 19:11

Protože mám stejného Spita na stole, nedalo mi to, trochu se vložit do diskuse. Spitfire je postavený parádně, čistá práce, krásně fouknuto, patina je také hezká. ;-I =D> Merliny měly od svého vzniku problémy s únikem oleje, takže i spodek je věrohodný. ;-I Na druhou stranu čmoudíky od výfuků, ač se mi moc líbí, neodpovídají dostupným fotografiím. Navíc Spitfiry byly přestříkány až u jednotky, takže zmizely popisky, včetně chodníčků na křídle. Asi bych se příště vyhnul formulacím "mě se to moc nelíbí", protože by mě to asi na vlastním vlákně hodně mrzelo. Spitfire je postavený moc pěkně, modelářská práce radost pohledět , nicméně jsou tam drobné nepřesnosti, se kterými se dá žít. :wink: Takže za mne ;-I a =D>
To, že jste paranoik, ještě neznamená, že po Vás někdo nejde!

Pavel Majoršin
Tygřík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel