Dlho som túžil po modeli La-5FN alebo La-7 v mierke 1/32. Pokukával som po stavebnici La-7 od HpH, ale ten rezin ma neustále odrádzal.
Odrazu mi však pod vianočným stromčekom v decembri 2018 "pristála" stavebnica tohoto krásneho lietadla. Veľmi som sa potešil a povedal som si, že je to výzva (prvý celo rezinový model). Bez meškania som začal popri telke oddeľovať a začisťovať dieliky. A brúsil som a pripasovával podľa zásady dvakrát meraj a raz rež. Pôvodne som nechcel zakladať toto vlákno, no situácia sa zmenila, keď ma kamoš na to nahovoril

Keďže model je už od začiatku mája 2019 dokončený, budem postupne pridávať príspevky postupu stavby až po fotografie dokončeného modelu. Vynechám inak väčšinu štandardne modelármi prikladaných fotiek a info o podkladoch, snáď mi to nebudete mať za zlé

-
V prvom rade som podľa oficiálne publikovaných rozmerov skutočného stroja zistil, že model je kratší o cca 5-6 mm a rozpätie má menšie o 3 mm. Urobil som kompromis a predĺžil som iba trup za kabínou o 3 mm. Spoj som ešte podlepil plastikovou doštičkou s dostatočným presahom.
-
Tiež sa mi nezdal tvar smerového kormidla, tak som ho trochu upravil.
-
Kryty podvozku nie sú správne vytvarované. Treba sa s tým trochu pohrať.
Naposledy upravil aero13 dne 20 čer 2019, 05:25, celkově upraveno 3
Rozostavané 1/32: Tempest V(SH), MC.202 (It), Spit.Mk.ll (Re)
Postavené 1/32: 21
Postavené 1/32: 21