Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod Černý Hugo » 15 čer 2012, 17:44

HomerII píše:Tak chlapi začínáme!!! Jeníku, kde jsi??? :grin: Jestli oba nezačnete, tak jste u mě Panzani tuplovaný!!! :D

Shindy píše:Tak a došla mi trpělivost. JÁ JSEM TEN, KTERÝ TU NENÍ ! Tedy teď tu už jsem a míra vašich impertinencí překročila hranici, tterou mé pevné nervy vytrénované budováním kapitalistických hodnot jsou schopny snášet! :mrgreen: Proto jsem popadl smeták, ometl prach z mého nádobíčka a celou neděli odpoledne brousil a řezal a vás milí kamarádi jsem si představoval pod mým pilníkem a šmirglem. A to buďte rádi, že jsem nepoužil vrtačku. Každopádně vám oznamuji, že postavím Spejbly hned dva najednou ( 1:72), jednoho zavřeného v čistých liniích a použiju HobbyBoss (kombinaci trupu G-6 a křídel z G-10 + úprava čumáku a ocasu za pomoci vyřezaných komponentů z Kovozávodů a druhý stroj rozřežu. Až vychladnu, tak se rozhodnu jak moc. Nakonec jsem vybral kombinaci káčkových křídel AML a trupu mezka od Hasegawy. Troška modelářského násilí při vzpomínce na vás [-X a sedly si tam jak zadní část těla na hrnec. Na čumák a ocas použiju některé části trupu z S-199 od AML a samozřejmě všechny resinové detaily. Na fotkách se můžete podívat na výsledek, zatím jen provizorně sestaveno, ověřoval jsem jestli je má cesta správná. A abyste vy ostatní věděli, čeho je TEN, CO TU NEBYL, ALE UŽ TU JE, schopen, připojuji fotky svého zatím posledního, byť nedokončeného stroje. Je to ďábelská konverze z Bf-109G-6 na Bf-109G-6 od Italeri, kdo se z vás setkal s tímle kusem plastu, ví o čem mluvím. Zároveň slavnostně přísahám, že ho do příštího Nymburku dodělám. Howg.
S-199-1.JPG
S-199-2.JPG
Mezek2.JPG
Mezek1.JPG
Mezek3.JPG

jen malá rekapitulace :twisted: :grin: :lol: . Pokud to večer ještě nedočubím, tak zítra bychom mohli před vchodem do výstavních prostor předvádět nějaké živé obrazy na téma "Hugouš opět triumfující! " . Co vy na to, moji milení kamarádi :lol: :grin: . Netvrdím, že je to nejlepší Mezek na fóru (jsem milý a skromný chlapec), ale z naší tlupy jediný (a proto logicky nejlepší a nejkrásnější - jednooký mezi slepými králem :twisted: )!!! Pohádka končí, zlo je opět potřeno a dobro zvrací u děr 8) .

Pro Klimeji: Díky [-o< , na spalinách makám, ty tahy shora dolů jsou schválně, S-199 jsou většinou čisté, ale na jedné fotce to vypadalo dost podobně a mě se to líbilo. Ta moje fotka modelu to hodně zvýraznila, snažím se to trochu utlumit a najít zlatý střed. Pokud pojedeš na Nymburk, tak to snad uvidíš. Chtěl bych to tam šoupnout na stůl, ale mimo hodnocení, protože okolo 13hod nejpozději zas prchám na vlak.

Mějte se všichni a zítra v Nymburce ;-I
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 15 čer 2012, 18:39

Jsi moc skromnej,je to nejlepsi mezek tady na foru. [-o<
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 15 čer 2012, 18:53

HomerII píše:Jsi moc skromnej,je to nejlepsi mezek tady na foru. [-o<

Přesně tak - nejlepší poválečný Mezek tady na Modelfóru. A taky s největším a nejvtipnějším stavebním eposem. :-D
Gratuluji k výsledku! ;-I
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 16 čer 2012, 12:39

Super praca,je to nadhera! =D> =D> =D>
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 17 čer 2012, 12:45

Přátelé, děkuji všem za podporu a uznání [-o< . A zvláštní poděkování bych poslal panu Josefu Studenému, který se se mnou zcela nezištňě podělil o své znalosti čs. letectva a poskytl mnoho fotografií ze své sbírky [-o< [-o< . A taky děkuji za všechny kritické připomínky, protože to umožní chyby opravit (tedy až na ten můj autolak :twisted: :grin: ). Pokud byl někdo z vás v Nymburce, měl možnost vidět Boubelku na vlastní oči až do 12 hod. Byl bych si docela rád vyslechl nějaké reakce přímo na místě, nicméně jsem zcela popustil uzdu svým nízkým pudům a jal se zběsile obíhat stánky v soutěži "Jak utratit co nejvíce peněz za co nejkratší čas! " Tedy, u Nordlandu by to docela šlo. Když jsem odcházel od té sympatické paní, plakali jsme oba. Ona štěstím nad tím, kolik jí tam ten idiot nechal a já při představě, jak rychle jsem si utratil prostředky naškudlené za dva měsíce :cry: . Ale, pokud mě Houmí vyzve na souboj s Fokkerem F.I., jsem připraven. Vlastním totiž excelentní figuru Wernera Vosse od Model Cellar (šmarjá, to bylo peněz #-o ) a navíc dva mechaniky. To budou živé obrazy :P . Apropó, když jsme u živých obrazů - někdy okolo 13 hod mohli šťastnější z vás zahlédnout na podiu nymburského výstavního sálu složitě komponovaný živý obraz "Hugo opět vítězný ! " aneb jak to nazval Shindy "Bestia triumphos !" :twisted: :lol: :grin: . Pro ostatní, kteří to štěstí neměli pořídil záznam této monumentální scény Marek. Použil k tomu tu skříňku, která krade lidem duše, takže od toho okamžiku nemám o vítězi v další soutěži pochyb.

Pro ty, co to do Nymburka nestihli, tak jednu fotku sem a zbytek do Galerie. Až pošle Shindy onen záznam živého obrazu, pověsím ho sem jako "takovou pěknou tečku za tím naším případem". Nicméně téma jako takové zřejmě mrtvé ještě nebude, protože Houmí si koupil v Nymburce Bf-109G-6 od Hasegawy a hodlá jej dokončit jako jediného správného Mezka na světe. Držím palce, mě bude stačit titul "Rychlík roku" :lol: .

Více fotek zde: viewtopic.php?f=6&t=67218
Přílohy
P1150886.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 17 čer 2012, 21:08

Moc hezká boubelka :D :celeb: ,bude potřebovat sestřičku ;-I
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 17 čer 2012, 22:54

Slíbené foto tečky za tím naším případem :grin: :lol: .
Přílohy
DSCN1391 - Kopie.JPG
slib splněn - Boubelka na stole v Nymburce
Bestia triumphales (1).JPG
Bestia triumphales.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 18 čer 2012, 05:53

:grin: Ha ha haaaa, najlepsie!!!!, este raz som si celu AVIAticku Odyseu precital ako Vecernicek, pred spanim. Narez, jak hovado. Este raz BRAVO! =D>
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sperlichruda » 11 srp 2012, 11:22

Vážení pánové. Toto vlákno je zatím to nejkrásnější, co jsem na modelfóru četl a viděl, chvílemi jsem nestíhal žasnout :o nad prfekcionismem "sochařů", chvílemi nestíhal utírat slzy smíchu :cry: :grin: . Nádherná stavba (a polostavba :-D ), skvělý zdroj podkladů, a neskutečně úchvatné verbální orgie Černého Huga :lol: . K boubelce nelze než [-o< [-o< [-o< =D> =D> =D> , a všem ostatním popřát úspěšné dokončení mezků.
Alkohol je metla lidstva, proto zametejme!!!
sperlichruda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 12 srp 2012, 21:03

Díky,
už spřádáme plány na další duel až trojboj. Chtěli bychom přivést Shindyho zpět do lůna pravé obce modelářské a tak licitujeme o budoucím modelu. Navrhoval jsem pokračovat na vlně "S-199", když už ji máme načtenou, ale moc pozitivních ohlasů jsem nesklidil. Ve hře byla ještě C-2 (Arado 96) 1/48 a Fokker F.1 1/32. Shindy kontroval P-26 od Hobbycraftu 1/48 (to mě tedy vůbec nenadchlo) a nakonec to vypadá na Hellcata F6F-5N 1/48 od Eduardu. Ale začneme až po Shindym, aby nepředvedl zas nějakou "potěmkiádu" :grin: [-X :twisted: . Takže zatím to vypadá jak v parlamentě - samý kecy, návrhy a protinávrhy a práce žádná. Tož zatím alespoň leptám s tím mým mladším papírový hrad Švihov. :-k
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeKa » 12 srp 2012, 21:14

Lepíte nebo leptáte??? :O
DeKa

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno