Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG-21 MF Eduard 1/48 Mali Air Force -HOTOVO

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: MiG-21 MF EDUARD 1/48

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 bře 2011, 11:41

Pokud bych volil Egypt, tak nejspíš nejnovější schema po revizích které se trochu lisí od kamufláže ve stavebnici, nějak se mě už ted :lol: nechce maskovat kamuflážní pole schematu udolí Nilu páskou. Dle fotky byl přehod hodně ostrej, takže na freehand to asi tentokrát nebude, i když .... v tom měřítku by to možná vypadalo lépe stříkaný freehandem.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 18 bře 2011, 16:19

Černochu, zajímavý začátek. :-D
U nás se do ní pouští Lone Star a jsem zvědav, co s ní provede on. :-D
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 18 bře 2011, 18:28

komisař píše:U nás se do ní pouští Lone Star a jsem zvědav, co s ní provede on. :-D

Taky musíš všecko vykecat... ](*,)
Lone neprovede nic, prostě ji zbouchá OOB (paralelně s OEZem, aby to bylo zábavnější) 8)
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 18 bře 2011, 18:31

Lonestar píše:Taky musíš všecko vykecat... ](*,) Lone neprovede nic, prostě ji zbouchá OOB (paralelně s OEZem, aby to bylo zábavnější) 8)

... vědí vašnosti, tady se všechno hned rozkecá! :lol: (ale o OEZu jsem neříkal nic :-D )
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 bře 2011, 22:01

Rychle, slovně, telegraficky - na klubu jsem se rozhodl udělat přední brzdičáky otevřený. Docela dřina vykuchat a vybrousit díry do centroplánu. Mě se to moc nepovedlo takže bude hodně oprav a tmelení. Byť jsou ve stavebnici samostatné díly šachty brzdičáku a brzdíčáků pro otevření, po dnešní zkušenosti bych řekl - lepší se na to vy...t a nechat je zavřený.
Jeden postřeh k dílům - díly jsou skvěle zhotovený a odstříknutý, o to víc mě začínají štvát hrany dílů které nejsou rovné ale mají šikmý úkos. Např. u přední šachty na všech dílech. Dokud jsem nesrovnal špalkem dosedací plochy, nesedělo to , třeba přední čelo šachty a přední šachta měla také mezeru po obvodě při zkusmém osazení do trupu, protože přesně neokopírovala vnitřní profil trupu . Nevím jestli je toto ukosování zvoleno kvůli lisování, ale nejsem si jist zda je to štastný řešení. Docela rád bych znal názor a zkušenosti na danou věc dalších stavěčů Miga.

Ne 3x ale aspoň 5x lícovat ,dobrušovat a pak až slepit.

P.S. další fotky udělám a nahodím v neděli
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Trojan » 18 bře 2011, 22:07

Martin Černý 'Černoch' píše:Rychle, slovně, telegraficky - na klubu jsem se rozhodl udělat přední brzdičáky otevřený. Docela dřina vykuchat a vybrousit díry do centroplánu. Mě se to moc nepovedlo takže bude hodně oprav a tmelení. Byť jsou ve stavebnici samostatné díly šachty brzdičáku a brzdíčáků pro otevření, po dnešní zkušenosti bych řekl - lepší se na to vy...t a nechat je zavřený.

To mohu potvrdit... dnes jsem se u toho taky pěkně zapotil... 8-8 :uff: naštěstí mám 3 krabky Miga takže pro příští stavbu vím že NEOTVÍRAT ! :-D
Obrázek
Jarda Trojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 18 bře 2011, 22:08

To by mě zajímalo, kolik lidí z těch, kdo Miga už začali, ho letos stihne dodělat. Z mojí kosmonautický rovnice mi vychází, že maximálně jeden. Zbývá jen počkat si, kdo to bude :grin: :grin: :grin:
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 18 bře 2011, 22:26

Martine s tou šachou naprostej souhlas,Já si toho nevšimnul a už byl sekunďák všude :? To lícování je takové divoké.

Martin
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 bře 2011, 22:34

Tomáš Matyska píše:To by mě zajímalo, kolik lidí z těch, kdo Miga už začali, ho letos stihne dodělat. Z mojí kosmonautický rovnice mi vychází, že maximálně jeden. Zbývá jen počkat si, kdo to bude :grin: :grin: :grin:

To máš počítadlo ještě ze Sputniku ne? :grin: :grin: Do Mošoně to asi nedam. :lol:

To Martin - no alespoň vím na co si dávat pozor v dalším postupu, srovnání dosedacích ploch asi bude naprostá nutnost při stavbě.

To Jarda - nejsem v tom sám, to mě těší. :-D
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 18 bře 2011, 23:11

hmm, docela divoké postřehy...
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin1762 » 18 bře 2011, 23:21

Ahoj Marťas, tak u mě obtisky, patinka, ještě chybí fain. lak. Máš pravdu něco nesedí a co se týká nýtů, sklamalo mě to, neboť se mi Mig stavěl úplně vpohodě a když jsem napustul spáry a nýty, což jsem neupravoval, tak nýty jsou opravdu mělké jako svina, takže je vidíš, ale olej v nich nezůstává, takže musím opravit svou chválu a začít taky trochu krytizovat. :D Já si udělal česko kamo. Na ty exoty mi stačí stavebnice od Acady. Co se týká resin raketnic,tak mi zadky přišly oněco málo širší , než přední část. Tak ať se dílko daří. :)
Martin1762

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cheers » 19 bře 2011, 00:32

... tak než já jsem udělal sunar a uspal malýho, tak von to má Martin už skoro hotový ... :grin:
Hnedka jak dodělám ty 4 Mustangy, 4 T-bolty, 4 Spity, ty dva votravný Jaky, Wildcata, 4 F-16ky, toho Tomcata taky, pak ještě asi 12 Pfalzů, 12 Albatrosů a sem tam Nieuporta, jo - eště musím střihnout pár F-18tek, a když nebudu počítat těch 24 Fokkerů, tak do něj půjdu taky. Schrastil jsem sadu od Albatross decals, tak budu dělat Kubu. To jako aby měl Kubrt radost :-D Tak to už bude Fidel dávno v pekle a mně potáhne na vosumdesát (v tý době sedmdesátiletej Jirka Fiala bude akorát dodělávat alenotak - dodělávat to Zero :grin:
Tak takhle bych to viděl :-D
Jinak nemám obavu, že se to Martinovo přenýtování nepotká s úspěchem. Tak ať se vede [-o<
cheers

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 19 bře 2011, 01:25

Martin Černý 'Černoch' píše:Rychle, slovně, telegraficky - na klubu jsem se rozhodl udělat přední brzdičáky otevřený. Docela dřina vykuchat a vybrousit díry do centroplánu. Mě se to moc nepovedlo takže bude hodně oprav a tmelení. Byť jsou ve stavebnici samostatné díly šachty brzdičáku a brzdíčáků pro otevření, po dnešní zkušenosti bych řekl - lepší se na to vy...t a nechat je zavřený.

Podobná zkušenost. Zkusil jsem je taky otevřít a ztrávil jsme na tom 2,5 hodiny práce a není to zcela OK. Vy..t se na to.
Jinak se to staví samo. Zatím.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Duka » 19 bře 2011, 18:05

S tím rytím mě to taky napadlo. Krásný, jemný , ale aby to kurňa pod surfem, barvou a lakem nezmizelo. Každopádně, protože mám dva, tak na prvním rozhodně nic protahovat nebudu a uvidím, co to provede.
Radim Duka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin1762 » 19 bře 2011, 21:12

Ahoj všem, tak jsem Miga dptáhl na Panther cup:-) Dle mého názoru je zcela zbytečné přerývat linky, ty po surfu, barvě, laku stále jsou hluboké! Co je třeba dorýt jsou ty nejty. Co mi říkal majitel dnes na soutěži ví o tom, ale nýty plánují předělat , až budou další stavebnice, u těch vyrobených s tím již nic neudělají.
Martin1762

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno