Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2009
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Cena primátora mesta Nitry 24.10.2009

Přehled soutěží v roce 2009
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Cena primátora mesta Nitry 24.10.2009

Příspěvekod martinsos » 29 říj 2009, 15:57

Nj aspoň počkať do konca kým skončia s vyhlasovaním sa veru patrí.
Blog http://martinsosmodels.blogspot.com/
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wolverine » 29 říj 2009, 16:08

PetrBM píše:Mne na všetkých akciách kde som zatiaľ bol vadí jedna vec. Začne sa vyhlasovať a ľudia hneď začnú baliť. Alebo príklad z Nitry, chlapec zhrábol metále, došiel k stolu, vytiahol krabice a balil. Usporiadateľ mu hovorí, či by ešte nemohol počkať chvílku aspoň do konca. Chlapec na neho hodil tupý výraz s krihou hubou a balil ďalej. [-( :grin:

Čo sa týka tej kvality, tak ja som si ledva pozrel pásovú techniku seniorov 1:35, kde som veľa modelov poznal tu z fóra a z môjho pohľadu sa tam zišla obstojná skupina kvalitných modelov.

no neviem,mozeme sa bavit o uplne iych veciach alebo tych istych,pri vyhlasovani som stal pri lietadlach 72kach, kde som bol svedkom podobneho,modelara poznam, co sa tyka tupeho vyrazu,je to na kazdeho usudku,mne sa tupy nezdal,panovi odpovedal ze ho registruje ale musi odist,zbalil 3 lietadla a odisiel...a najdolezitejsie,ani jednu medailu nemal a nezobral,dokonca ani vyrocnu....tot.....ak tam bol niekto iny v rovnakom procese,nevsimol som si to a mea culpa
Wolverine

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wolverine » 29 říj 2009, 16:13

martinsos píše:Nj aspoň počkať do konca kým skončia s vyhlasovaním sa veru patrí.

no a toto bolo o stol dalej kde isty pan cesky hovoriaci organizatorovy povedal ze to nebolo v propoziciach a balil dalej.....

upozornujem,ze nikoho neobhajujem,len hovorim co som videl
Wolverine

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 29 říj 2009, 16:16

Wolverine píše: povedal ze to nebolo v propoziciach a balil dalej.....

vidim, ze vsetci organizatori budu musiet do propozicii zakomponovat aj to, kedy sa ma kto ist vychcat.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 29 říj 2009, 16:22

no a toto bolo o stol dalej kde isty pan cesky hovoriaci organizatorovy povedal ze to nebolo v propoziciach a balil dalej.....

:grin: :grin: :grin:
Blog http://martinsosmodels.blogspot.com/
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Rezak » 29 říj 2009, 16:25

ten pan to povedal mne, ze to nie je v propoziciach - ostal som chvilku zarazeny :shock: a len zopakoval svoju prosbu ci by s tym mohol chvilku pockat...
Modelársky klub Zobor - Nitra
IPMS Slovakia
Martin Rezak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Rezák » 29 říj 2009, 16:26

To balenie sa nepaci ani mne, niektori dokonca pred vyhlasenim vysledkov zacali balit...
Laco Rezák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wolverine » 29 říj 2009, 16:28

ja osobne si tiez myslim ze je totalna konina to tam pisat,je pravda ze aj ja som si zbaliil svoj model po vyhlaseni mojej kategorie,ale bol som aspon za 4 radmi ludi kde ma nebolo vidiet a vacsina mi bola chrbtom,ale to je jedno,proste len pisem co som videl.....
Wolverine

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 29 říj 2009, 16:51

Wolverin: u litadielok som nebol tak neviem, toto bolo v technike asi juniorov
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 30 říj 2009, 08:49

No mne slusnost hovori ostat az do konca vyhlasovania a tlieskat ocenenym. Viem, ze sa tam nechodi pre medaily (aspon si myslim :)))), ale tak je to taky obrad na zaver... A snad som to s tym tlieskanim naucil aj nevychovanca Cesnaka :grin:
V TIENI TEMNEJ VEŽE alebo Modelárov blog - články, návody, odkazy, free modely ...
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patero » 30 říj 2009, 13:30

jééé... oni tam boli aj nejaké modely? :grin:

kecám.... drapol som jedno tretie miesto... :-D

každopádne na akcie chodím hlavne kvôli kamarátom modelárom. Modely prebehnem len letmo. Aj tak tie tmavé zmachleniny pri chabom osvetlení je lepšie si prezrieť na fóre... :)

Napísať kritiku dokáže ktokolvek. Ale bolo by fajn ku konštruktívnej kritike pripojiť hneď aj konštruktívne riešenie... :wink:

hehe... šak já sem vlastne papírový modelár... tak co vám do teho kecám... Lééénže! Idem sa uči patinovat, tak sa traste ogari... :D
Patero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rimmp » 30 říj 2009, 18:31

Zdravím pánové,nerad se zapojuji do debaty,ale jelikož jsem se akce zůčastnil a považuji ji za kladnou,chtěl bych se taky jen pár slovy vyjádřit.Pravda je že takovéto akce jsou hodně o kamarádství,setkání s přáteli,pokecání o novinkách apod.Ocenění určitě taky každého potěší a k soutěži to patří.Vím že sto lidí rovná se sto názorů na model,já bych ocenil snahu všech i když vím že to nejde.Moc mě ale potěšilo že organizátoři nezapoměli na nikoho a každý si mohl výroční medaili odnést.Taky nelze srovnávat model profi modeláře který modelaří spoustu let s člověkem začátečníkem a myslím si že i těm začínajícím patří uznání,navíc si někdo nemůže z finančních důvodů koupit model třeba od Dragonu vylepšit jej lepty a dalšími věcmi od CMK,Voageru Edu apod,takže je třeba ocenit hlavně snahu a jak se člověk s tím či oným modelem popral.Dále souhlasím tady s většinou že potlesk patří všem oceněným a u oceňování mají být přítomni všichni od začátku do konce,s balením jsem sice nespěchal,ale pravda je že někteří začali opravdu brzy.Za sebe musím poděkovat organizátorům a všem kteří mi zpříjemnili sobotu a budu se moc těšit na další setkání s vámi kamarády modeláři.R.Dostál.
rimmp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolo_F » 30 říj 2009, 19:23

Si myslim, ist na sutaz len za to, aby som na fore vsetko mozne kritizovat mohol...!!! Ze len 7-8 kvalitnych modelov??? Ahh...kolega asi bol jeden zo spickovych modelarov spanielskej skoly, alebo (co je pravdepodobnejsie ) oci nema!!! BEST modelar nie som (a mozno nikdy nebudem), ale na podobne akcie rad pridem, kupim si co potrebujem, popozeram modely, pokecam s ludmi...lutujem teda kolegov, ktori pozitivne straky nitrianskeho podujatia ocenit nevedia!

Bolo dost kategorii, napriek tomu ale vyhlasenie islo pomerne rychlo. Balit medzitym nema zmysel, kopa ludi, malo miesta!
In progress:
SA-6 Trumpeter + plechy, Mi-26 Zvez+Edu+Begem

Completed:
Tu-134AK, AZ model + BOA viewtopic.php?f=6&t=59839
Tu-154 Zvezda + dekaly BOA viewtopic.php?f=6&t=51505
S.M.S Emden, Revell 1:350 viewtopic.php?f=178&t=45935
Learjet 35A, 1:48 Revell viewtopic.php?f=6&t=38528
Rolo_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 30 říj 2009, 21:54

Rolo F.
Myslím, že si pekne prestrelil. Ak nevieš o kom si napísal že mu niekto "šliapol na otlak", ak to tak môžem parafrázovať, tak je evidentné že nevieš o kom, ale najmä o čom píšeš.
Ten dotyčný modelár je naozaj spolu autorom Súťažných pravidiel pre plastikových modelárov, ktoré doteraz platia. Že sa nepoužívajú, to je iná vec. A patrí medzi špičku slovenských plastikových modelárov, aj keď už niekoľko rokov nechodí na súťaže ako súťažiaci.
A ak tento modelár napísal že na súťaži bolo 7 až 8 kvalitne postavených modelov, ja osobne nepochybujem že veľmi dobre vedel o čom píše.
Iná vec je, že usporiadateľ vyhlásil systém bodovania "páči sa - nepáči sa" a to je naozaj hodnotenie nie podľa odbornosti, ale podľa toho čo sa komisii rozhodcov páči. A čo komisia ohodnotí, že sa jej páči, to vyhráva. Nie to, čo by si priali užívatelia Modelfóra, alebo účastníci súťaže. Navyše, ak to pritiahnem za vlasy, a v skutočnosti to asi žiaden poriadateľ súťaže tak neurobí, ale na bodovanie systémom "páči sa - nepáči sa" je možné využiť aj, s prepáčením, Anču z ulice, akúkoľvek upratovačku, alebo môjho kamaráta Deža, ktorý videl modely asi tak z rýchlika. Ak si totiž uvedomíte to, čo doteraz nikto z Vás nechce počuť, tak týmto systémom sa modely nehodnotia, ale vyberajú sa tie, ktoré sa komisii PÁČIA!!! A to s hodnotením nemá nič spoločného. Na to ozaj netreba mať žiadne odborné predpoklady. K hodnoteniu je potrebné mať stanovené pravidlá hodnotenia, položky ktoré sa hodnotia, rozsahy bodových hodnôt a spôsob určovania čo a koľko za čo prideliť alebo zraziť, atd..
Týmto sa samozrejme nijako nedotýkam organizátorov súťaží a ich snahy o čo najlepšiu a najkvalitnejšiu úroveň súťaží v tých intenciách, aké si v pozvánke, resp. propozíciách určili. To je ich výsostné právo.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 30 říj 2009, 22:30

KANTA1955 píše:Rolo F.
Myslím, že si pekne prestrelil. Ak nevieš o kom si napísal že mu niekto "šliapol na otlak", ak to tak môžem parafrázovať, tak je evidentné že nevieš o kom, ale najmä o čom píšeš.
Ten dotyčný modelár je naozaj spolu autorom Súťažných pravidiel pre plastikových modelárov, ktoré doteraz platia. Že sa nepoužívajú, to je iná vec. A patrí medzi špičku slovenských plastikových modelárov, aj keď už niekoľko rokov nechodí na súťaže ako súťažiaci.
A ak tento modelár napísal že na súťaži bolo 7 až 8 kvalitne postavených modelov, ja osobne nepochybujem že veľmi dobre vedel o čom píše.

Karol, prepac, ale ako asi moze bezny navstevnik tohto fora vediet, kto tu pise, ked tu ma vseho vsudy dva prispevky a pod svoj nazor sa ani nepodpise obcianskym menom. Nie sme vsetci jasnovidci.

A to, ze niekto napise, ze sa modelarinou zivi zo mna tiez mudrejsieho neurobilo. Ja sa tiez modelarinou zivim, ale moje modely su asi podpriemerne. To preto, ze sa tym snazim zivim trochu inak, ale zivim sa. To len na porovnanie slova " zivim sa"

a preto ti poviem, ze je mi jedno, ci tu niekto napise, ze tam bolo 7-8 kvalitnych modelov a ostatne braky, pretoze viac ako 90% modelov bolo ovela krajsich ako mojich, preto si dovolim o nich napisat, ze boli naozaj pekne a kvalitne.
Hold, nemoze mi nikto diktovat, co sa mi ma a co nie pacit. To je jednoducho vec nemeratelna. Kazdy sme iny a kazdy ma ine mierky na meranie tohto nemeratelneho.

Preto OK, ak ma pan "Kaba" svoj nazor na vystavene modely. Ved to je v poriadku, ze ho ma. Kazdy nejaky nazor mame a ma pravo ho povedat, resp. napisat. Ja mu to neberiem a myslim si, ze je dobre, ze sa vyjadril.

Len mi ta tvoja obhajoba jeho osoby prisla trochu zbitocna. Hlavne preto, ze tu nikto netusime o koho ide. A ty sam si nam tym vela nepovedal.
Obrázek
Martin Jursa

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2009