Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Eday-2008

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 24 z 27 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
  • Odpovědět s citací

Re: Eday-2008

Příspěvekod Mirek glock Říha » 26 zář 2008, 18:06

milan věchet píše:Pěkné odpoledne,
vyjímečně sedím u PC, protože jsem si opět zničil kotník na fotbale a tak opět pár postřehů, aby řeč nestála. Dovolím si použít některé úryvky a věty z předešlých příspěvků (díky)

1) souhlasím s tím, že letošní E day byl dobrý, modelů dost, kamarádi, pokec..atd. a to jde hlavně
2) souhlasím s názorem, že každá porota určitě pracovala co nejzodpovědněji nebo se o to alespoň snažila;
3) spokojeni nikdy nebudou všichni se vším; rozhodování není nikdy jednoduché a žádný systém není bezchybný a jediný správný.
4) souhlasím, že na soutěžích a výstavách je nejzásadnější, že člověk potká kámoše, prohlédne si jejich práce a nasaje atmosféru. Nějaký hodnocení a ceny je až ta poslední věc.

NESOUHLASÍM však s určitými názory a systémem při organizaci MR:
1)Poradatel souteze ma naprosto neoddiskutovatelne pravo si zvolit porotce, kteri vyberou ocenene modely.
Pokud dobře čtu propozice (na SMČR), tak Pořadatel bodovací soutěže: Svaz modelářů České republiky.
A to jsme snad i my členové svazu, takže by možná bylo slušné se nás občas zeptat na názor, případně návrh na porotu i když je to výsada předsednictva. A to třeba formou mailu předsedům klubu nebo výzvou na oficiálních stránkách svazu, přestože(cituji propozice+ E day)
Rozhodčí: Jsou delegováni pro bodovací soutěž předsednictvem KPM ČR. Dále jsou delegováni hlavní rozhodčí pro hodnocení porovnávacím způsobem. K těmto hlavním rozhodčím budou až v době konání soutěže nominováni další rozhodčí z řad přítomných modelářů.

Například u seznamu rozhodčích na bodovačce i hlavních hobby, by se mě líbilo, kdyby byla zveřejněna třeba jejich praxe např. za poslední 2 roky- tj. s kolika modely a kde se zúčastnili soutěží; kolikrát a kde bodovali nebo zda to viděli pouze v kině..atd.

2) Hobby rozhodčí - budou až v době konání soutěže nominováni další rozhodčí z řad přítomných modelářů.
Nikde jsem se v propozicích na E day ani na stránkách SMČR nedočetl, že se rozhodčí hledají nebo jakým systémem se vyberou. Určitě by se našlo více zájemců (souhlas s mess +Jakub ) . Čtení různých příspěvků na diskusních fórech (rozhodčí pro hobby se hledali na Nymburku)
NENÍ mou, jako soutěžícího, povinností. Pro soutěžícího jsou jasné a směrodatné propozice E day + SMČR. Taktéž o systému hodnocení hobby jsem nikde nenašel ani zmínku. Myslím, že tak velká akce jako je MR si zaslouží zcela jasnou specifikaci systému hodnocení (např. porota = počet členů; hodnocení každý sám-společně; systém posuzování modelů…atd.) a tyto informace včas a správně zveřejnit. Případně to projednat s modeláři. Soutěžící i případní porotci by se mohli včas připravit teoreticky i prakticky, třeba na jiných soutěžích, předcházejí MR (např. u nás v Pace- haha). Příprava na ,,bojové poradě“ při soutěži je dostačující??

3) Celkově shrnuto – pořádání akce je záslužná práce, nelehká a můžeme jen organizátorům poděkovat za jejich práci (třeba nám taky někde na fóru poděkují za účast).
Nelíbí se mě (jak jsem již dříve napsal) systém propozic rozhodčích + informovanosti soutěžících a závěry vyhlašování. A ani nečekám, že se dočkáme nějaké shrnutí a statistiky od pořadatelů (kromě neúplné výsledkové listiny).
Doufejme, že to příští rok bude o další krok lepší a minimálně tak pěkný jako letos.

MV KPM NP

No mozna se mylim ale Hobby neni zadne MR je to soutez v ramci E-day (obdobna jako napr Modelbrno) nedela se podle pravidel SMCR (proto tezko bude na strankach SMCR neco vyberu rozhodcich na hoby). SMCR ani neni poradatelem Hobby..Proto si muze poradatel (Eduard) vybrat rozhodci jak chce a kdyby to bodoval vsecko jeden clovek (treba pan Šulc) tak s tim tezko hnete.... Zadna pravidla pro nominaci rozhodcich a system bodovani (libi-nelibi) nejsou respektive toto si urci poradatel a spoluporadajici kluby...Zdase ze smesujete akci SMCR (Masters) s E-dayem (Hobby). To prvni je poradano v ramci toho druheho, stejne tak by se Masters mohlo konat v ramci ModelBrna...(tam prece maj svoje MR zaci)....
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan věchet » 26 zář 2008, 18:27

Ano, s tímto názorem se dá souhlasit;je jasné kdo co pořádá,ale v tom případě nechápu jakým právem předsednictvo deleguje rozhodčí na hobby (viz Dále jsou delegováni hlavní rozhodčí pro hodnocení porovnávacím způsobem) a pokud rozhodčí vybírá nebo tímto pověřuje předsednictvo SMČR pořádající firma Eduard, proč o tom neinformuje nás soutěžící v propozicích E day -hobby???? Nikde jsem se nedočetl, ani v propozicích E day kdo,jak a jakým systémem bude hobby hodnotit. A ani jsem nezaregistroval, že by Eduard oslovoval nebo sháněl rozhodčí, přestože jsem tam byl od pátku.Prostě se mi zdá, že některé věci šlo možná udělat líp.
milan věchet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 26 zář 2008, 18:32

Všimnul si někdo (nepochybuju, že ano, protože to se nedalo přehlídnout) toho asi 2,30 metry vysokýho týpka v zelený bundě? :shock: A vy tu řešíte hodnocení :roll:

:lol:
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan věchet » 26 zář 2008, 18:46

Neřešíme (ha ha), jen si píšem co se komu líbilo a nelíbilo. Nebo co by třeba šlo zlepšit,co změnit,vynechat,přidat (s Tebou to proberu u piva v Pace, když si nikdy v PU neměl čas). Jinak jsem si ho všiml. Myslíš, že staví 1/144??
milan věchet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 26 zář 2008, 18:49

jo mimochodem to, že byla 35tinová Kiowa v kategorii C6 blbě zařazená mezi 48 si rozhodčí nevšimli že?
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 26 zář 2008, 18:56

J!rka Votápek píše:Všimnul si někdo (nepochybuju, že ano, protože to se nedalo přehlídnout) toho asi 2,30 metry vysokýho týpka v zelený bundě? :shock: A vy tu řešíte hodnocení :roll:
:lol:

Jojo. Hlavně mě rozesmálo, do které řady si sedl při vyhlašování.
Ale abych mu nekřivdil, seděl až úplně na kraji.
Když byl u SIGu, tak jsem si prohlížel tamější modely a pak jsem zvedl pohled a dívali jsme se z očí do očí. Akorát že já jsem stál a on seděl.
Přílohy
PICT6850.jpg
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 26 zář 2008, 19:05

Ondra Kulhavý píše:jo mimochodem to, že byla 35tinová Kiowa v kategorii C6 blbě zařazená mezi 48 si rozhodčí nevšimli že?

Ale všimli . Byla oficiálně uvedena v bodovacím listě ( nebo jak to nazvat) a tudíž zařazena pořadatelem do této kategoriie. jak je to možné netuším a abych se přiznal ani jsem po tom nepátral.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 26 zář 2008, 19:21

Radek Typlt píše:
Ondra Kulhavý píše:jo mimochodem to, že byla 35tinová Kiowa v kategorii C6 blbě zařazená mezi 48 si rozhodčí nevšimli že?

Ale všimli . Byla oficiálně uvedena v bodovacím listě ( nebo jak to nazvat) a tudíž zařazena pořadatelem do této kategoriie. jak je to možné netuším a abych se přiznal ani jsem po tom nepátral.

tak aspoň, že tak :)
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 26 zář 2008, 19:31

mess píše:
Radek Typlt píše:Začínám mít pocit , že ať to bude jakkoliv tak bude někdo brblat.
když budou jednotlivci bude to špatně , když budou skupinky zase to bude špatně.
dobrovolníci se hledali minimálně 6 neděl předem na nymbecu to bylo pořád v popředí.

Otazka je, kolik modelaru cte nymbec. Mozna by to priste chtelo request umistit na obe fora.
M.

Martine, bohužel Jirka Fiala na MF nechodí. Asi se stala chyba že to sem nehodil někdo od nás místo Jirky.
Je to poučení pro příště.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 26 zář 2008, 20:24

milan věchet píše:Ano, s tímto názorem se dá souhlasit;je jasné kdo co pořádá,ale v tom případě nechápu jakým právem předsednictvo deleguje rozhodčí na hobby (viz Dále jsou delegováni hlavní rozhodčí pro hodnocení porovnávacím způsobem) a pokud rozhodčí vybírá nebo tímto pověřuje předsednictvo SMČR pořádající firma Eduard, proč o tom neinformuje nás soutěžící v propozicích E day -hobby???? Nikde jsem se nedočetl, ani v propozicích E day kdo,jak a jakým systémem bude hobby hodnotit. A ani jsem nezaregistroval, že by Eduard oslovoval nebo sháněl rozhodčí, přestože jsem tam byl od pátku.Prostě se mi zdá, že některé věci šlo možná udělat líp.

Ja nevim co sem porad pletete SMCR Hobby se muzou zucastnit i necleni a to ze kluby ktere Eduard (nikoli SMCR) pozada o spolupraci jsou plne celnu je jasne...Myslim ze ani vsichni rozhodci nejsou cleni SMCR..Poradatel je Eduard a jak ten si zajisti dale je jeho vec nikoli vec SMCR. Jak napsal Martin Jirka to sem nevyvesil (nechodi sem) ale ona to ani jeho povinnopst neni..O systemu hodnoceni libi-nelibi je uplne zbytecne se bavit zadna pravidla na to nejsou a myslim ze je hloupost neco takoveho stanovovat. Muzete soutezit v masters tam je ta snad jasne (i kdyz soude dle reakci asi taky ne :lol: ) Eduard rozhodci nevybiral to udelali spoluporadajici kluby...Myslim ze Jirka k tomu pristoupil zodpovedne a jmena jako Jezl, Typlt, Vanous jsou pro me dostatecnou zarukou ... Porad nevim oc o Vam jde, jste ukrivdenej ze ste nevyhral nebo ze jste nesoudcoval ???? Pokud vim u hobby se ani neda vynest protest tak nevim proc tolik povyku. Jde o prunik subjektivmich nazoru nekolika lidi. Soudcoval jste v Brne nebo Plzni? Pokud ne, certil jste se tak a porad psal o zlepseni??? Jasne ze zlepsovat se da vzdy neco ale u Edaye by to bylo osvetleni, to vidim jako vetsi slabinu nez rozhodovani libi-nelibi....
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 26 zář 2008, 21:14

Můžete mi prosím něco vysvětlit? O co tady vlastně jde? Já tomu totiž nerozumím, já jsem blondýnka :grin: :grin: :grin: :grin:
Všichni jste se shodli na tom, že soutěže jsou hlavně o pokecu a o předávání zkušeností, že soutěžení a vyhrávání je až na "posledním místě". Proč teda tahle váchnivá diskuze o hodnocení soutěže, když o tu vlastně na Edayi nikomu vůbec nešlo a většina z nás tam vystavovala své modely jen proto, aby se na ně podívali ostatní a pokecalo se o všem možném? Tenhle rozpor nějak nejsem schopná pochopit :-k
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 26 zář 2008, 21:16

J!rka Votápek píše:Všimnul si někdo (nepochybuju, že ano, protože to se nedalo přehlídnout) toho asi 2,30 metry vysokýho týpka v zelený bundě? :shock:

Jirko, ale on je pravidelný návštěvník E-Day, dokonce i do Plzně už před lety jezdil.

Mimochodem hrál ve filmu, Jakubiskova "Nejasná zpráva o konci světa", ženskou roli, dost výraznou (při té výšce :D ) - ne nějaký štěk. Netuším, zda je herec, ale tipuji, že jej vybrali v konkurzu, protože potřebovali fakt ohromnou babu, jejího partnera tam hrál Krytinář :D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 26 zář 2008, 21:24

Monika píše:Můžete mi prosím něco vysvětlit? O co tady vlastně jde? Já tomu totiž nerozumím, já jsem blondýnka :grin: :grin: :grin: :grin:
Všichni jste se shodli na tom, že soutěže jsou hlavně o pokecu a o předávání zkušeností, že soutěžení a vyhrávání je až na "posledním místě". Proč teda tahle váchnivá diskuze o hodnocení soutěže, když o tu vlastně na Edayi nikomu vůbec nešlo a většina z nás tam vystavovala své modely jen proto, aby se na ně podívali ostatní a pokecalo se o všem možném? Tenhle rozpor nějak nejsem schopná pochopit :-k

Moniko, miluji Vás za toto shrnutí... :flower:
Taky tomu nerozumím a to blondýn nejsem, v pubertě jsem ztratil árijskou barvu porostu, nyní ztrácím i porost samý :grin: :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirkaj » 27 zář 2008, 12:10

Konečně jsem zpracoval fotky, takže galerie v odkazu http://www.modely-aut.eu
jirkaj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 27 zář 2008, 19:18

Monika píše:Můžete mi prosím něco vysvětlit? O co tady vlastně jde? Já tomu totiž nerozumím, já jsem blondýnka :grin: :grin: :grin: :grin:

Myslim, ze to zadny extremni vasne neprobudilo. Porovnavaci soutez je soucasti teto akce a to, ze to pro spoustu z nas neni primarni duvod navstevy edaye prece nemusi znamenat, ze k tomu nemuzeme mit nejake navrhy. Nevsiml jsem si, ze by v te diskuzi zatim nekdo nekoho napadal. Dokonce bych rekl, ze to prineslo nejaky drobnosti a pouceni pro pristi rok a to (alespon podle me) byl cil.
Jen pro ilustraci, na letosnim edayi jsem mel 9 modelu, z toho 8 na klubovem stole a jeden na porovnavacce. Uz to malicko mluvi o tom, co na te soutezi bylo pro me dulezite, i tak, kdyz me napadlo, co by na samotne soutezi slo delat lip (alespon podle me), tak jsem to napsal a diskutuju o tom s ostatnima.
Jinymi slovy, nevidim rozpor mezi tim, ze chodim na eday predevsim pokecat a reprezentovat klub a presto se snazim prispivat napady a diskuzi k soutezi.
M.
Martin Benko
mess

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 24 z 27 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

Zpět na Rok 2008