Ahoj, připadám si už fakt s těma míma otázkama trapně, ale nerad bych šlápnul vedle, vybírám si svůj druhý model, jsem zaměřen na techniku WW2 v měřítku 1:35, měl by stát přibližně do 400kč,chtěl bych něco málo náročného ale pěkného , chtěl bych si poprvé vyskoušet různé metody,jinak štetcuju, rozhoduju se mezi http://www.mpmshop.cz/modely/bojova-tec ... -2511.html , http://www.modelbox.cz/product_info.php ... cts_id=794 , http://www.modelbox.cz/product_info.php ... ts_id=2612 toho hakla od revellu bych mohl mít bez motoru za 300kč, případně jaký jiný model do 400kč byste doporučili? nebo od jaké značky bych měl vybírat? měl bych taky dotaz k emailovým barvám,doted jsem používal akryli Tamiya,mám snimi už nějaké špatné skušenosti tak chci přejít na emaily, mám doma pár emailových barev, natiral jsem snimi ale zůstala mi na natřené ploše stopa po štetci, naředil jsem je ředidlem na emaily od Revellu, ale problém stále přetrvává, tak se chci zeptat jak s nimi barvit...nebo radši zůstat u akrylových, doufám že se najde někdo trpělivý a odpoví ...
Naposledy upravil Aleš950 dne 07 úno 2010, 17:44, celkově upraveno 2
Tak já se pokusím: Pokud jde o model, doporučuji Universal (nebo Bren) Carrier od Tamiye. Není drahý a je to velmi pěkná stavebnice. Sd.Kfz.251 od nich, o kterém uvažuješ, prý není moc dobrý model, takže bych se mu vyhl. Pokud uvažuješ o emailech, tak zainvestuj do Humbrolek a Tamiyáckého ředidla nebo ředidla S 6006 (dá se sehnat v drogerii). Při naředění přibližně 3:1 ve prospěch barvy jdou Humbrolky krásně natírat beze šmouh (ale musí se pracovaat pomalu a opatrně).
hakl od tamiye nebrat....když už tak sáhni po AFV nebo Dragonu, ale ty už jsou cenou jinde KV od trumpety....na začátek dobrá volba, hodně muziky za málo peněz. A dobře se staví. hakl od revella....35 od revella jsou většinou přebaly od východních výrobců (ICM,Zvezda, apod), asi taky nebrat
To KV čko od trubky je dobra volba... jinak s barvama asi takhle... jak pise kvakoš humbrolky nebo synteticky tamiye... a nebo pak zainvestovat do barev valejo model color
Ani jednoho hakla nedoporučuju, stavěl jsem oba. Tamka se dobře staví, ale je to 40 let starý model který je úplně mimo. Revell/Zvezda taky nedoporučuju, když pominu chybný interiér, tak s pásy si jako začátečník asi neporadíš (já to vzdal a dal na něj gumáky z AFV Club) a taky se moc dobře nestaví. KV1 od Trumpety jsem Ti chtěl sám navrhnout. Hezký a dobře sestavitelný model s velkými plochami, na kterých se můžeš vyřádit.
tak díky moc všem, valim do posilky potom mam jeste malej dotaz, jinak KV teda vemu, libi se mi z tech třech nejvic a budu mit možnost si skusit i člankače
ja jsem ted prave jako první model postavil M-51 Super shermana, to je novejši verze, nicméně se budu rozhodovat mezi tím shermanem a KVčkem , ted jde o to která firma je lepší, a ještě bych se chtěl prosím zeptat na jaké techniky budu potřebovat specialni připravky, myslim třeba jako olejovky nebo pigmenty atd, mám v tom celkem guláš, nevím co se používá na filtry atak...koukal jsem zde na strankach ale v chlívečku jak na filtry se mi nezobrazujou fotky... jinak opravdu vám všem moc děkuju za vaše rady
filter = spinave riedidlo = velmi rozriedena farba , syntetika, olej= ciel: rozne nadychy povodnej farby fanding = teckovanie = niekolko odtienov olejovych farieb nabodkovanych na povrch a nasledne rozmyvanych terpentinom = ciel: zostatnuta povodna farba Pozor si daj na 2 veci: zaklad je lesky lak akrylovy, aby ti nezozralo povrch , keby si pouzil synteticky Na zaciatok menej bodiek, menej je viac. Ja som to prebodkoval pri prvom pokuse ciping = odreniny = tenkym stetcom svetlejsieho, pripadne kovoveho odtiena malovanie poskodenych ploch = ciel : napodobenie odrenin povodnej farby Dry-brush = suchy stetec = Najcastejsie olejovkami, popripade syntentetikou sa po vytreni vacsiny farby upravujeme povrch = ciel plastickost povrchu tupovanie = molitanom, popripade stetcom tupujeme povrch modelu = ciel dostiahnutie prechodov, popripade zdrsnenie povrchu
Pistolou sa robi este
Preshading = tienovanie = na zakladny povrch modelu sa zvyraznia linky panelaze = ciel: dosiahnutie plastickosti povrchu Postshading je v principe to iste, ale uz na nastriekanom modely zvyraznujes inym odtienom
Potom sa este pouziva meritkove zosvetlenie a modulacia farieb
ješte mám otazku, napišu to sem abych nezakladal novej topic, když chci vytáhnout tenkou nit plastu jako anténu tak se mi to vždycky roztrhne , ani nemam 2cm vytaženy , skoušel sem to už mnohokrat, ruzne otáčet, nahřát celou plochu rovnomeřně, mín nebo víc tahat od sebe ale bezvýsledně, neděláte to třeba nekdo jinak?
Viem,že si sa pýtal už na niečo iné,ale k tým farbám, ja osobne maľujem hubrolkami a riedim ich benzínom do zapaľovačov Zippo tak mi poradili,a nevšimol som si žiadne šmuhy po štetci a ešte to aj dobre schne. Osobne som preto zatiaľ odstúpil od kúpy striek. pištoli, nakoľko mi to stačí.