Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ledničák + tlakovka

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 407 • Stránka 7 z 28 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 13 zář 2007, 09:44

V tom pripade vsechny tri vodice cerneho kabelu odmontuj a spoj ty dve svorkovnice kam sel hnedy a modry vodic toho kabelu. Zlutozeleny drat odpoj bez nahrady. A nezapomen, ten zlutozeleny vodic, co jde samostatne ven, zapojit na kovovou konstrukci budouciho kompu. Je to ochrany vodic, takze kdyby se neco podelalo v elektroinstalaci, tak zabrani tomu, aby byla na kovove konstrukci faze.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 13 zář 2007, 09:48

Jak se na to jeste koukam, kam vede ten modry vodic bileho kabelu??
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ciryl » 13 zář 2007, 15:38

To Ondra: Podle mě by neměl spojovat svorkovnici s hnědým vodičem a svorkovnici s modrým vodičem, jelikož by tahle spojil fázi a "nulák", což by vyrazilo jistič...

To 606_hayes: Jaký dráty ti jdou do toho černýho kabelu (jde tam i nejaký ten bílý)?
Ciryl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 606_hayes » 13 zář 2007, 16:54

do cierneho kabla ide jeden biely, jeden hnedy jeden zeleno zlty a jeden modry a dokonca jeden cierny ten ide niekde dole, z bieleho kabla ide zeleny hnedy a zeleno zlty a jeden biely
jeden samostatny biely prepaja dve svorkovnice
skusil som to nafotit este raz
Přílohy
DSC04853.jpg
toto je ten cierny co je tam zapojeny
DSC04854.jpg
ten biely co som oznacil oranzovou farbou spaja dve svorkovnice
606_hayes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ciryl » 13 zář 2007, 18:05

Přiznám se, že v chladničkových kompresorech jsem se ještě nevrtal, ale podle toho, co jsem koukal na schemata na netu, tak by měla být spojena svorkovnice s hnědým vodičem buď s bílým kabelem nebo s černým (100% NEspojovat hnědý a modrý vodič). Ať ti raději poradí ti, kdo už ledničáky zapojovali. A jestli víš typ lednice, tak ho sem ještě připiš (možná ji už někdo dělal...)
Ciryl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 606_hayes » 13 zář 2007, 19:55

tak aka to bola chladnica to ti fakt nepoviem vybral som to z nejakej prastarej neznamej...
606_hayes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 14 zář 2007, 07:29

No, tak z tech dalsich fotek je poznat vic. Jak psal Cyril, tak hnedy a modry nespojovat (z te prvni fotky nebylo moc videt, kam jde faze, proto jsem se jeste ptal). Ja bych spojil bily s cernym (u toho cerneho kabelu). Bila jde do civky rozbehoveho rele, takze je to evidentne fazovy vodic napajeni kompresoru. Cerna jde odnekud zespodu, takze je to asi faze vedena pres bimetal tepelne ochrany. Vic se podle tech fotek neda zjistit, ale na 99% je to tak.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 606_hayes » 14 zář 2007, 08:30

prepacte ze som taky nechapavy ale dalo by sa mi teraz tak suhrne napisat co s cim a kde mam pospajat a co mam odpojit uplne nech niesom z toho debil.....
606_hayes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 14 zář 2007, 08:35

Z toho cerneho kabelu odpojit modry, hnedy, zelenozluty. Spojit bily a cerny. Bily kabel do zasuvky (hneda- faze, v zasuvce vlevo a na vidlici vpravo, modra- pracovni zem, v zasuvce vpravo, zelenozluta- ochrana zem, v zasuvce kolik nahore)
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 606_hayes » 16 zář 2007, 11:40

mam na vas prosbu, ak ma doma niekto zopar schem zapojenia chladnickovych kompresorov tak mi ich rposim poslite na jano.repan@mail.t-com.sk ,
mam doma uz treti kompresor a som z toho nakasu pretoze sa mi zda ze ani tento nefunguje. PLS momozte :(
606_hayes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod miple » 16 zář 2007, 12:46

Projdi toto téma, tam je taky zapojení

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?t=5757

tady jej máš o pár odkazů výš, tak v čem je problém?

Jinak ti tu ještě přidám fotky jak to mám zapojeno já.
Přílohy
zapojení 2.jpg
Svorka kompresoru
zapojení 1.jpg
Tlakový spínač
miple

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 606_hayes » 16 zář 2007, 13:45

ved prave to ze neviem, zrejme zle zapojenie alebo co, chlapik co som mu to odmontovaval s chlanicky hovoril ze on ten komresor hrcal ale ze len nechladila tak neviem, mozno len zle pozapajane...alebo co neviem vazne neviem ci som nejako neposkodil ked som ho daval von co ale pochybujem rpetoze som ho ani nepreklapal ani nenaklanal
jedine co ked s nim spravim prudsi pohyb tak v nutry ako keby nieco narazi o stenu toho cierneho obalu
606_hayes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod miple » 16 zář 2007, 13:56

606_hayes píše:ved prave to ze neviem, zrejme zle zapojenie alebo co, chlapik co som mu to odmontovaval s chlanicky hovoril ze on ten komresor hrcal ale ze len nechladila tak neviem, mozno len zle pozapajane...alebo co neviem vazne neviem ci som nejako neposkodil ked som ho daval von co ale pochybujem rpetoze som ho ani nepreklapal ani nenaklanal
jedine co ked s nim spravim prudsi pohyb tak v nutry ako keby nieco narazi o stenu toho cierneho obalu

to narážení je normální. Vlastní kompresor uvnitř plechovky vysí na 4 pružinách.
miple

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 17 zář 2007, 18:29

Prosím o radu někoho kdo dělá do elektřiny. Jde o šňůru k mému ledničáku. Tohle jsem zapojoval asi před dvěma roky. Žádný znalosti o drátech, takže jsem přerušil všechny a pak jsem spojil ty správný ve vypínači a ten co zbyl jsem "vyspravil" spojkou a tu omotal řádně izolepou. Jestli jsem to udělal jako totální magor, na to se teď ptám vás. Mohlo to začít hořet? Dá se to vyspravit nějak líp? Díky za rady.
Přílohy
IMG_1676.JPG
IMG_1677.JPG
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 zář 2007, 07:28

No, tak to je teda hrozny bastl. Horet by to asi nezacalo, ale podle predpisu nesmi byt v privodnim kabelu spojovany ochrany vodic (zelenozluty). Kup si na to poradny vypinac v krabicce, nejlepe dvoupolovy (aby odpojoval hnedy fazovy a modry- pracovni zem) a novou flexo snuru a predelej to. Je tam sice jen "pouhych" 230V, ale i ty dovedou osklive veci, kdyz se splasi. Mimochodem, pokud vyhoris od takovehle zalezitosti, od pojistovny neuvidis ani kacku :(
Ondřej Nadrchal

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 407 • Stránka 7 z 28 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna