Bobanski píše:Balíky nejdříve brzdila pošta, ale poté, co personálně posílila, tak už to zase brzdí celníci
Jo a lepší to nebude.
Z vlastní zkušenosti si myslím,že se personálně posílila ještě většími tupci než tam byli od začátku...
Bobanski píše:Balíky nejdříve brzdila pošta, ale poté, co personálně posílila, tak už to zase brzdí celníci
Jo a lepší to nebude.
Bobanski píše:Ohledně poštovních zásilek ze třetích zemí. Vše je jasně vysvětleno:
http://www.celnisprava.cz/cz/crhradeckr ... nstvi.aspx
El Thud píše:Pánové - když si objednám tuhle ještěrku budu platit nějaký clo a daně nebo ještěrka projde celnicí bez povšimnutí rovnou na moji adresu ? http://www.hlj.com/product/KYD04032
rsuchan píše:Nie Míra. Prehliadol si vetu že ak je tovar oslobodený od Cla tak je oslobodený aj od DPH, myslím medzi súkromnými osobami. Ibaže ak budeš nakupovať z nejakého e-shopu, ten sa za súkromnú osobu nepovažuje. Musel by Ti to od tiaľ posielať nie ako e-shop ale ako súkromná osoba, navyše by som radšej do zásielky nepribaloval ani faktúru....
Míra Bílek píše:rsuchan píše:Nie Míra. Prehliadol si vetu že ak je tovar oslobodený od Cla tak je oslobodený aj od DPH, myslím medzi súkromnými osobami. Ibaže ak budeš nakupovať z nejakého e-shopu, ten sa za súkromnú osobu nepovažuje. Musel by Ti to od tiaľ posielať nie ako e-shop ale ako súkromná osoba, navyše by som radšej do zásielky nepribaloval ani faktúru....
Takže když mi to pošle jako soukromná osoba (což by se s nim dalo domluvit) tak do limitu 45€ (cca 63 $) i s poštou se vyhnu clu i DPH. A fakturu mi může poslat emailem (ta stejně potom prolítne komínem).
Chápu to dobře?
pajan píše:Zdravím chystám se na svou první platbu přes pay-pal, potřeboval bych poradit. V obchodě kde chci nakupovat, není možná registrace, po vstupu do košíku a přistoupení k platbě se objeví následující.
Jestli dobře chápu, tak si mohu vybrat jestli zaplatím kartou nebo přes pay-pal, u karty vyplňuji dodací adresu /což je pochopitelné, protože v e-shopu nejsem zaregistrován a přihlášený/. Pokud dám možnost pal-pal tak se naloguji do systému pay-pal a zaplatím přes toto, ovšem nevyplňuji nikde adresu, Chci se zeptat a poprosit o radu, jak se v obchodě dozví mou doručovací adresu, pošle ji pay-pal obchodníkovi při potvrzení platby, nebo se adresa vyplňuje někde v poznámkách k transakci, jestli tam jsou, a musím ji tím pádem někam napsat. Momentálně mi probíhá u pay-palu verifikace platební karty, kupovat v tom obchodě chci až koncem následujícího týdne a potřeboval bych od někoho poradit, abych tam potom nezmatkoval. Jistě máte někteří bohaté zkušenosti s nákupem přes pay-pal. Takže mohli by jste mi prosím poradit jak věc funguje, díky moc.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků