po dlouhé době jsem se vrátil ke stavbě modelů a narazil jsem na problém, se kterým si nevím rady. Na část modelu jsem nastříkal pomocí airbrushe (revell starter class 39196) bílou akrylovou barvu. Po nastříkání jsem kousek umístil do krabice s víkem, aby se na ní nelepilo tolik prachu. Každopádně po zaschnutí vidím na modelu drobné smetí a nevím jak se ho zbavit aniž bych poškodil barvu. Zkoušel jsem brusný papír tamiya p1500 s kapkou vody, ale po chvilce broušení (bez většího tlaku) začne barva vymývat (barvu jsem nechal zaschnout několik dní). Vadí mi, že po broušení je proti světlu vidět rozdílná struktura barvy povrchu a nechci, aby po finálním lakování bezbarvým lakem šel rozdílný povrch vidět. Nevím jak docílit rovnoměrného vzhledu povrchu po vybroušení. Stavím letadlo Airbus 1:144 a nedokážu si představit, že po drobném zbroušení smítka na trupu budu muset brousit celé letadlo jen pro docílení jednotného povrchu. Uvažuji nad koupi sady brusných papíru 2000-12000 pro postupné jemnější broušení, ale nechci kupovat za stovky korun sadu, která nemusí mít kýžený efekt. Proto se chci nejdříve poradit s vámi zkušenými.
Díky moc za rady