člen štetičkové galaxie č.46
USS Bonhomme Richard VIDEO
USS Bonhomme Richard sekcia USS Bon Homme Richard 1/132
USS Bonhomme Richard VIDEO
USS Bonhomme Richard sekcia USS Bon Homme Richard 1/132
DORIS píše:Tak jsem po několika hodinách jemné práce osadila všechny předělané kladky na svá místa, doplnila jsem i ty podél zvonice. Snažila jsem se více napodobit nákres v plánech a i když to má ještě k předloze daleko (nemám tak malá očka a z jemnějšího materiálu by zase neudržely vymezený tvar při pozdějším napínání lanoví), jsem se současnou verzí spokojenější a předělávky nelituji. Ty horní kroužky možná ještě zevnitř vyplním hustější barvou, aby se opticky zmenšily a víc odpovídaly nákresu.
wolflike píše:Nemozem si odpustit jednu poznamku, detail, ale ked uz tak prekrasne pilujes kazdu drobnost:
Skusenejsi opravte ma, ale tie mreze na zakrytie otvorov, gratings. Viem, ze boli odoberatelne a tak, ale bolo pravidlo ze tie tramy ktore boli z pohladu na grating "hore" tj. cele viditelne, smerovali vzdy v pozdlznom smere, tj prova-korma. Ty ich mas prave opacne, v smere pravobok-lavobok. Je to ozaj drobnost, ale kdesi som presne toto cital, je to casta chyba modelarov makiet. Tak ak chces a da sa opravit ....
Viz. napriklad tuna:
http://www.prdobson.com/images/photos/7 ... 068143.jpg
DORIS píše:Ahojte přátelé a moc Vám všem děkuji za ohlasy i náměty a cenné rady.![]()
vths: Tak to netuším, postupovala jsem dle obrázků z Anatomy of RC a dle dalších modelů, kde vede lano obdobně, jako mám na svém modelu. Na tom obrázku od Tebe mi to připadá, že je to taky omotané obdobně, jako mám já, pokud tedy levá strana kresby směřuje k přídi ke kotevním průvlakům ( tvar toho mohutného úvazníku by tomu odpovídal, ale jsem v tomto oboru laik a možná se pletu) .
wolflike píše:Nemozem si odpustit jednu poznamku, detail, ale ked uz tak prekrasne pilujes kazdu drobnost:
Skusenejsi opravte ma, ale tie mreze na zakrytie otvorov, gratings. Viem, ze boli odoberatelne a tak, ale bolo pravidlo ze tie tramy ktore boli z pohladu na grating "hore" tj. cele viditelne, smerovali vzdy v pozdlznom smere, tj prova-korma. Ty ich mas prave opacne, v smere pravobok-lavobok. Je to ozaj drobnost, ale kdesi som presne toto cital, je to casta chyba modelarov makiet. Tak ak chces a da sa opravit ....
Viz. napriklad tuna:
http://www.prdobson.com/images/photos/7 ... 068143.jpg
Ano, to je správná připomínka a musím Ti dát zapravdu. O této chybě vím již od počátku, když jsem gratingy upravovala a osazovala na model - jejich tvar je dle plánů zaoblený, což jsem chtěla zohlednit, jenže mřížovina se nedá ohýbat a tudíž nezbývalo, než docílit zaobleného tvaru zbroušením. Jenže - pokud bych brousila kraje u mřížoviny situované ve správné pozici, okraje by se díky ztenčení rozpadly, takže jsem musela dílek otočit o 90°. Předělávka v tomto okamžiku by přinesla zničení gratingů a asi i poškození modelu, ale napadla mne jiná věc - co takhle přelepit ty podélné lišty mřížoviny pásky z tentké fólie v odpovídající barvě a imitaci dřeva? Pak by tahle chyba zmizela a gratingy by měly korektní orientaci...![]()
Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků