Za chvíli budu mít komplet úpony na předním stěžni a zítra za denního světla ty abordážní píky zkusím zmáknout.
Děkuji za námět a rady.
Doris
DORIS píše:Co mne však zarazilo - ráhna a plachty na čeleni. Jsou tam vespodu výztužná lana, která překážejí v rozvinutí plachet, respektive té, co je na ráhnu úplně vepředu. Nemáte někdo tušení, jak to bylo řešené ve skutečnosti??? Mám sice v plánu tam udělat plachty skasané, jenže patří tam vůbec? Nebo ta ráhna byla v té fázi přestavby už bez plachet? Jsem lajk a i když si Vicy upravuji částečně po svém, ráda bych dodržela určitou věrohodnost a "funkčnost" plachetnice.
Doris
DORIS píše: ... Původně jsem postupovala dle návodu od Shipyardu, ale ukázalo se, že nejen že tam je moře chyb, ale i nesmyslných věcí. ... Ještě jednou moc děkuji, obdivuji Tvé vynikající odborné znalosti o lodích, hluboce smekám! Doris
DORIS píše: Lana, lana, lana... a pořád stejná práce dokola. No a to jsem teprve začala a pořád mám před očima jen nekonečné provázky a nitky, kterých tam za chvíli bude požehnaně. První nervy jsem měla při provlékání polokladek a též při kotvení stěhů k čelenu. Nitky moc do malých otvorů nechtěly, ale nakonec musely....
DORIS píše: ... a předělala jsem i světlé nitky mezi okaticemi na černé ...
wolflike píše:ahoj 'midshipman' clovece, ty musis mat z lodiarstva minimalne profesuru. rad budem toto vlakno sledovat, som si ze sa opat vela noveho dozviem.
Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků