Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Čo máte v garáži? (pokec o autách a iných vehikloch) :)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Čo máte v garáži? (pokec o autách a iných vehikloch) :)

Příspěvekod Erich Súňai » 28 kvě 2024, 16:58

Kedže na Lodgy počet km dosiahol 160 000, začal som sa obzerať po nástupcovy. Moje požiadavky najviac splnal MG HS , tak už vo verzii MG HS Elegance 2024 robí spoločnosť Lodgy, pokial sa tá nepredá.
Přílohy
hs3.jpg
hs2.jpg
hs1.jpg
20240528_110443.jpg
Erich Súňai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 29 kvě 2024, 06:51

Smutne je, ze jedine auto z anglicka ktore nebolo pokazene uz na vykrese je dnes MG, ktore je 100% cinan, len so znakmi MG. Toto je kritika anglanov a ich haraburd, nie tvojho vyberu. Momentalne za tu cenu ponuka to auto asi najviac a aj kvalitou to zatial vyzera byt ok. Nech sluzi a robi radost ;-I Ja som mal moznost sa na tom previest len kusok a bol som nadseny aky komfort cinania ponukaju za tie peniaze. Daj nam potom nejaku recenziu z prvej ruky.
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 29 kvě 2024, 07:03

Aston? RR? LR? Bentley? Mini? McLaren? Morgan? Caterham? Ariel?
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 29 kvě 2024, 07:39

Atlis píše:Aston? RR? LR? Bentley? Mini? McLaren? Morgan? Caterham? Ariel?

nebavime sa o supersportoch ale o aktualnych beznych autach ... a RR a LR??? to vazne? :grin: na ne som prave narazal... na EU trh sa nic nekvalitnejsie a poruchovejsie nedovaza... a Mini... bmw skrizene s peugeot motorom a dogabane anglicanom #-o ale ano su tam aj normalne motorizacie, netvrdim, ze nie. stare klasicne mini je sice uplna hovadina, ale ma svoje caro a osobnost a kvalitu aspon priemerneho maleho lacneho auta.
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 29 kvě 2024, 07:44

a Bentley dnes tiez nevedie hitparadu spolahlivosti...
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 29 kvě 2024, 10:43

uz teda pridam aj ja moj prirastok :)
Honda Goldwing GL1200, 1984
Přílohy
1716975643632.jpg
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 29 kvě 2024, 12:06

spomen anglicku haraburdu a do hodiny sa ti pride pocurat na STK :grin:
a to len vosla do vnutra, ani sa nezacalo merat #-o
Přílohy
1716980572257.jpg
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erich Súňai » 29 kvě 2024, 12:12

Na recenziu je ešte priskoro, za tie 2 týždne som s ním nabehal iba cca 1000km, ale zatial plná spokojnosť. Každý máme na auto iné preferované požiadavky u mňa s 190cm a 156kg/v procese chudnutia :lol: / je to hlavne vnútorný priestor, hlavne keď všetci štyria v rodine sme vysoký. Syn je výšší ako ja. Keď si nastavím vodičovo miesto na seba, spracem sa ešte pohodlne aj z rezervou sám za seba.A aj prevedenie či už predných športových sedačiek, alebo zadných taktiež nastavitelných je velmi pohodlné a spracovanie celého interiéru z môjho pohladu aj kvalitné. Jedno menšie mínus je asi menší kufor /tu som ale rozmaznaný "nakladacou rampou" z Lodgy/no na klasické nákupy o 4 velkých taškách a balenia vody úplne postačuje a po sklopení zadných sedačiek do roviny mi v pohode poležiačky naložily aj 4 zimné kolesa 18". Jazdne vlastnosti by som zatial nehodnotil, iba sa zoznamujeme, nie je to "trhač asfaltu" iba 162koní, ale zas nie je to ani žiaden lenivec a hlavne prvýkrát ma to ani extra neláka šantiť, iba si užívam to plavné pohupovanie počas jazdy s odsunutou velkou často strechy. Infoteinment tiež postupne objavujem, pri parkovacích senzoroch je o niečo hlasnejší zvuk, ale dá sa. Čo dosť ocenujem je 360°kamerový systém ktorý som pri parkovaní u nás na sídlisku už párkrát dosť ocenil . Jednoducho pomer cena a čo za ňu dostanem je podla mna naozaj dobry.
Naposledy upravil Erich Súňai dne 29 kvě 2024, 12:33, celkově upraveno 3
Erich Súňai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erich Súňai » 29 kvě 2024, 12:19

Tvoja mašina je =D> . Nie som moc na motorky, štyrom kolesám akosi viac verím, ale keby že mi raz pár koliesok v hlave preskočilo, tak akurát niečo také ako tvoja by som si vedel predstaviť "osedlať". Mimochodom podlľa tvojho posledného príspevku asi budeme kolegovia. STK.
Erich Súňai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 29 kvě 2024, 12:23

cec píše:

nebavime sa o supersportoch ale o aktualnych beznych autach ... a RR a LR??? to vazne? :grin: na ne som prave narazal... na EU trh sa nic nekvalitnejsie a poruchovejsie nedovaza... a Mini... bmw skrizene s peugeot motorom a dogabane anglicanom #-o ale ano su tam aj normalne motorizacie, netvrdim, ze nie. stare klasicne mini je sice uplna hovadina, ale ma svoje caro a osobnost a kvalitu aspon priemerneho maleho lacneho auta.

Nikde si nešpecifikoval kategóriu vozidiel z Británie. Citujem:

Smutne je, ze jedine auto z anglicka ktore nebolo pokazene uz na vykrese je dnes MG, ktore je 100% cinan, len so znakmi MG. Toto je kritika anglanov a ich haraburd, nie tvojho vyberu.

A na rozdiel od MG, tie ktoré spomínam sa ak nie v Anglicku, tak aspoň v Európe vyrábajú.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 29 kvě 2024, 12:38

Erich Súňai píše:Tvoja mašina je =D> . Nie som moc na motorky, štyrom kolesám akosi viac verím, ale keby že mi raz pár koliesok v hlave preskočilo, tak akurát niečo také ako tvoja by som si vedel predstaviť "osedlať". Mimochodom podlľa tvojho posledného príspevku asi budeme kolegovia. STK.

tiez som bol na tom rovnako co sa tyka motoriek, ale ked som sa na nich zacal vozit v robote, tak mi to nejak nedalo a tuto babicku som si doviezol :) dokonca si ju aj manzelka oblubila :)
a asi teda budeme kolegovia :)
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 29 kvě 2024, 12:57

Atlis píše:
cec píše:

Nikde si nešpecifikoval kategóriu vozidiel z Británie. Citujem:

Smutne je, ze jedine auto z anglicka ktore nebolo pokazene uz na vykrese je dnes MG, ktore je 100% cinan, len so znakmi MG. Toto je kritika anglanov a ich haraburd, nie tvojho vyberu.

A na rozdiel od MG, tie ktoré spomínam sa ak nie v Anglicku, tak aspoň v Európe vyrábajú.

mas pravdu, zovseobecnil som to bez blizsej specifikacie. Predsalen McLaren, Ariel a podobne sa na cestach casto nestretava, tak som to nejak vypustil...
ono je uplne jedno kde sa vyrabaju, na kvalite im to evidentne nepridalo, kedze ako som pisal, pokazene to uz bolo na vykrese
teraz ma nechap zle, ja tie aut.. prepac ani to nedokazem vyslovit... haraburdy naozaj nemam rad a som voci nim tazko zaujaty. Robim s autami cely zivot a nic horsie som este nestretol ako LR a RR. A disco 1 4l benzin som mal doma (a to bolo este od nich relativne dobre auto), takze aj vlastna skusenost. Ale chapem fanusikov tychto aut, ktory tie auta miluju. Bud netusia do akeho pruseru idu (ano 1/100 dokaze jazdit bez poruchy aj par rokov), alebo skalni fanusikovia, ktori o problemoch vedia a dokazu s nimi zit.
Hejtujem len tie auta, nie fanusikov a ani sa im neposmievam (dobre, sem tam si rypnem :)
Ja som takyto fanusik starych amerik. Su sice kvalitou inde ako anglani, ale tiez to nie je ziadna slava a s cistym svedomim by som si nedovolil povedat, ze su to super kvalitne auta.
Nechcel som ta nijako urazit, ani tvoj vkus na auta, len som si uz zo zvyku kopol do anglickych haraburd ;)
Naposledy upravil cec dne 29 kvě 2024, 13:16, celkově upraveno 1
cec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 29 kvě 2024, 13:03

Mna sa to nijak nedotýka cec, ja nie som nejaký fanúšik britskej motorizácie, iba som si dovolil poopraviť tvoju tézu ohľadom áut z ostrovov. Ale predsalen nie je RR ako RR (Range Rover a Rolls Royce). (:)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 29 kvě 2024, 13:10

cec píše:uz teda pridam aj ja moj prirastok :)Honda Goldwing GL1200, 1984

Jo, to je klenot (:)
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cec » 29 kvě 2024, 13:14

Atlis píše:Mna sa to nijak nedotýka cec, ja nie som nejaký fanúšik britskej motorizácie, iba som si dovolil poopraviť tvoju tézu ohľadom áut z ostrovov. Ale predsalen nie je RR ako RR (Range Rover a Rolls Royce). (:)

prepac, Rolls som zabudol zhejtovat :D ale nie, Rolls je Rolls a na legendu sa nesaha ;) Aj ked ten BMW motor v novsich modeloch si neodpustim, to je fakt hanba... :?
cec

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse