Hele moc dekuju. Potesi to a hlavne povzbudi ... No ten vyfuk. Ja uz to tu resil kdysi s Turbem. Je fakt ze je to asi trochu tmavsi ale ona prave M1 konkretne Valencie mela vyfuk dost do hneda. Nevyslo mi to uplne podle predstav hlavne proto ze jsem poprve pracoval s barvami typu clear od Humbrolu. Nakonec jsem pouzil na ne stetec protoze mi nejak nejdou strikat. Jsou takove lepkave a rychle schnou a zalepi pistolku. Jinak pridavam foto podle ktereho jsem se snazil delat vyfuck. Ale na svodech by mel byt prece jen vic do modra
Tak proto se mi to nejspíš zdá nebo trochu připomíná starší výfuk - ten povrch dělaný štětcem. Pistolí by to bylo hladčí a zřejmě by to vyšlo jak jsi chtěl. Ale nevadí, vypadá to i tak pěkně. Hlavně jak jsem psal, tak ta změť kabelů je opravdu pro silné "nátury" U staveb v měřítku 1/9 to ještě celkem beru, ale u dvanáctiny je to šílená piplačka a proto P.S. zbarvení pro závod ve Valencii je pro mě jedno z nejhezčích. Taky bych si jí rád postavil
Jo jo je to mozna prave tim stetcem. Jenomze jak sem psal ty cleary mi nejdou strikat. Kdyztak sem s nejakym typem.... Jinak ti davam za pravdu. Tahle bila Valencie je vazne moc pekna. Ale byla by skoda ty kable zadelavat takze kapoty budou vedle mota
parada, kiež by sa mi podarilo konečne dostať aspoň jednu moju motorku do takého stavu. na nastriekanie opálenia výfuku si zaobstarajte akrylové laky od tamiye a je po probléme (odporúčam smoke, red, blue)
Dekuju moc za dalsi chvalu. Ja vim ze se opakuju ale vazne me to tesi. Stejne ale jeste se svoji praci nejsem uplne spokojeny (to je ale asi dobre a asi nikdy nebu ) a myslim si ze jsou tu vetsi borci... No kazdopadne moc diky za typ ohledne barev a vyfuku. Od Tamiye jsem nic krom speju nezkousel a asi budu muset zkusit a asi i jine znacky. Humbrolky pro me na stětec (krom tech clearu) jsou asi nej ale do pistole mi to moc nejde. Planuju neco osondovat v sekci poradny pac bych potreboval prehodnotit svoje modelarske techniky a tak.
Tak uz se cela stavba pomalu dostava do finale. Prikladam fota (bohuzel zase velmi kvalitni - fotograf asi nebudu) kde jsem dodelal nejake detaily jako kamerka plus cidlo na drzaku vyfuku, obtisky Michelin na pneu, napis na zadni pneu (proste jsem ho tam musel mit ), dodelal kabelaz pod sedlem (bohuzel z nedostatku foto techto oblasti sem musel improvizovat) a vyrobil jsem nahrivak. To byl asi jeden nejvetsi porod ze stavby . Samotna jeho vyroba sla ale montaz to byla otazka si 5hodin pac motorka samozrejme prisla k ujme v podobe poskozeni a odrzeni konektoru a leve brzdove hadice. Ale nakonec se vse opravilo a nainstalovalo a docela vysledek neni spatny. Aspon to bude tak trochu original Musim jen pak dotisknout obtisk napisu Yamaha ktery prijde na nahrivak... Ted uz jen dodat zadni blatníček, airbox a par drobnosti a bude hotovo.Teda aspon model. Rozdelane uz mam stojany a dalsi vecicky s kterymi se urcite podelim ... Malem bych zapomel. Poradi nekdo. Schazi mi zelene hadicky na brzdove vedeni od nadobky k pupě. Kde je kupujete prosim?
Smekam, to je mazec, líbí se mi to Z čeho jsi dělal ten nahřívák?? Akorát pod sedlem možná chybí jedna skřínka na elektro, něco jako na foto hadičky maji tady, stačí si vybrat http://www.modelbox.cz/index.php?cPath=85_322
No hele neni to zas tak slozity. Ja se hlavne drzel toho abych na tu latku z ktere delas ten nahrivak daval co nejmin barvy. To znamena najit latku v barve v kterte je i ten nahrivak ve skutecnosti. Me se nejvic osvedcila takova neco mezi sustakem a klasickou latkou. Trochu jako umelina s jemnym vzorkem. Tu si nameris tak aby byla dlouha trochu vic jak obvod kola a siroka o trochu vic jak 2x sire kola. Potom si ji po delce sesijes (neparat se s tim pac to bude zevnitr a nebude to videt) a vznikne ti neco jako tunel. To jsem delal kvuli tomu aby to udelalo efekt naducanosti (puvodne jsem chtel jen jednu vrstvu a vycpat vatou ale to by bylo moc a bylo by to i slozity) a taky aby nebyli videt roztrepene okraje. Dal opatrne slepis po delce spodni vrstvu s vrchni (pod svem uprostred) aby ti vznikly dva tunylky po stranach kudy pak protahnes nite (konce si nech o dost delsi). Jeste ale nez je protahnes tak prehni jeden konec po sirce zase kvuli roztrepenemu konci a on ti taky vznikne okraj kde ve skutecnosti je suchy zip. Pak jehlou s niti napichnes tento kraj do toho tunylku (potom i do druheho) a protahnes po cele delce nit. No a je hotovo. Ale nejhorsi je to tam dostat. Ja oddelal blatnik a dal ho az pak. natahnes nahrivak neprehnutym koncem (prehnuty prijde na vrch po obmotani celeho kola) po obvodu celeho kola. No a ted budes bojovat protoze ti nebudou stacit ruce. Musis opatrne na obou stranach nahrivak stahnou temi nitemi. Ja si na jednom konci nahrivaku nite svazal k sobe abych je nemusel drzet a za nite na druhem konci tahal. Az budes mit vse stahle a bude to mit cele pozadovany tvar tak ty konce zafiksujes obmotanim kolem dokola a udelas uzel. Potom vterinakem zafiksujes nite u nahrivaku. Roztrihnes uvazany uzel a na kazde niti u nahrivaku nudelas uzel nebo dva. Zbytek nite ustrihnes protoze v Moto GP tyhle nahrivaky ve skutecnosti nemaji na stahnuti provazky ale gumu. No a je hotovo.... Snad to tak staci. Kdbyb neco nebylo jasne sem s tim
Jo a dik za odkaz No a jak koukam tak to elektro pod sedlem sem moc netrefil
Myslis ten pruh s obdelnicky? To je barva (bila Revel protoze Humbrol dosla). Pomoci pasky jsem zakryl a udelal vzor. Potom natupoval bilou barvou stetcem pac pistolkou by to blbe krylo. Potom to same s cernymi prouzky a cely pruh prelakl polomatnym lakem
Davator píše:...Prikladam fota (bohuzel zase velmi kvalitni - fotograf asi nebudu)
Nevím, čím to fotíš, ale řekl bych, že to máš máznutý, protože jsi s foťákem moc blízko... alespoň mě se to stává... tak fotím z větší dálky a přibližuji zoomem...