Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby ‹ Letní švédska trojka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sopwith Triplan BLACK FLIGHT

Odeslat odpověď
Příspěvků: 303 • Stránka 5 z 21 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: Sopwith Triplan BLACK FLIGHT

Příspěvekod von Mertens » 21 kvě 2009, 13:08

Jo,jo, to sem mel na mysli...posledni otazka. i kdyz svislice jde do stracena, stejne je vydet siti, neba jak to spravne rict... ze jo?
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 21 kvě 2009, 17:11

Neblázni a nanechávej se stresovat je to zábava a koníček není to práce :P , připadá mi že dokážeš při každé poznámce ten model celý předělat to musí být strašně pracný, i když tebe to tak asi baví :grin: . Jinak si myslím že když děláš model podle víc jak 90 let starých fotek případně podle novodobých rekonstrukcí tak se mnohdy jedná o dohady a nikdo pořádně neví jak to bylo doopravdy /tím samozřejmě nemyslím konstrukci letadla a třeba výplety ale spíš někreré detaily zbarvení a podobně/.A jak jsem už napsal na začátku je to přece zábava a děláme to proto že se nam tyhle krásný letadla líbí, tak stav nech si poradit ale ber některý naše poznámky s rezervou a pokud se Ti to líbí tak jak to máš Ty tal se na nás klidně vykašli a udělej si to po svým. Možná jsem topuhle poznámkou šťouchnul do vosího hnízda ale všem se předem omlouvám nemyslím to špatně jenom mi připadalo že kdykoliv ses objevil, tak jsme se na tebe všichni sesypali a vždycky jsme tě ubili radama že tě to snad ani už nemůže bavit. :roll: Tak klídek a modelař protože skončím tím co jsem psal nahoře je to zábava. :-D :-D :-D
Naposledy upravil Hellboy dne 21 kvě 2009, 23:46, celkově upraveno 1
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 21 kvě 2009, 17:41

Ale jo,vim ze mas pravdu, ale problem ne ve Vasich poznamkach a v tom ze nejsem sam spokojeni s tim co vidim,jinak vim ze nemyslite to ve zlem :-D muj tualetacek zachoval se kupodivu dobre, ale ta prava strana trupu mne vazne ne sedla, bavi mne to porad i kdyz strasne nadavam, hlavne chci bit spokojeni s vysledkem...no a dulezity je ze porad se ucim, uz poridil se pistole, tak teperve ted bude masakr :twisted:
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 21 kvě 2009, 17:55

no a pak nezapomen ze vetcinou praci se predelavam sam... :x
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 21 kvě 2009, 19:25

..taky souhlasím s Hellboyem..nemělo by se to zas tak moc přehánět.. :-k A nebo..když teda přehánět,tak model éra na který je halda podkladů.. :wink: Tak a teď k tomu šití..: To stehování,které Jsi vyrobil a zdá se Ti moc hrubé..nemá s přišíváním potahu na kostru letadla nic společného..! Je to taková britská specialita k přístupu do útrob letadla..tedy něco takového,jako třeba tkaničky u bot.. Potah na trupech si britové upravovali dokonce i na letadlech cizího původu.na kterých původně vůbec nebylo..(například Morane-S,nebo SPADy..). Takže toto šití je pouze takový otevírací mechanismus pro véélikánský inspekční otvor... :grin: A proto s tímto šitím nesouvisí konec klícky na bocích..Jak už jsem řekl..tahle klícka končila na první trupové přepážce ZA(!!!) kabinou a stojina této přepážky byla umístěna mezi horní a dolní podélník trupu..zatímco ostatní stojiny klícky (tedy všechny ty co vedly směrem ke předku) už vidět jsou..a to protože jsou MIMO podélníky.. :wink: Tak a ještě jednou k tomu HRUBÉMU svislému šití..: To totiž se žádnou trupovou přepážkou nemá nic společného..! V podstatě vychází "do prostoru" mezi trupové přepážky.. Prostě jsou to k sobě "připrovázkované" kusy látky.. [-o<
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 21 kvě 2009, 20:12

Jasne Zdesko, prave to sem se uvedomil a pro to to predelavam, tento krat urcite naposled :evil: Dekuji vsem za pomoc v patrani [-o<
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 25 kvě 2009, 14:17

Konec vazeny, koncim, ne teda uplne, ale s tim sitim rozhodne, uz na to vazne nemam silu, predeleval sem to asi 5krat... #-o vysledek mozno neodpovida skutocnosti, ale myslim ze tak hrozni to neni, kazdopadne, zakladovka nastrikana, pak to drobek obrosim, no a budu pokracovat dal
Přílohy
PICT1693.JPG
PICT1694.JPG
PICT1695.JPG
PICT1696.JPG
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 25 kvě 2009, 15:00

No a tady ten "zub", ale jak rikam, neni to jeste uplne vybrouseny...
Přílohy
PICT1697.jpg
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 25 kvě 2009, 15:20

Po té "konstrukční" stránce už by to mělo být super.. :wink: Jen ještě na břiše letadla je za tím deflektorovým plechem ještě jeden rovnej..(končí někde kolem náběžky spodního křídla zasahující do něho přibližně na vzdálenost položeber).. a je v něm otvor na vyhazování nábojnic z kulometů..a středový kotevní bod pro lanko držící osu podvozku. Ale myslím,že by Jsi měl prokonzultovat s klukama,kteří stříkají, něco o konzistenci stříkaného media.. :-k Přijde mi to nějak hrubý..místy se Ti ten kyt loupe..(kožený lem kabiny)...a asi je to moc krupičkové.. :-k Ale v tom jsem také laik a jak říkám..chtělo by to,hodit řeč s někým,kdo toto zvládá.. :roll:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 25 kvě 2009, 15:31

Tak Zdesko, dekuji [-o< s tim plechem na brisku sem pochopil, lanko na podvozek bude, to mam v podkladech, ale asi budu mit problem s tim otvorem na nabojnice, nemam ani paru kde by mel byt a jak vypadal...No co se tyka nastriku, jo je hruby, vim to, tprve cekam na kompresor, takze strikal sem to sprejem, pro to budu to lestit, lestit a jeste jednou lestit #-o ten kozeny pas kolem kabiny udelal sem s plechu a barva tam loupe proto ze tam bila lepici paska ale s tim hlavu nedelam, vylestim to take, pak dam zaklad stetcem a bude kuze jak ma byt :twisted:
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 25 kvě 2009, 15:44

Tedko sem to trochu vylestil 0000 papirem, nahrubo, jen na ukazku a vidis sam ze uz to vypada lepe...
Přílohy
PICT1699.jpg
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 25 kvě 2009, 17:25

No, tak sem vypatral ten otvor na nabojnice a vyresil ten plech, myslim ze trefil, pozor, moc ne kritizujte povrch, NENI TO UPRAVENY!
Přílohy
PICT1700.jpg
Naposledy upravil von Mertens dne 25 kvě 2009, 21:49, celkově upraveno 1
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 25 kvě 2009, 18:12

Dobrý pokračuj 8-) . Budeš zvýrazňovat nejak porty na křídlech?? Nebo je jenom vystínuješ barvou.Jinak to prověšeni na trupu po přestříkáni vypadá docela dobře. :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 25 kvě 2009, 21:45

Tak to teda dekuji, opravdu si mne moc potesil, vis kolik nervu mne to stalo :evil: no, asi muzes se predstavit...tak s tima portama asi budu musit neco podniknut, podle vsech podkladu co mam, porty sou vyrazne svetlejsy, ale prozatim nevim jak to udelam, zvlast kdyz nemam zadny skusenosti se strik. pistoli :arrow: :-k #-o
Přílohy
Untitled20.jpg
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 26 kvě 2009, 06:49

Tak sem to v noci trochu vycistil, neni to zle,ale deni svetlo, je deni svetlo,tak ze budu jeste to olizovat :)
Přílohy
PICT1701.JPG
PICT1704.JPG
PICT1703.JPG
PICT1702.JPG
von Mertens

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 303 • Stránka 5 z 21 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21

Zpět na Letní švédska trojka