Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48537 • Stránka 2867 z 3236 • 1 ... 2864, 2865, 2866, 2867, 2868, 2869, 2870 ... 3236
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Jester » 19 led 2024, 19:31

eiben píše:Zakoupil jsem model od Eduarda BF109F-2 Profipack #82115 (rok 2017) a zatim horsi stavebnici zmetka jsem v ruce nemel.
Mam od Eduarda asi 12 stavebnic a doposud zadny problem nebyl. U teto do sebe nepasuje skoro nic a vsechny dily se musi cistit a pilovat jako by to delali nekde v Albanii . Ve spodnim kridle jsou dirky pro pozici slepeni s hornim kridlem, ale v hornim kridle nejsou zadne kolicky. Lepeni trupu uplne to same na jedne strane dirky a na druhe zadne kolicky. Minuly tyden jsek dolepil FW109 od Tamiya (stavebnice z roku 1992 !!!, Made in Filipiny!) a tam do sebe vsechny dily zapadaly jak po masle. Pristi poznatky po dalsim postupu doplnim

Shodou okolností mám tento model před sebou.
Úvodem. Bf-109 nemá horní a dolní křídlo. Je to jednoplošník. Model má spodní díl křídla a levý a pravý horní díl křídla.
Nyní k vámi vytýkaným věcem. Na spodním díle křídla žádné dirky nejsou. To si pletete s naznačenými otvory pro podvěšené zbraně, které tady nejsou a proto je nevyužijete. Na levé ani pravé polovině trupu žádné dirky ani kolíčky nejsou. Jediné čtyři količky jsou aretační pro vložení dílu chladiče pod motorem. Těch 109 od eduradu jsem slepil už 9, ale nemohu říct, že by mi nějaké kolíčky a dirky, které má Fw 190 od Tamiye z roku 1992, chyběly. Vše sedí jak má.

EDIT: Pokud máte čas si stěžovat, ale nemáte čas doložit svou kritiku fotografiemi, já ten problém nemám a pokud máte zájem, rád vámi popisované díly nafotím.
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 19 led 2024, 19:55

Dovolím si vás poopravit. Spodní část křídla má na každé straně dva doličky, které jsou u hrany. U Gustavu ty vrchní části májí překvapivě količky, které tam pasuji. Tyto dulky opravdu nejsou pro podvěšené kanony, bo by byly nepřirozeně zavěšeny až u koncových oblouku, v reálu byly kousek vedle podvozkové šachty. Ale jinak co se týče pasováni, jsem to bečení taky nepochopil, bo jako ano tmel je místy třeba, tedy aspoň v mém případě. A tím že má čas jen bečet, ale podložit své bečení už ne taky o něčem svědčí, bo bychom mohli zjistit, že jej zkusil povařit a nebo neumí začišťovat.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jester » 19 led 2024, 20:01

Aha, máte pravdu , ty dva důlky na hraně, kde dosedají koncové oblouky tam na každé straně opravdu jsou. Já jel po obvodu a tam jsem na nic nenarazil. Děkuji za doplnění a opravu. ;-I
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 19 led 2024, 20:12

Mohu jen potvrdit slova předchozí. Mám teď také F-2 na stole a krom "eduardího V" jsem tmel nepotřeboval nebo jen male množství. Většinou je to příčina mých rukou a ne stavebnice. A stejně to bylo u všech ostatních Bf-109 v 1/48
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 20 led 2024, 09:01

:)
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eiben » 20 led 2024, 14:59

Kridlo.jpg
Tam jsem vyznacil ty dirky
Jester píše:
eiben píše:Zakoupil jsem model od Eduarda BF109F-2 Profipack #82115 (rok 2017) a zatim horsi stavebnici zmetka jsem v ruce nemel.
Mam od Eduarda asi 12 stavebnic a doposud zadny problem nebyl. U teto do sebe nepasuje skoro nic a vsechny dily se musi cistit a pilovat jako by to delali nekde v Albanii . Ve spodnim kridle jsou dirky pro pozici slepeni s hornim kridlem, ale v hornim kridle nejsou zadne kolicky. Lepeni trupu uplne to same na jedne strane dirky a na druhe zadne kolicky. Minuly tyden jsek dolepil FW109 od Tamiya (stavebnice z roku 1992 !!!, Made in Filipiny!) a tam do sebe vsechny dily zapadaly jak po masle. Pristi poznatky po dalsim postupu doplnim

Shodou okolností mám tento model před sebou.
Úvodem. Bf-109 nemá horní a dolní křídlo. Je to jednoplošník. Model má spodní díl křídla a levý a pravý horní díl křídla.
Nyní k vámi vytýkaným věcem. Na spodním díle křídla žádné dirky nejsou. To si pletete s naznačenými otvory pro podvěšené zbraně, které tady nejsou a proto je nevyužijete. Na levé ani pravé polovině trupu žádné dirky ani kolíčky nejsou. Jediné čtyři količky jsou aretační pro vložení dílu chladiče pod motorem. Těch 109 od eduradu jsem slepil už 9, ale nemohu říct, že by mi nějaké kolíčky a dirky, které má Fw 190 od Tamiye z roku 1992, chyběly. Vše sedí jak má.

EDIT: Pokud máte čas si stěžovat, ale nemáte čas doložit svou kritiku fotografiemi, já ten problém nemám a pokud máte zájem, rád vámi popisované díly nafotím.

eiben

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 20 led 2024, 15:59

Dirky vedle sachet jsou pro podvesene zbrane, jak jiz poznamenali kolegove, ale pro uvedenou stavebnici se nepouziji. Jejich pouziti viz napr https://www.eduard.com/out/media/82111-CZ.pdf
Dirky na konci jsou dle meho pozustatkem puvodni “nadmerecne” 109, kde se extra dolepoval koncovy oblouk. Tak aby byl spoj pred dolepenim oblouku rovne. Prekonstruovana podoba kridla je jiz s obloukem dohromady s horni pulkou kridla a tim padem je poloha dana a zadne pomocne kolicky nejsou potreba. A dirky dole holt asi zustaly bez zadne funkce.

M
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eiben » 20 led 2024, 16:59

Michal Šourek píše:Dirky vedle sachet jsou pro podvesene zbrane, jak jiz poznamenali kolegove, ale pro uvedenou stavebnici se nepouziji. Jejich pouziti viz napr https://www.eduard.com/out/media/82111-CZ.pdf
Dirky na konci jsou dle meho pozustatkem puvodni “nadmerecne” 109, kde se extra dolepoval koncovy oblouk. Tak aby byl spoj pred dolepenim oblouku rovne. Prekonstruovana podoba kridla je jiz s obloukem dohromady s horni pulkou kridla a tim padem je poloha dana a zadne pomocne kolicky nejsou potreba. A dirky dole holt asi zustaly bez zadne funkce.

M

Diky zkousel jsem kridla dat k sobe a porad to nejake destinky ujizdelo.Myslim, ze normalne byva jestli tam jsou nejake kolicky. A, ze nejsou polohovaci kolicky v trupu je v poradku?
Jak rikam pred 2 tydnama jsem dolepil Tamiyu z roku 1992 nebo kolik to bylo objednaval jsem to pres internet tak jsem nevedel, ze je tak stara, ale pri lepeni to zapadalo to do sebe jak chlapdo zenske (:)

Jinak diky Michale za informaci
eiben

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 20 led 2024, 17:43

Vy tam máte nějak divně tu podvozkovou šachtu.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vladstepanek » 20 led 2024, 17:51

Vl.Šulc píše:Vy tam máte nějak divně tu podvozkovou šachtu.

Nepatří náhodou do opačné spodní půlky křídla? Tvar by tomu odpovídal... tím by se možná vysvětlila ta nepřesnost při lícování...
Naposledy upravil vladstepanek dne 20 led 2024, 17:53, celkově upraveno 1
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Brzobohatý » 20 led 2024, 17:52

Tipuju, že je zaměněna pravá a levá šachta. Proto to nesedí na výřezy.. :wink:
Per ardua ad astra
http://www.brzekmodely.webnode.cz
Modely na MF:
Fw-190A-3 1/48 Eduard viewtopic.php?f=6&t=126700
Spitfire Mk.IXc 1/48 Eduard viewtopic.php?f=6&t=126698
Airacobra Mk.I 1/48 Eduard http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=85423
Spitfire Mk.IXc 1/48 Eduard http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=77170
Jirka Brzobohatý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 20 led 2024, 19:00

Beztak je to chyba stavebnice :wink: :grin:
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 20 led 2024, 19:34

Tak zpet k dirkam u koncoveho oblouku. Sice jsem koukal na kridlo z G-4, ale na horni polovine piny jsou. Dalsi pin/dirka je na nabezne hrane u korene kridla (neni uz v zaberu vasi fotky). Dale jsou dva piny na spodnim kridle na obdelnikovem vystupku za podvozkovou sachtou (chladic), ktere jste chybne odbrousil. Slouzi spravne vzdalenosti horniho kridla, aby vysel profil u prechodu kridlo trup.

M
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 20 led 2024, 20:58

Predpokladam, ze na te 32 let stare tamce se zadna sachta lepit nemusi...
Nekteri by asi ty Eduardy radsi lepit nemeli.
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 20 led 2024, 21:14

Michal Šourek píše:Tak zpet k dirkam u koncoveho oblouku. Sice jsem koukal na kridlo z G-4, ale na horni polovine piny jsou. Dalsi pin/dirka je na nabezne hrane u korene kridla (neni uz v zaberu vasi fotky). Dale jsou dva piny na spodnim kridle na obdelnikovem vystupku za podvozkovou sachtou (chladic), ktere jste chybne odbrousil. Slouzi spravne vzdalenosti horniho kridla, aby vysel profil u prechodu kridlo trup.

M

Na Gečkach koliky jsou. Na F daného katalogového čísla piny na vrchních polovinach křídel nejsou vůbec, jen ty dírky na spodním. Klidně to můžu vyfotit, právě jsem na to koukal.
Jarek S.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48537 • Stránka 2867 z 3236 • 1 ... 2864, 2865, 2866, 2867, 2868, 2869, 2870 ... 3236

Zpět na Diskuse