vybrousit, přeleštit a fouknout znovu humbrolkou... vsadil bych se, že ti to způsobilo to ředidlo. naře´d to normal S6001 (nebo který je to na stříkání...)
Honza Kopecký píše:vybrousit, přeleštit a fouknout znovu humbrolkou... vsadil bych se, že ti to způsobilo to ředidlo. naře´d to normal S6001 (nebo který je to na stříkání...)
3.IAP_Jacq píše:Takže sa to nedá opraviť? Purisol, vybrúsiť...? Sakra, to by bola škoda....
Uvažoval jsem nad tou červenou a zase tak nelogické to není. Barevné schéma je datována do období bojů o Moskvu a např. Mig-3 létaly s červenýma křídlama, tak proč by nemohly I-16. Fotka mi tuhle teorii bohužel nepotvrzuje. Červená by mohla být sovětská polní zelená.
ludovik píše:Uvažoval jsem nad tou červenou a zase tak nelogické to není. Barevné schéma je datována do období bojů o Moskvu a např. Mig-3 létaly s červenýma křídlama, tak proč by nemohly I-16. Fotka mi tuhle teorii bohužel nepotvrzuje. Červená by mohla být sovětská polní zelená.
No...ja se klonim k nazoru, ze u tech MiGu je to stejna chimera...precti si neco o tom tady http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/howred.html
Ne, ze bych chtel slepe prebirat nazor, ktery se nekde objevi na netu, ale
1) Massimo Tessitori (ktery spravuje vyse uvedene stranky) dle meho nazoru patri mezi ty serioznejsi vyzkumniky/historiky (svoje poznatky o MiGu 3 shrnul v moc pekne knizce, ktera vysla v edici "Mushroom Yellow Series")
2) Logika veli cokoli jineho, nez cervenou.....ze by Soveti chteli byt videt na dalku, aby se stali snadnym tercem???
Ale jak uz jsem naznacil, jak to bylo doopravdy uz dnes asi nezjistime a samozrejme - to ze to byla cervena - se vyloucit neda
3.IAP_Jacq píše:To sú teda blbé špekulácie teda...machrovať a určovať kolorit s nejakým supr vymakaným programom čiernobielej fotky je primitívne, nikomu sa s tým nepodarilo určiť na 100% presný odtieň farby...
Michale, myslím že môžeš mať pokojne kľudné svedomie s tými červenými krídlami, síce na išaku neviem (videl som aj letnú kamo s červenými krídlami a smerovkou) ale za červené krídla Migu by som si dal koleno vŕtať. Boli ikonou vzdušnej obrany Moskvy VVS. Existuje mnoho dôkazou a mnoho špekulácii ich vyvrátenia...
Ludoviku prepáč, ale so všetkou úctou k tebe je tvoja veta...."ze by Soveti chteli byt videt na dalku, aby se stali snadnym tercem???"...veľmi trápna...fakt sorry
ludovik píše:3.IAP_Jacq píše:To sú teda blbé špekulácie teda...machrovať a určovať kolorit s nejakým supr vymakaným programom čiernobielej fotky je primitívne, nikomu sa s tým nepodarilo určiť na 100% presný odtieň farby...
Michale, myslím že môžeš mať pokojne kľudné svedomie s tými červenými krídlami, síce na išaku neviem (videl som aj letnú kamo s červenými krídlami a smerovkou) ale za červené krídla Migu by som si dal koleno vŕtať. Boli ikonou vzdušnej obrany Moskvy VVS. Existuje mnoho dôkazou a mnoho špekulácii ich vyvrátenia...
Ludoviku prepáč, ale so všetkou úctou k tebe je tvoja veta...."ze by Soveti chteli byt videt na dalku, aby se stali snadnym tercem???"...veľmi trápna...fakt sorry
Nac ta hystericka reakce?....Dovolil jsem si pouze trochu polemizovat a poukazat na to, ze ne vsichni v tom maji tak jasno, ze to byla cervena.....Kdyz tedy existuje mnoho dukazu, mohl by jsi uvest alespon jeden?.....Treba to, co pise Lepic obyc. jsem ja osobne nevedel, a je to uricte vecny a zajimavy prispevek do diskuze....ale silna slova typu "nechal bych si koleno vrtat"...no ja tedy nevim
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 návštevníků