Martin Jursa píše:
podla mna je totalne jedno, aky je ten Testors prebal. Hlavne je, aby bol model aspon trochu presny, ked uz nema takmer ziadne detaily.
Mne sa dostal do ruk model F2H Banshee 1/48 od US Testorsu a po prilozeni k rovnakemu modelu od Collect Aire bol Testors o celych 7 cm kratsi na dlzku!!!!! Je jasne, ze cely model je mensi a totalne mimo.
Ale to je právě blbost, že je to jedno. Ten model je 50 let starý a za cenu hračky. Vedle toho dáváte o 50 let mladší resinový limitovaný model s nejméně 20x , spíš 30x větší cenou. Tady se není čemu divit, že je ten starý je horší. Už v době vzniku byly modely brané hlavně jako hračky.
U Testorsu mě ale takový rozdíl velikosti překvapuje. U Revellu by mě nepřekvapil, ten dělal modely v různých měřítkách a hlavní ohled byla velikost krabičky.
http://modelingmadness.com/reviews/korean/mesnerf2h.htm
V recenzi píšou "The length and wingspan of the model scale out perfectly to published dimensions of the F2H-1, which was 14 inches shorter in the fuselage than the -2." Opravdu je mimo až tak moc a recenzent byl tolik mimo taky ?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]