Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vallejo primer 60ml - kde zakoupit v ČR?

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Vallejo primer 60ml - kde zakoupit v ČR?

Příspěvekod MiskaNosal » 19 říj 2010, 09:09

Ahoj,
nevíte někdo kde se dá v ČR zakoupit (kamenný obchod či e-shop) primery Vallejo (white, black, grey). Nemám na mysli ve spreji, ale klasické balení v plastikové láhvičce (60ml).
Eventuálně bych byl rád za tip na nějaký zahraniční internetový obchod, kde je mají a nemají brutální poštovný...
Díky
Přílohy
Primer_Vallejo.jpg
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Re: Vallejo primer 60ml - kde zakoupit v ČR?

Příspěvekod Petr Štěpaník » 19 říj 2010, 12:20

Zkus se poptat ve výtvarných potřebách Pštross (Pštrossova ulice) v Praze. Kdyby neměli, tak myslím že by u nich nebyl problém aby to dovezli. Pan prodavač (asi je to i majitel) je vždy ochotný. Tel. +420 224930217, +420 224931676, 608771454 (kontakty nalezeny na webu, neověřeny).
KPM Prosek Panthers | Panthers Cup
Galerie hotových a rozestavěných modelů
Petr Štěpaník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 19 říj 2010, 12:47

Děkuji za tip.
Ve pštrosovce jsem dlouho nebyl, tak se tam asi zastavím (chodím tam rád, většinou narazím na takovou sympatickou mladou slečnu :P ).
Když jsem tam byl naposledy, tak měly pouze primery ve spreji. No zkusím se zeptat na tu možnost objednání.
Člověk je z toho internetu a všech těch e-shopu zblblej, že zapomene na takový jednoduchý řešení...
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BS » 19 říj 2010, 16:03

to první číslo je někam jinam, správné je to druhé. Ale pán byl zvyklý, že je to poměrně často, co mu někdo volá a chce výtvarné potřeby... :-)
BS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Štěpaník » 19 říj 2010, 19:13

BS píše:to první číslo je někam jinam, správné je to druhé. Ale pán byl zvyklý, že je to poměrně často, co mu někdo volá a chce výtvarné potřeby... :-)

No vida, možná by je mohl pán začít prodávat, když se na něj obrací tolik lidí :lol:
Našel jsem ty telefony na webu umton.cz
KPM Prosek Panthers | Panthers Cup
Galerie hotových a rozestavěných modelů
Petr Štěpaník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 20 říj 2010, 09:31

Pavel Šenk píše:To je nějaký akrylový základ nebo něco smradlavého jako surfacer?

To úplně přesně nevím, nejspíš něco mezi tím. Viděl jsem to na MIGově DVD AFV acrylic techniques. Stříkal to rovnou na holý plast, všechny tři druhy. Šedý jako základ, černým dělal preshading a tím bílým zesvětloval středy a hrany (myslím) - potom na to hodil ev. žluť Vallejo Air. Z rodinných důvodů chci používat co nejvíc barvy Vallejo a zdá se mi proto zbytečné stříkat surfacer, na to základovku třeba tamiya a pak až ty vallejovky...
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 20 říj 2010, 10:03

A proč surf a na to základovku, stačí snad jedna věc.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 20 říj 2010, 10:22

Marder píše:A proč surf a na to základovku, stačí snad jedna věc.

Sufr (gunze a více méně i tamiya) se dle nejen mých zkušeností s barvami Vallejo moc nekamarádí. Prostě to špatně chytá na jiný, než matný povrch. A surf je takovej pololesklej někdy až lesklej. To se týká jak stříkání tak i štětcování. Takže proto... :)
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jotus » 10 pro 2010, 20:59

A má niekto stým primerom nejaké skúsenosti :-k
jotus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 11 pro 2010, 13:32

jotus píše:A má niekto stým primerom nejaké skúsenosti :-k

No zkušenosti... Vzhledem k tomu, že jsem asi 20let věčně začínající modelář, tak nevím jestli jsem ten pravý, popisovat moje zkušenosti, neb je to hodně zkreslený mejma levejma rukuama.
Zatím mám doma pouze Vallejo primer 60ml white - tj. ten bílý, koupeno na eBay za 200kč i s poštou z GB.
Stříkal jsem s tím zatím jednou PzKpfw. II od Tamky, byla odmaštěná lihem. Ten primer jsem neředil (stejně jako ten MIG na tom svým Vallejo DVD) a narval ho do své TamyaSpray Work. Ze začátku to nechtělo moc chytat, trik je totiž v tom, že se to musí nejdříve zlehka poprášit a až po té stříkat definitivní vrstvu - na to jsem přišel ale až časem. Rozhodně to nechytá tak pěkně jako surfacer od Gunze. Výhodou je, že to nesmrdí, spíše voní po citrusech.
Zkoušel jsem to ředit i vodou, ale to není asi správná cesta. Příště zkusím ředit ironem (ředím tím Vallejo Color a pohoda), jestli by to nezlepšilo přilnavost. Problém u mě je i v tom, že nejsem na tom kompresorku od Tamiyi schopen regulovat tlak.
Takže tak...
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 14 pro 2010, 17:22

Ja by som chcel tiez nahradit Surfacer tym Primerom od Valleja ale nedari sa mi to striekat tak, aby som bol s tym spokojny...
MiG to na videu strieka neriedene, podla mna je to vsak prilis huste (osobne striekam nizkym tlakom, fabry Tamiya, dost nariedene). S tym, ze treba najprv povrch poprasit mam skusenosti z Lifecoloriek, mna skor trapi, ze povrch vobec nie je hladky ale krupicovity, pomaly jak brusny papier. Surfacer (nariedeny) mi urobi krasny hladky povrch. Predpokladam, ze je to len o riedeni...
Takze kto ma skusenosti s tym Primerom, riedite to ? A cim ? Ake mate vysledky ?
Dik
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 14 pro 2010, 21:05

Mám to doma taky a mám podobné zkušenostni, povrch je oproti Gunze i Tamce o dost hrubší, ale to asi z principu aby na to Valleja chytla takže s tím nic asi nenaděláš. Spíš mně štve, že mne to nechce nějak jít z pistole (tryska 0,35( musím pustit barvu naplno aby to něco vůbec stříkalo. Tlak jsem skoušel regulovat nemá to na to moc vliv. Obecně mi to dělají i Vallejo Air i Model COLOR. Prostě nedokážu jemně regulovat barvu, buď to nestříká nebo jde příliš mnoho barvy. Dával jsem do toho i Dylutant i Cleaner, jeto stejný. Dnes jsem skoušel Vallejo Air metalickou Aluminium a když jsem do toho Cleaner tak se vytvořili žmolky a pistoly jsem musel komplet rozebrat a vyčistit. Nevím jak to ti Amigos dělají, ale mně to proste nejde :x
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 14 pro 2010, 22:29

Ředím to (model color) ironem a basta... Kvalita nástřiku mě vyhovující. Občas to zaschne na jehle, tak ji očistím tím jejich Airbrush Cleanerem a jedu dál... Nevím jak s tím reagují ty metalický barvy, to jsem nezkoušel...
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomaspetrzelka » 21 pro 2010, 16:44

Chci se zeptat jak si to platil nebo jaký je postup na ebay taky bych ho chtěl mít ale 200ml.Ebay už jsem pročetl nyní se chci ujistit že to příjde.Děkuju.
Tomaspetrzelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 21 pro 2010, 20:52

Tomaspetrzelka píše:Chci se zeptat jak si to platil nebo jaký je postup na ebay taky bych ho chtěl mít ale 200ml.Ebay už jsem pročetl nyní se chci ujistit že to příjde.Děkuju.

Platil jsem přes klasicky přes PayPal, přišlo to tak za 4 pracovní dny.
Jinak ten primer (sice 60ml) mají/měli (tak před 3 nedělema) v těch výtvarných potřebách ve Pštrosově ulici (viz výše). Bavil jsem se s majitelkou (asi), povidala, že ji ten primer nabídl distributor (tzn. že ho už začal vozit do ČR) a ona na zkoušku vzala od každého 1. Když jsem jí řekl, že by o to byl zájem, tak se říkala, že jich objedná víc... Nu dlouho jsem tam nebyl, snad zítra... když tak poreferuji...
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna