Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zlin Z-50 LA 1/48 AZ Model

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 365 • Stránka 23 z 25 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25
  • Odpovědět s citací

Re: Zlin Z-50 LA 1/48 AZ Model

Příspěvekod Hančár Ladislav » 22 lis 2010, 23:24

Motor je hotovy,este urobit zavesy na kabinu a nalepit otvorenu.Fotka je nprd,fotene teraz pri "sviecke".
Přílohy
Z-50 LA 35a.JPG
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slavkoss » 23 lis 2010, 00:19

kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurna :shock:
olej a benzin sa do toho nalieva kde?aspon to prilep k podlozke aby ti to samo nevzlietlo,ked pride Tucek...
paradna stavba ,uz sa tesim na Rumcajza... =D>
slavkoss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 23 lis 2010, 17:13

Díky za scan a vysvětlení. :) Motor vypadá výborně! :)
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubos1364 » 23 lis 2010, 18:48

Nenormálne sa mi to páči =D> . Už sa neviem dočkať soboty :D .
Ľuboš Šebík

Dokončené:
Mig-15bis 1/32; Hawk T.1 Red Arrows 1/48; Aero L-39C 1/48; Rafale B 1/48;
Mitsubishi F-2B 1/48; MB-339 1/48; Hawk T.1A 1/48; Spitfire Mk. IX 1/48; Aero L-39C Biely Albatros; 1/32 Shark, 1/48
P-51D, 1/32
Jak-3, 1/32
T-45C Goshawk, 1/48
Z-526AFS Akrobat, 1/48
Ah-64A Apache, 1/35
lubos1364

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KERAMEK » 23 lis 2010, 19:09

Tak tohle téma sleduji už od jeho začátku se zatajeným dechem, neboť PADESÁTKA je moje srdeční záležitost :P . Líbí se mi už od mala, kdy nám v Otrokovicích odkud pocházím lítala nad hlavama (samozřejmě kromě celé řady jiných Zlinů ). Proto jsem taky přičuchnul k modelaření a k letectví vůbec a taky do Moravanu nastoupil, abych tomu všemu byl blíž .
Měl jsem kdysi ten sovětský model (1:43 - pamětníci vzpomenou ), který byl pojat spíše jako propagační záležitost, prostě karikatura (tloušťka plastu cca 3mm !!), takže jsem to po několika úpravách nakonec vzdal.
TENTO SKVOST v podání pána Hančára je skutečně pastvou pro oči, prostě jako "živý" - JEN NAKOPNOUT VRTULI :lol: !
Malé drobnosti které bych vytknul jsem ale přecejen našel : třeba přechod horního krytu nádrže na spodní část trupu by měl být plynulý - bez přesahu . Chybí napouštěcí hrdlo oleje, dvířka na levém krytu motoru, kontrolní palivový "majáček" před kabinou, zátka vypouštěcího otvoru paliva na levám boku a další prkotiny .
Případně i anténa na hřbetě a taky by se hodil pomocný orientační kříž na konci levého křídla ( to už ale nechám na uvážení ).
KAŽDOPÁDNĚ SKVĚLÁ PRÁCE [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
KERAMEK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 23 lis 2010, 19:37

KERAMEK píše:
Malé drobnosti které bych vytknul jsem ale přecejen našel : třeba přechod horního krytu nádrže na spodní část trupu by měl být plynulý - bez přesahu . Chybí napouštěcí hrdlo oleje, dvířka na levém krytu motoru, kontrolní palivový "majáček" před kabinou, zátka vypouštěcího otvoru paliva na levám boku a další prkotiny .
Případně i anténa na hřbetě a taky by se hodil pomocný orientační kříž na konci levého křídla ( to už ale nechám na uvážení ).

Dakujem,som rad ze sa paci.Tie prkotiny su uz nachystane,je toho dost na trupe ,ale to som nechaval celkom nakoniec,pretoze zle by sa maskovalo a urcite by som to vsetko pocas stavby patkrat urval (ako tie vyvazovacie plosky na kridle :? )Podla fotiek co mam ,tak IRF antenu na chrbte za kabinou nemala,nieje to na ziadnej fotke co mam a ten kryt palivovej nadrze presahoval cez trup-prilozene foto.Orientacny kriz som nerobil,lebo nemam foto,neviem ci to vobec Tucek mal,ak ano ,tak netusim ,aky tvar to malo,co mam fotky novsich 50-tok,tak na kazdej to je ine.Krytka na lavom kryte je ,ale dost plytke rytie,zabudol som to po bruseni prehlbit,ale trosku to je vidiet,neviem ci to budem opravovat,bojim sa,ze to sku...im,asi to uz necham tak.
Přílohy
Z-502.JPG
Je to len priskrytkovany plech,precnievajuci aj zozadu aj zospodu a tie prkotiny na nadrzi uz su vyrobene
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KERAMEK » 24 lis 2010, 00:34

U toho krytu nádrže jsem měl namysli přesah ve směru vpřed (když jsem je viděl před montáží motorů tak jsem si vždycky říkal, že je ten trup jak useknutý :-D ) a taky jeho výšku ( zasahoval jen do třetiny ofukovacího průduchu a navazovala na něj linie spodní hrany červeného pruhu ) .
Jinak na IRF jsem anténu vlastně nikde neviděl a kříž taky ne (Pan Pilot Tuček ho snad ani nepotřeboval :lol: )
Přílohy
Z-50 LA 27a1.JPG
bez přesahu ...
Z-50 LA 35a.JPG
takhle bych to viděl ...
Z-50 LA 29a2.JPG
do třetiny ...
KERAMEK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KERAMEK » 24 lis 2010, 00:42

ještě nějaké fotky z netu ...
Přílohy
z-50_wa_028 (2).JPG
Lycoming AEIO-540-D4A5 Engine (2).jpg
44931.jpg
1_21.jpg
51028 (2).jpg
Zlin Z-50LS aircrws (2).jpg
KERAMEK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KERAMEK » 24 lis 2010, 00:47

detail krytky ...
Přílohy
Zlin Z-50LX (2).jpg
pozor na rozdíly verze LX
1694416 (2).jpg
verze L - v podstatě shodná s LA
KERAMEK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 24 lis 2010, 16:54

KERAMEK píše:U toho krytu nádrže jsem měl namysli přesah ve směru vpřed (když jsem je viděl před montáží motorů tak jsem si vždycky říkal, že je ten trup jak useknutý :-D ) a taky jeho výšku ( zasahoval jen do třetiny ofukovacího průduchu a navazovala na něj linie spodní hrany červeného pruhu ) .
Jinak na IRF jsem anténu vlastně nikde neviděl a kříž taky ne (Pan Pilot Tuček ho snad ani nepotřeboval :lol: )

Sorry,ja som to zle pochopil.V tomto mas pravdu,moc to nesedi,ale ten otvor pre vystup vzduchu na kryte zo stavebnice je ovela vacsi ako by mal byt.Stensoval som ho sice zvrchu a trochu upravil tvar,lebo bol dost plochy,ale aj tak nepomohlo,je velky aj na vysku aj na sirku,asi preto to tak vychadza,pretoze spodna hrana krytu palivovej nadrze je OK,aj podla vykresu aj fotiek.Zvrchu by mal ten otvor zacinat trosku nizsie.A ten presah dopredu ...momentalne na to cumim a rozmyslam co stym,mam tam uz navrtane diery ,akoze pre rychloupinaky,ak by som to teraz zrovnal,tak mi to vychadza cez diery.Momentalne netusim ,ako to opravit :?
Dik za fotky,ale na tych je vacsinou LE,tusim,to malo iny motor ,ine vyfuky ,inu nadrz za motorom
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 24 lis 2010, 17:22

Tak myslim,ze na napravu by tu bola moznost,ten trup nebol useknuty podla priamky ako to mas na prvej fotke dokreslene,urcite bol lomeny a je vitiet ,ze presah krytu nadrze je napojeny na trup takym malym trojuholnickom,takze ,ak to trosku skratim a doplnim tam ten trojuholnicek tak by to mohlo byt ako tak OK
A dakujem ,ze si si dal tu namahu s kreslenim,tych oprav,velka vdaka [-o< [-o< [-o<
Přílohy
03 Kit Foto -Z-50-07-01a.jpg
03 Kit Foto -Z-50-07-01a.jpg (43.63 KiB) Zobrazeno 2098 krát
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KERAMEK » 24 lis 2010, 19:06

Ten trojúhelníček by to fakt poléčil a uznávám, že jsem se trochu mýlil ( je to už hezkých pár let co jsem si na padesátku sáhnul a fotek na netu není až tak mnoho :roll: ).

VĎAKA patří ale především Vám, za tak precizní modelařinu jakou tady můžeme sledovat [-o< [-o< [-o< !!!! Kéž by se mi podařilo do té Blavy přecejen zajet :) .
KERAMEK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slavkoss » 24 lis 2010, 20:23

podla zasad ze ked nieco dokoncis tak sa objavia podklady na to co si predtym robil...
pekne ides. :shock: :? 8-)
pozdrav v Blave...
slavkoss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 24 lis 2010, 20:42

slavkoss píše:podla zasad ze ked nieco dokoncis tak sa objavia podklady na to co si predtym robil...
pekne ides. :shock: :? 8-)
pozdrav v Blave...

Podklady na toto boli pod nosom,len som nevidel :? ale myslim,ze je normalne ,ze pri takejto prerabke na nieco zabudnes ,alebo to prehliadnes.
Vdaka kolegovi KERAMEKOVI uz je tato chyba minulostou.Kryt nadrze som vpredu skratil a pod neho nalepil ten trojuholnik,z lavej strany som dolepil to napustacie hrdlo a z pravej odvetravanie.Zvrchu na nadrz som prilepil priesvitny kryt palivomeru
Přílohy
Z-50 LA 37a.JPG
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KERAMEK » 25 lis 2010, 08:53

JE TO KRÁSNÉ DÍLO :P :P :P
KERAMEK

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 365 • Stránka 23 z 25 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25