Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ferrari 250 GTO 1:24 revell

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ferrari 250 GTO 1:24 revell

Příspěvekod Matwej » 04 lis 2010, 19:32

johnymt píše:....ako mám umiestnit tie pásy na sedačky, neviem si to predstavit ako je to tam poskladané a ešte mi nie je jasné, ako mám robit ....

Co jsem tak kouka,l tak pásy má snad jen závodní verze..... :-k

Odstraňování chromu se řešilo tu :
viewtopic.php?f=11&t=25189&st=0&sk=t&sd=a&start=60
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod johnymt » 04 lis 2010, 20:37

Matwej píše:
johnymt píše:....ako mám umiestnit tie pásy na sedačky, neviem si to predstavit ako je to tam poskladané a ešte mi nie je jasné, ako mám robit ....

Co jsem tak kouka,l tak pásy má snad jen závodní verze..... :-k

Odstraňování chromu se řešilo tu :
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... a&start=60

tento moj "model" bude mat od reality ďaleko, takže tam tie pásy asi dám už len preto, že sa mi bude páčit ten kontrast červenožltá-čierna(tmavá), lebo je dosť tmavý ten interiér...
inak tie dekaly, vy to nejako vystrihujete?lebo ked som lepil budíky, tak okolo budíkov zostal taký priesvitný kúsok, som myslel, že to bude presne a neviem či to mám nejako upravovat alebo nechat tak...hm...
"dokončené" Ferrari 250 GTO 1:24 revell
na dokončenie Scania 142H Canvas 1/24 Italeri
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
johnymt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod johnymt » 04 lis 2010, 20:40

Hummer píše:Ty který chceš přemalovat, podle mě není nutný u všech, zbav toho chromu. Já mám perfektně osvědčenej Domestos. Díl do něj namočíš a do minuty není po chromu ani památky.

dik, takúto odpoved som očakával =D>
johnymt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Julius » 05 lis 2010, 10:27

Mno nozno tam kvapnut kvapku vodicky a opatrne odskrabnut ten okraj (pozn. velmi opatrne :P)
Julius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod johnymt » 05 lis 2010, 16:26

interier, dnes som skočil kúpit hnedu, zatial bez pásov, ale asi ich tam dám...v podstate tento moj model nemá reálnu predlohu, tak ho spravím tak, ako by som ho chcel ja 8-[ :-D :grin: takto sa mi velmi páči, tá hnedá tomu dala punc "luxusu", rozmýšlam premaľovat na hnedo aj palubovku 8-[
johnymt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod johnymt » 05 lis 2010, 19:50

8)
no a čo teda s tými gumami???mám ich len premalovat aby neboli také lesklé alebo je nato nejaký iný postup?
johnymt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod johnymt » 07 lis 2010, 21:49

dospel som do štádia, keď budem musiet začať maľovať exteriér a mám k tomu pár otázok. pozeral som pár topicov na túto tému, no toto forum je tak rozsiahle, že som sa v podstate nič nedozvel.
situácia je taká, že zatiaľ maľujem štetcami, časom samozrejme zrealizujem nejakú "pištoľku", no teraz si musím vystačiť s tým čo mám.
kasňu som pri televízore vyhladil brusnym papierom tak, aby bola čo najhladšia, ešte ho budem musiet prejsť nejakým hladším. chcem sa spýtať či tú kasňu možem nastriekať základovkou na plasty v spreji duplicolor a následne opat vybrúsit k dokonalosti. je možné štetcami dosiahnut hladký povrch pri nanášaní farby?má sa potom brúsit aj tá vrstva farby?lakuje sa to potom nejak špeciálne?je možné použit lak v spreji napr.duplicolor na sintetickej báze kedže používam farby revell?kolko vrstiev farby aplikovat? v akých časových odstupoch?
dekály: kedy ich nalepit? niekde som čítal, že pri lepení by sa mali používat nejaké "vodičky", jedna pod dekál, druhý na dekál. musí sa to? alebo to len pomáha pri aplikácii.
je to vela otázok, ja viem, ale chcem aby to vyzeralo čo najlepšie, ked to už nebude model konkrétneho auta.
skrátka ide o to, či sa dá dosiahnut zo štetcami to isté, čo sa robí s "pištoľou" a ked áno, tak ako... :-k
johnymt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 08 lis 2010, 09:14

pre zaciatok by som volil spreje. stetcovanie ide tiez ale je omnoho pracnejsie a nikdy nedosiahnes efekt striekany. ale su aj borci co stetcuju. je dobre ze si prebrusil celu kasnu smirglom lepsie ti prilne surfacer a narazis na prepadliny a nedokonalosti skor ako zacnes farbit(take veci ti pri lesteni mozu narobit paseku a je to skoda vo finalnej faze) dajme tomu ze si prebrusil kasnu 600 800 1000 umyjes odmastis streknes surfacer nechas poschnut cez noc pozres ake nedokonalosti ti odhalil odstranis ich a dalsia vrstva surfaceru. pri vsetkom stasti ak uz je vsetko bez nedokonalosti mas zjednoteny povrch pripraveny na biely surfacer(pod svetle farby ako je cervena musi ist biela inak budu tie farby skarede) streknes biely nechas poschnut dobre(surfacer sa zda byt suchy uz po10 minutach ale nieje) zase ak je vsetko ako ma byt ide sa na base paint co je u teba cervena. prve dve tri vrstvy prasne s prestavkou zhruba 10 15 min. a potom dve silnejsie s prestavkou pol hodka(tieto veci si postupone vychytas sam ze aky odstup a tak zalezi aj na znacke a odtieni aky pouzijes, metalicke a tmave farby kryju hned) no a mal by si dosiahnut pekny povrch ktory uz mozno nebude treba lakovat. keby si to chcel lakovat cirim lakom este na vrch(co ti zabezpeci hlbsiu farbu) tak cervenou by stacilo streknut len do tej miery aby pekne kryla o lesk sa postara lak. ale pre zaciatok by som to dal bez cireho. treba dbat na dobre vyschnutie farby lebo pri lesteni si znicis celu snahu ak je farba este makka a ponahlas sa...no a k lesteniu treba lestiace pasty vacsinou su 3stage cize hruba stredna a jemna. KPM bratislava napriklad ma za dobru cenu alebo tamiya alebo je toho na trhu vela. pri lesteni treba davat pozor na ostre hrany(treba pri farbeni aplikovat aj kusok viacej farby/laku do tychto oblasti) urcite som nanapisal vsetko ale toto ma napadlo v rychlosti
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod r1card1 » 08 lis 2010, 10:09

jj mne sa dnes podario zbrusit farbu na narazniku.. :evil:
r1card1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dawe82 » 08 lis 2010, 10:16

ten interier by potreboval jeste jednu vrstvu a vic naredit barvu ... a asi sirsi stetec .. pak by se ti melo povest udelat hladkej cistej povrch bez viditelnejch tahu ... a hnedou palubku ... jen to ne ....
oficial AUTOart model reseller
die cast 1/18, 1/24, 1/43, 1/72
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka...
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 08 lis 2010, 10:40

nechce sa mi to citat, cim to robis, ale na stetcovanie (interier, detaily) si musis zaobstarat stetcove vallejo farby. ich vlastnosti na stetec proste neprekonas, zbytocne sa trapit. svojho casu sa dalo nieco porobit aj humbrolkami, ale uz to ozaj za to nestoji

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Reemus » 08 lis 2010, 13:34

nemusis si ziadne farby zaobstaravat ..staci si kupit riedidlo a vzdy ked budes malovat tak su namoc stetec sem tam do riedidla aby si nemal tu farbu taku strasne hustu a je to ..ja to tak bezne robim
Obrázek
Reemus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 08 lis 2010, 14:37

to ano, samozrejme, riedenie je nutnost, ale vallejo na stetec nie je mozne porovnat s nicim inym. za tym si stojim a to ti potvrdi kazdy, kto ma skusenost.

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 08 lis 2010, 19:17

Ano mohu potvrdit. ;-I
Naprosto nej nej je ale černá stříkací Air Valeo.
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod johnymt » 08 lis 2010, 20:23

velmi pekne dakujem, nečakal som taký veľký ohlas a hlavne turbo32 [-o<
interier teda ešte premalujem jednou redšou vrstvou, lebo to naozaj potrebuje
a k tomu exteriéru: mám si teda zaobstarat surfacer 500 a asi aj 1000 aby to bolo tak ako to má byť hej? a k tej farbe ma napadlo, že či by sa to dalo aj tak, že by som si dal namiešať farbu do spreja normálne vo farby-laky a s tým to postupne nastriekat?
a ako s tými dekálmi?
mám vela otázok, ja viem, ale bohužial nepoznám vo svojom okolí nikoho kto sa venuje tomuto koníčku, takže som nato sám a navyše sa ide do modelovania pustit asi aj moj brat, tak aspon budem moct pred nim machrovat :-D
johnymt

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno