Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-28

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: T-28

Příspěvekod Martin Kováč » 02 zář 2010, 11:56

Ďakujem, ďakujem mnohokrát :) ten sneh sa mi osobne na tom modeli páči najmenej, ale čo, už je to tam....

duch píše:ta stavebnice taky nejni asi žádné světlo v mlhách :(

Pekné poetické vyjadrenie :-D ale stavebnica je nesmierne kvalitná. Niečo ako taký trošku starší Dragon, povedal by som
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 02 zář 2010, 15:22

ho*no posrané od holubů je to bomba fakt promakaný jak swiň!!! tleskač jak Brno !!!! =D> =D> =D>
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 02 zář 2010, 20:49

Ďakujem ti moc Zdeňku :) teší ma, že sa ti páči. Mne samému sa už nejak extra nepáči, ale zatiaľ som s ním ešte stále dosť spokojný na to, aby som ho nevyhodil :-D
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 03 zář 2010, 22:55

Takže já asi budu tentokrát kritičtější.
O sněhu se asi nemá cenu bavit, ten se moc nepovedl jak vzhledem, tak množstvím (kua, když takhle zapadaly i podběhy, jak by musel vypadat povrch tanku?)
Co ale na tobě maximálně oceňuju, je, že se snažíš jít nevyšlapanýma cestičkama, neopakuješ nebo dokonce nekopíruješ cizí koncepty. Tahle metoda zimní kamufláže "posraný od ptáků" má na to, aby se po určitým vývoji stala nějakým novým přelomem, jako byla třeba modulace, chipping atd. Prostě novinka, kterou zkoušejí jiní napodobit. Nebo třeba ne. ALe to je jedno.
Na ISU-152 jsi jí poprvé začal, T-28 je spíš takový demonstrátor, kam se to dá dotáhnout (i při vědomí, že je to přehnané, ale ukazuje to nějaké hranice kam až jo a kam už ne) a další z příštích dvou-tří-čtyř modelů by měl ukázat, jak udělat skvělou kamufláž metodou "posrané od holubů", nebo klidně i to, že je to slepá ulička, případně, že je to další součást nějaké komplexní metody zimní kamufláže. To už záleží na vývoji. Nicméně v tomhle je to pro mě přínosnější a zajímavější, než hromady konvenčně a osvědčenými způsoby dělaný bojovky i letadel. Když jsem na VK-3001 oceňoval, že je to krok pryč ze šedé zóny, tohle je ještě odvážnější - malý krok pro modeláře ale velký krok pro modelařinu, čili =D>
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matto » 05 zář 2010, 10:11

S jezevčikom sa da suhlasit. je to zase nieco nove, a je na kazdom ci to zavrhne, napodobni alebo zapracuje do svojho postupu.
Mne osobne to ale moc nesedi. skratka v tom nevidim logiku aby po modely boli take stekance ale ja sa zase tomu az tak moc nerozumiem 8-[ takze ma moc neberte vazne a berte to len ako cisto subjektivny nazor.
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 09 zář 2010, 21:18

matto píše:S jezevčikom sa da suhlasit. je to zase nieco nove, a je na kazdom ci to zavrhne, napodobni alebo zapracuje do svojho postupu.
Mne osobne to ale moc nesedi. skratka v tom nevidim logiku aby po modely boli take stekance ale ja sa zase tomu az tak moc nerozumiem 8-[ takze ma moc neberte vazne a berte to len ako cisto subjektivny nazor.

Ďakujem za názor, na tomto modeli to dosť postrádalo logiku, už sa miernim. Každopádne mne osobne sa to celkom páči (preto to tak aj robím, že? :-D )

Jezevčík píše:Takže já asi budu tentokrát kritičtější.
O sněhu se asi nemá cenu bavit, ten se moc nepovedl jak vzhledem, tak množstvím (kua, když takhle zapadaly i podběhy, jak by musel vypadat povrch tanku?)
Co ale na tobě maximálně oceňuju, je, že se snažíš jít nevyšlapanýma cestičkama, neopakuješ nebo dokonce nekopíruješ cizí koncepty. Tahle metoda zimní kamufláže "posraný od ptáků" má na to, aby se po určitým vývoji stala nějakým novým přelomem, jako byla třeba modulace, chipping atd. Prostě novinka, kterou zkoušejí jiní napodobit. Nebo třeba ne. ALe to je jedno.
Na ISU-152 jsi jí poprvé začal, T-28 je spíš takový demonstrátor, kam se to dá dotáhnout (i při vědomí, že je to přehnané, ale ukazuje to nějaké hranice kam až jo a kam už ne) a další z příštích dvou-tří-čtyř modelů by měl ukázat, jak udělat skvělou kamufláž metodou "posrané od holubů", nebo klidně i to, že je to slepá ulička, případně, že je to další součást nějaké komplexní metody zimní kamufláže. To už záleží na vývoji. Nicméně v tomhle je to pro mě přínosnější a zajímavější, než hromady konvenčně a osvědčenými způsoby dělaný bojovky i letadel. Když jsem na VK-3001 oceňoval, že je to krok pryč ze šedé zóny, tohle je ještě odvážnější - malý krok pro modeláře ale velký krok pro modelařinu, čili =D>

Teda, že by to bolo so mnou až takéto? :shock: [-o< Ďakujem moc za také uznanie, až som sa začervenal ešte viac ako suríkový poklop :oops: Faktom je, že už mám vytipované modely, na ktorých budem tento štýl aplikovávať naďalej. Jedným z nich bude obrnený vlak v 72 od UM, kde budem každý vagón maľovať zvlášť, chystám sa naň cez zimu. Uvidím, aký výsledok to prinesie v malej mierke :-k Každopádne ťa musím trošku opraviť, prvá zima v tomto prevedení bola práve T-28, kde som to vyskúšal a zároveň zistil, kde už to je moc. Na SUčine som sa už dosť miernil. Na ďalšom modeli to bude ešte jemnejšie a už mám aj zopár nápadov na vylepšenie. Paradoxom je, že aj u VK, aj u T-28 pochádzal celý nápad z detailu, ktorý sa mi zapáčil na cudzom modeli. Každopádne ešte raz veľmi ďakujem [-o< [-o< [-o< [-o< je to nesmierna motivácia k ďalším pokusom
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky