Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-72M1 Revell 1/72

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

T-72M1 Revell 1/72

Příspěvekod atari » 14 srp 2010, 22:04

Ahoj,
V mezicase setreni na pistolku pro letadla jsem dokoncil muj prvni armor. Revell 1/72 T-72 M1 v barvach DDR zakoupeny i s Revell spray gun fixirkou v Globusu. Chtel jsem otevrene poklopy, tak jsem opravdu jen nahrubo naznacil interier. Jinak cista krabicka. Z letadel jsem byl nauceny zaklapnout trup, prilepit kridla, dve kolecka a nakonec vrtule, ale z pasu a vsech tech kolecek na tanku jsem byl nekdy na pokraji meho cholericke sebekontroly :) Co se deje v 1/35 ani nechci domyslet. Klobouk dolu panove pred Vami. Kazdopadne technika jsem mne zalibila a dalsi pujde na plac asi Leopard nebo Abrams v 1/72. Snad se Vam moje prvni T-72 bude alespon trochu libit.

t72_1.JPG

t72_2.JPG

t72_3.JPG

t72_4.JPG

t72_5.JPG

t72_6.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Re: T-72M1 Revell 1/72

Příspěvekod atari » 14 srp 2010, 22:05

t72_7.JPG

t72_8.JPG

t72_9.JPG

t72_10.JPG

t72_11.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Piponek » 15 srp 2010, 14:14

neco my na tom nejak nesedi nevim co, mozna ta modra? ale i tak je moc pekne proveden =D>
Nic není tak malé aby to nemohlo ject
Piponek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 15 srp 2010, 15:13

Piponek píše:neco my na tom nejak nesedi nevim co, mozna ta modra? ale i tak je moc pekne proveden =D>

Hehe, nojo, premyslel sem jak namalovat cocky a reflektory. Modra je asi zvyk z letadylek. To se snad casem vyladi. Jdu pomalu na muj druhy tank. Uz sem obhlizel stavebnice v obchode. Asi to bude zase revell 1/72 Leopard nebo Abrams. Kazdopadne tanky me zacaly bavit. :)
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 15 srp 2010, 15:57

Vítej v klubu.... =D> chtělo by to každopádně lepší fotky z kterých by bylo něco poznat.Já sice také neumim fotit, stačí mít dobré kamarády. [-o<
Takhle není moc co hodnotit. Ty stavebnice o kterých píšeš...Leopard, Abrams jsou kvalitní a doporučuju je.
Fotka Abramse je stavebnice Revell....také třeba T 54/55 od Trumpeteru jsou pěkný, jen chtějí malý setík s opravenou věží.Stavebnice moderny od Dragonu jsou také pěkné. Kdyžtak se poptej nebo projdi stavby zde na foru.
Přílohy
p1130954_169.jpg
p1140796_987.jpg
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 15 srp 2010, 17:19

Jan Pavlík píše:Vítej v klubu.... =D> chtělo by to každopádně lepší fotky z kterých by bylo něco poznat.Já sice také neumim fotit, stačí mít dobré kamarády. [-o<
Takhle není moc co hodnotit. Ty stavebnice o kterých píšeš...Leopard, Abrams jsou kvalitní a doporučuju je.
Fotka Abramse je stavebnice Revell....také třeba T 54/55 od Trumpeteru jsou pěkný, jen chtějí malý setík s opravenou věží.Stavebnice moderny od Dragonu jsou také pěkné. Kdyžtak se poptej nebo projdi stavby zde na foru.

Fotky uz asi lepsi nebudou. Me se zdaji dost detailni. Fotil sem to na makro s kytickou :) Zmensil jsem je na 1024x768. Po kliknuti na ne se samozrejme zvetsi. Jen nasviceni je asi naprd. No s tim asi nic neudelam. Jinak diky z typy. Pojedu jen krabickove stavby. Zadne doplnky nebo opravne sety. To si necham na letadla. Timhle snad vyplnim cekani na gun, bez ktereho je to u letadel na prd. Tohle sem strikal fixirkou od revella a podle me na rekreacni stavby to staci. Uvidim u leoparda u maskace jak to pujde s tack-item.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 15 srp 2010, 20:16

Hele, já myslím, že na první tančůr je to dost dobrý (až na tu modrou :-D ). Co se týče toho focení - 1.) rozsviť všechno, co jde, klidně přines i stolní lampičky. Nejlepší je ale fotit na přirozeném světle - třeba u okna. Ne ale zase na přímém slunku, budeš mít moc ostré kontrasty 2.) použij bílý papír, na který model postavíš, vzadu ho ohneš nahoru a něčím podepřeš - to ti trošku přidá světla 3.) makro nemusí být výhoda - je při něm malá hloubka ostrosti = máš zaostřeno na malé rozmezí vzdáleností = máš ostrou jen malou část modelu a zbytek neostrý. Lepší je klasicky zaostřovat a mít třeba i relativně malý objekt na obrázku. Když použiješ co největší rozlišení, můžeš prázdné oblasti ořezat a pořád ti zbyde dost pixelů na tančůra 8). Focení je skoro věda a hodně taky záleží na foťáku. Ideální je, pokud si můžeš pohrát s intenzitou blesku, vyvážením bílé a expozicí. Něco se dá dohnat i na počítači. Pro ukázku tvůj první obrázek s lehce poladěnou expozicí.
t72_1u.jpg

P.S.: Pokud chceš leoparda, doporučuju 2A4 od Dragonu. Jsou v tom i nějaké plechy (hlavně síťky nad motor) a je to pěkná stavebnice o třídu lepší než Revell.
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 15 srp 2010, 22:30

Dave píše:Hele, já myslím, že na první tančůr je to dost dobrý (až na tu modrou :-D ). Co se týče toho focení - 1.) rozsviť všechno, co jde, klidně přines i stolní lampičky. Nejlepší je ale fotit na přirozeném světle - třeba u okna. Ne ale zase na přímém slunku, budeš mít moc ostré kontrasty 2.) použij bílý papír, na který model postavíš, vzadu ho ohneš nahoru a něčím podepřeš - to ti trošku přidá světla 3.) makro nemusí být výhoda - je při něm malá hloubka ostrosti = máš zaostřeno na malé rozmezí vzdáleností = máš ostrou jen malou část modelu a zbytek neostrý. Lepší je klasicky zaostřovat a mít třeba i relativně malý objekt na obrázku. Když použiješ co největší rozlišení, můžeš prázdné oblasti ořezat a pořád ti zbyde dost pixelů na tančůra 8). Focení je skoro věda a hodně taky záleží na foťáku. Ideální je, pokud si můžeš pohrát s intenzitou blesku, vyvážením bílé a expozicí. Něco se dá dohnat i na počítači. Pro ukázku tvůj první obrázek s lehce poladěnou expozicí.
t72_1u.jpg

P.S.: Pokud chceš leoparda, doporučuju 2A4 od Dragonu. Jsou v tom i nějaké plechy (hlavně síťky nad motor) a je to pěkná stavebnice o třídu lepší než Revell.

Diky za super tipy na foceni. Mam jen kompakt Cnanon a fotim na ikonku "tulipanu" :) Ale to svetlo je pravda. Fotil sem to v Sobotu, a zase jsme meli v Liberci slejvak a slunicka moc nebylo. To se ale da priste poladit. Proste uz uz sem chtel privniho tancika ukazat na foru... Jinak s modrou se polepsim a vymyslim to priste jinak. Dalo by se to predelat i na T-72, tak uvudim. S temi lepty a dragonem (ale urcite se na ni podivam) to asi nebudu prehanet. Jak sem rikal. Vicemene vycpavkove obdobi nez nasetrim a poridim gun na letadla, takze asi zatim zustanu u relativne levnych a podle me celkem kvalitnich 1/72 Revellu. Finance na lepty a doplnky si setrim na letadla. To by me manzelka hnala... ajajaj :lol: Proste ciste krabicky jen tak pro radost. T-72 skoncila na policce za hrnickem, tak to budu muset dat do nejakych malych dioramat. To jen tak za hrnicek neda. Ze pry jsou letadla hezci. Mne ale neodradi... :) Jo a co misto te modre? Jak udelat proskleni, optiku a reflektory jen barvou?
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dave » 15 srp 2010, 22:46

Tvému postoji dokonale rozumím. Já si s technikou začal z úplně stejného důvodu. Jen na ten kompresor jsem čekal několik let a té techniky se mi nahromadilo nějak víc. Dnes už pistoli mám a u techniky jsem víceméně zústal (mimo jiné je skladnější :-D ). Ale je fakt, že pokud se manželce letadla zdají hezčí, nemáš na vybranou 8)
Co se týče světel na T-72, mrkni na tohle.
cviceni_1_tankove_roty_AZ-podzim_2008__33_.JPG

Je to z války.cz
Dave

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 15 srp 2010, 23:11

Dave píše:Tvému postoji dokonale rozumím. Já si s technikou začal z úplně stejného důvodu. Jen na ten kompresor jsem čekal několik let a té techniky se mi nahromadilo nějak víc. Dnes už pistoli mám a u techniky jsem víceméně zústal (mimo jiné je skladnější :-D ). Ale je fakt, že pokud se manželce letadla zdají hezčí, nemáš na vybranou 8)
Co se týče světel na T-72, mrkni na tohle.
cviceni_1_tankove_roty_AZ-podzim_2008__33_.JPG

Je to z války.cz

Asi dopadnu stejne :) No moc modre tam neni. Jeste to na T-72 predelam. Diky za fotku.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Bukovinsky » 01 zář 2010, 12:18

Zdravím.Téčko máš pekné.Optiku maluj modrou,ale reflektory čiernou-tie boli pre infra.Hoci pod tým čiernym bolo aj číre sklíčko a to by ste sa divili,aký dosah mala po takej úprave malá "luna"na veliteľovej vežičke.Skôr ma mrzia zadymováky-nemal si ich lepiť podľa výrobcu,lebo potom to téčko vyzerá nanajvíš divne.Skôr si sa mal dívať na fotky.Ale aj tak je to super. :-D
Marek Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 02 zář 2010, 20:19

Na prvú techniku solídna práca ;-I Základ introšu rozhodne potešil, pekné oživenie.
Matej Kavečko Paluda

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky