Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Bubi 2007 a neb moře Mezků
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf-109 F2/4 (1/72 Italeri)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 20 srp 2006, 13:59

Myslím, že v tomhle případě se připomínky nebudou týkat odstínů barev. Ty bych řekl jsou v tomto případě úplně na posledním místě. Já nechci nic psát nechám to na Karla, vy už jste si na sebe zvykli co se týče histo(e)rie. :lol: :lol: :lol:

PS: Malá nápověda: Gallandovi při přechodu z verze Emil na Fridrichovi přeci jenom něco scházelo.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 20 srp 2006, 17:38

jediná možnost je anténa :grin: :grin: :grin:
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 20 srp 2006, 18:30

Filip Tomči píše:Myslím, že v tomhle případě se připomínky nebudou týkat odstínů barev. Ty bych řekl jsou v tomto případě úplně na posledním místě. Já nechci nic psát nechám to na Karla, vy už jste si na sebe zvykli co se týče histo(e)rie. :lol: :lol: :lol:

PS: Malá nápověda: Gallandovi při přechodu z verze Emil na Fridrichovi přeci jenom něco scházelo.

Já už žádný připomínky nemám. Ani rady. Stejně na ně kašlete.
A Kačere sorry, ale vůbec se mi ten model nelíbí. :bad:
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 20 srp 2006, 18:32

Také jsem jej dělal...nezapomeň dodělat kanony do křídel.
Přílohy
Bf%20109%20F-6%20.jpg
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 20 srp 2006, 18:48

Honzo , tak něco podobnýho si chci postavit taky ve čtvrtce :D :D :D . A ted se tady na těch dvaasedmdesátinkách musím naučit, aby to taky tak pěkně vypadalo. :-D

Karle, tvoje příspěvky ohledně Mezků velice kladně rozšiřují obzory, kolegům modelářům, kteří se na podobné stavby chystají a nemají ponětí o tom co je vůbec čeká. Tak nebut smutnej, že tady likvidujeme jednoho Mezka za druhým. Časem se třeba na soutěžích budeš divit . Prosím Tě komentuj, kritizuj a hlavně neignoruj..... :D :D :D
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 20 srp 2006, 18:54

Tyhle řadový motory jsou bez problémů, pár kabílků a je to. Set je z CMK DB 601 pro Emila, ale upraven na F. Je to 1/72...celý resin, překopávka z trupů Revell a Italeri.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 20 srp 2006, 21:06

Turboduck píše:Karle, tvoje příspěvky ohledně Mezků velice kladně rozšiřují obzory, kolegům modelářům, kteří se na podobné stavby chystají a nemají ponětí o tom co je vůbec čeká. Tak nebut smutnej, že tady likvidujeme jednoho Mezka za druhým. Časem se třeba na soutěžích budeš divit . Prosím Tě komentuj, kritizuj a hlavně neignoruj..... :D :D :D

Ne, ne, Kačere, už nebudu nic komentovat ani kritizovat a už vůbec ne radit, pokud není zájem, fakt to nemá cenu - jako u tebe. :roll: U toho Marseilla jsem ti radil kříže a svastiku bez lemu, pak ti tam dám fotku, abys viděl, že jsem si to nevycucal z prstu, a ty tam stejně naflákáš, co ti připlave pod ploutve. Tady v tom tématu mlžíš s výběrem kamo, snažíme se ti pomoci s Liesendahlem a ty tam pak napatláš tohle zvěrstvo. Samozřejmě si jen zkoušíš barvičky, takže promiň, že ti do toho reju. Já už nebudu.
A smutnej nejsem. Neboj. Ani to neignoruju, já to tady čtu.
Je to marný. Je to marný. Je to marný.
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 20 srp 2006, 21:47

Karel Pilát píše: U toho Marseilla jsem ti radil kříže a svastiku bez lemu, pak ti tam dám fotku, abys viděl, že jsem si to nevycucal z prstu, a ty tam stejně naflákáš, co ti připlave pod ploutve. Tady v tom tématu mlžíš s výběrem kamo, snažíme se ti pomoci s Liesendahlem a ty tam pak napatláš tohle zvěrstvo. Samozřejmě si jen zkoušíš barvičky, takže promiň, že ti do toho reju. Já už nebudu.
A smutnej nejsem. Neboj. Ani to neignoruju, já to tady čtu.
Je to marný. Je to marný. Je to marný.

Tak s tím lemem si mě dostal , to jsem si nevšimnul, já porovnával číslici.
Nechápu, jak někdo může vyrobit takové obtisky, když existuje foto.

A tady u tohoto, dost dlouho jsem se snažil podle plánku a spodku krabičky modelu rozšifrovat jak je to zbarvení, a abych pravdu řek , nezjistil jsem vůbec nic :P . A pro mne jednodušší varianta je udělat tuto druhou kamo abych nemusel přebarvovat obtisky na modro.
Já nemám plnej šuflík originál RML odstínů barviček a náhradních obtisků, s Luftwaffe jsem začal před měsícem :cry: :cry: :cry:
A taky se mi to nelíbí....
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 21 srp 2006, 10:32

Turboduck píše:Tak s tím lemem si mě dostal , to jsem si nevšimnul, já porovnával číslici.
Nechápu, jak někdo může vyrobit takové obtisky, když existuje foto.

Tak vidíš, ty ani nečteš, co ti člověk píše, tak jaký rady... :grin:

S tou číslicí je problém, proto jsem to ani nekomentoval, já jsem měl k dispozici obtisky tří výrobců (Propadteam, Kagero, Ventura), vybral jsem "14" od Kagera, ale ani ta není na 100% OK. V podstatě všechny ty obtisky na Marseilla jsem zkombinoval z různých aršíků.
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 21 srp 2006, 10:46

Karel Pilát píše:[Tak vidíš, ty ani nečteš, co ti člověk píše, tak jaký rady... :grin:

Ale jo, čet, jenže se mi to vypařilo z hlavy a zůstala tam jen ta číslice :cry: . Už je to na bokách opravený (lemy), ale svastiku budu muset zlikvidovat.
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 21 srp 2006, 10:51

Turboduck píše:Ale jo, čet, jenže se mi to vypařilo z hlavy a zůstala tam jen ta číslice :cry: . Už je to na bokách opravený (lemy), ale svastiku budu muset zlikvidovat.

Jestli nemáš bez lemu a jedeš do Plzně, tak písni na SZ. Taky myslím, že mi zbylo jedno W.Nr., co je na levé straně ocasu.
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 21 srp 2006, 11:00

díky moc, ale nedělej si škodu, V PIlsnu se mrknu po nějakých vhodných obtiskách, určitě toho tam budou mít plný obchody :D :D :D . Musím hlavně sehnat svastiku, bez ní to není ono.
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 21 srp 2006, 13:10

Turboduck píše:díky moc, ale nedělej si škodu, V PIlsnu se mrknu po nějakých vhodných obtiskách, určitě toho tam budou mít plný obchody :D :D :D . Musím hlavně sehnat svastiku, bez ní to není ono.

:grin: Škodu... :grin:
Pokud v Plzni bude Ju 390, tak tam někde budu i já. Když mě ulovíš, budu mít u sebe svastiky bez lemu i to W.Nr. - už jsem se díval a mám ho. Druhýho takovýho Marseilla už stavět nebudu. Aspoň mi budeš moct vynadat osobně.
:grin:
Karel Pilát

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Bubi 2007 a neb moře Mezků