Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F6F-3 Hellcat 1/48 Eduard Weekend Edition

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 280 • Stránka 13 z 19 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: F6F-3 Hellcat 1/48 Eduard Weekend Edition

Příspěvekod Peter Sýkora » 12 črc 2010, 11:06

bezďák píše:přeředěná bílá navíc bys jí měl stříkat na černej podklad, pak to bude vše o něčem jinym... hochu ale to je základ

Nemože byť preriedená keď som potom striekal asi 4 rôzne farby z takym istym množstvom riedidla a všetko mi nastriekalo správne čisto !
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bezďák » 12 črc 2010, 11:09

jenže bílá se chová jinak než jiný barvy... koukám podle starších příspěvků, že jediny co umíš je ptát se a když ti někdo řekne že to děláš blbě, tak se eště urazíš a cejtíš se dotčenej a dokazuješ že ten kdo v dobrý vůli radí je pitomec a kecá, vono možná bude lepší to zkusit a kdybych neměl tu samou zkušenost s bílou tak to nepíšu...
já například ředím bílou jen 1/3 max 1/4 aby mi kryla a nebyl v moc velké vrstvě a stříkám jí na savej matnej černej podklad ( dostatečně vyzrálej samozřejmě )
Viva la kontejnera
bezďák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 12 črc 2010, 11:12

bezďák píše:jenže bílá se chová jinak než jiný barvy... koukám podle starších příspěvků, že jediny co umíš je ptát se a když ti někdo řekne že to děláš blbě, tak se eště urazíš a cejtíš se dotčenej a dokazuješ že ten kdo v dobrý vůli radí je pitomec a kecá, vono možná bude lepší to zkusit a kdybych neměl tu samou zkušenost s bílou tak to nepíšu...
já například ředím bílou jen 1/3 max 1/4 aby mi kryla a nebyl v moc velké vrstvě a stříkám jí na savej matnej černej podklad ( dostatečně vyzrálej samozřejmě )

Vôbec to tak nieje ! len píšem ako to je
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bezďák » 12 črc 2010, 11:14

v tom případě zkus co píšu a zdokumentuj to ... není nic jednodušší
jinak mluvil sem o akrylech, a když sem začínal, dělalo mě to přesně to samé a vinu sem svaloval na barvu...
Viva la kontejnera
bezďák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 12 črc 2010, 11:19

bezďák píše:v tom případě zkus co píšu a zdokumentuj to ... není nic jednodušší
jinak mluvil sem o akrylech, a když sem začínal, dělalo mě to přesně to samé a vinu sem svaloval na barvu...

Ja som riedil bielu 1/3 a skúšal som aj 1/2 a robilo mi to to isté stále, môžem to spraviť ved nieje problém ale uvidíte že zase budem striekať prášok
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 12 črc 2010, 11:25

Momentálne som ponoril pištoľ do riedila nech sa prečistí takže potom Vám to na fotím
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 12 črc 2010, 12:55

V prvom rade si daj do poriadku kompresor,ak nevies akym tlakom to striekas tak to je o nicom.Musis mat ventil na nastavenie tlaku,budik aby si vedel aky tam je tlak a odkalovac,aby ti neflusalo vodu na model.Potom mozes skusat dalej.Niektore farby su citlivejsie na tlak,aj surfacer ak striekas velkym tlakom robi to iste co tebe biela.
Přílohy
komp 01.JPG
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 12 črc 2010, 13:04

Skúsim si zaobstarať tie veci
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JanoBB » 12 črc 2010, 13:04

Hančár Ladislav píše:V prvom rade si daj do poriadku kompresor,ak nevies akym tlakom to striekas tak to je o nicom.Musis mat ventil na nastavenie tlaku,budik aby si vedel aky tam je tlak a odkalovac,aby ti neflusalo vodu na model.Potom mozes skusat dalej.Niektore farby su citlivejsie na tlak,aj surfacer ak striekas velkym tlakom robi to iste co tebe biela.

Presne tak, a keby len vodu, chladnickove motory casto pustaju do vzduchu olej, rozhodne minimalne odkalovac potrebujes. Plynule nastavenie tlaku je u modernych pistoli nevyhnutne. Jedina pistol, s ktorou by som riskol striekanie bez regulatora bol Aerograf, kde ide vzduch nonstop a mam odskusane, ze to funguje. V pripade dvojcinnych pistoliek si tam dorob aspon prepustaci ventil napriklad z bicykloveho ventilceka. Napada ma este, ci sa Ti ta biela Humbrolka pri riedeni nezrazila, ona je asi najnachylnejsia na podobne psie kusy. Ona sa zrazi prave tak, ze lak nedrzi farebne castice. Hlavne, ak sa nepouziva origo riedidlo. Vobec nemusi byt zhrckavena, jedine trochu inak pachne a ma taku cudnu konzistenciu.
JanoBB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Braun » 12 črc 2010, 13:07

Dawnloader píše:
bezďák píše:přeředěná bílá navíc bys jí měl stříkat na černej podklad, pak to bude vše o něčem jinym... hochu ale to je základ

Nemože byť preriedená keď som potom striekal asi 4 rôzne farby z takym istym množstvom riedidla a všetko mi nastriekalo správne čisto !

Netvrdil by som že nemôže byť preriedená,to chce len skúšať a skúšať :? ja napr.používam farby Gunze ale bielu,čiernu a červenú striekam jedine Revell!!To je zasa moja skúsenosť,dokonca na La 7 som použil červenú Hunbrol ktorá bola asi 13 rokov stara a nebol problém.Len to chce skúšať.
Forza!!! Marina Veneta

B-26 Marauder 1:48
P-47 Big Squaw 1:48
Bf 109G-10 Eduard 1:48
Bf 109G-2 MERSU Eduard 1:48
FW-190A4 Eduard 1:48
Martin Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 12 črc 2010, 13:09

JanoBB píše:
Hančár Ladislav píše:V prvom rade si daj do poriadku kompresor,ak nevies akym tlakom to striekas tak to je o nicom.Musis mat ventil na nastavenie tlaku,budik aby si vedel aky tam je tlak a odkalovac,aby ti neflusalo vodu na model.Potom mozes skusat dalej.Niektore farby su citlivejsie na tlak,aj surfacer ak striekas velkym tlakom robi to iste co tebe biela.

Presne tak, a keby len vodu, chladnickove motory casto pustaju do vzduchu olej, rozhodne minimalne odkalovac potrebujes. Plynule nastavenie tlaku je u modernych pistoli nevyhnutne. Jedina pistol, s ktorou by som riskol striekanie bez regulatora bol Aerograf, kde ide vzduch nonstop a mam odskusane, ze to funguje. V pripade dvojcinnych pistoliek si tam dorob aspon prepustaci ventil napriklad z bicykloveho ventilceka. Napada ma este, ci sa Ti ta biela Humbrolka pri riedeni nezrazila, ona je asi najnachylnejsia na podobne psie kusy. Ona sa zrazi prave tak, ze lak nedrzi farebne castice. Hlavne, ak sa nepouziva origo riedidlo. Vobec nemusi byt zhrckavena, jedine trochu inak pachne a ma taku cudnu konzistenciu.

Ventil mám takisto vyrobený a funguje mi úplne dobre, nefľusá mi ani olej ani vodu.
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Braun » 12 črc 2010, 13:10

JanoBB:Napada ma este, ci sa Ti ta biela Humbrolka pri riedeni nezrazila, ona je asi najnachylnejsia na podobne psie kusy. Ona sa zrazi prave tak, ze lak nedrzi farebne castice. Hlavne, ak sa nepouziva origo riedidlo. Vobec nemusi byt zhrckavena, jedine trochu inak pachne a ma taku cudnu konzistenciu.
Toto sa mi tak isto stalo,a vtedy letela do koša :shock:
Forza!!! Marina Veneta

Martin Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 12 črc 2010, 13:10

mbraun píše:
Dawnloader píše:

Netvrdil by som že nemôže byť preriedená,to chce len skúšať a skúšať :? ja napr.používam farby Gunze ale bielu,čiernu a červenú striekam jedine Revell!!To je zasa moja skúsenosť,dokonca na La 7 som použil červenú Hunbrol ktorá bola asi 13 rokov stara a nebol problém.Len to chce skúšať.

Bielu revellku plánujem kúpiť tiež, dúfam že bude lepšia :)
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 12 črc 2010, 13:13

mbraun píše:JanoBB:Napada ma este, ci sa Ti ta biela Humbrolka pri riedeni nezrazila, ona je asi najnachylnejsia na podobne psie kusy. Ona sa zrazi prave tak, ze lak nedrzi farebne castice. Hlavne, ak sa nepouziva origo riedidlo. Vobec nemusi byt zhrckavena, jedine trochu inak pachne a ma taku cudnu konzistenciu.

Môj otec vravel tiež či sa nezrazila. Keďže je vyučený maliar tak niečo o farbách vie. Bude to asi tým, kúpim revellku.
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Braun » 12 črc 2010, 13:34

Dawnloader píše:
mbraun píše:JanoBB:Napada ma este, ci sa Ti ta biela Humbrolka pri riedeni nezrazila, ona je asi najnachylnejsia na podobne psie kusy. Ona sa zrazi prave tak, ze lak nedrzi farebne castice. Hlavne, ak sa nepouziva origo riedidlo. Vobec nemusi byt zhrckavena, jedine trochu inak pachne a ma taku cudnu konzistenciu.

Môj otec vravel tiež či sa nezrazila. Keďže je vyučený maliar tak niečo o farbách vie. Bude to asi tým, kúpim revellku.

Môj dedo bol tiež maliar,ale myslím že o modelárskych farbách nemal ani šajnu(teda okrem toho že som vtedy používal syntetické ariedil ich S 6006-tkou :? ) :grin: Len nezabúdaj že keď kúpiš Revelku,neznamená že si vyhral.Skôr si myslím že to chce vela vela cviku :)
Forza!!! Marina Veneta

Martin Braun

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 280 • Stránka 13 z 19 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19

Zpět na Rozestavěno