Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Bubi 2007 a neb moře Mezků
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf-109 F-2/Trop 1/72 (Bílek,Italeri)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 16 srp 2006, 21:16

Tak jsem si myslel, že dneska budu stříkat spodky. A ono ouhle :roll: . Filipe proč si mě nevaroval jak seději ty kabinky :cry: . Tak ted mám na F2 přilepeny a zatmeleny přední a zadní štítek kabina, Střední část už pasuje dobře, akorát je asi o půl milimetru vyšší.
Přílohy
f26.JPG
f25.JPG
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 17 srp 2006, 17:13

Promin Ducku, když jsem ty Italerky stavěl poprvé, tak jsem se nachytal na stejných místech jako ty. Já nejdřív nalepil čelní štítek, pak prostřední a ten poslední kus kabiny jsem zezadu kousek zaříznul, tak aby to pasovalo do toho trojůhelníkového výřezu. Když chceš poradit, tak další varování je na podvozkový nohy, kde se musí zapomenout na to jak pasují nohy v dírách podle výrobce a upravit to podle svého nejlepšího vědomí, jinak to bude vypadat divně. Jiný zádrhely by tě tam už neměli potkat.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 17 srp 2006, 17:16

Turboduck píše:Tak jsem si myslel, že dneska budu stříkat spodky. A ono ouhle :roll: . Filipe proč si mě nevaroval jak seději ty kabinky :cry: . Tak ted mám na F2 přilepeny a zatmeleny přední a zadní štítek kabina, Střední část už pasuje dobře, akorát je asi o půl milimetru vyšší.

to je přece v pohodě, nech kabinu otevřenou a je to :grin:
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 17 srp 2006, 21:41

dnes jsem se rozhodl, že nastal čas pokračovat jednotlivě. Vybral jsem Tropa a takto dopadl.... :roll:

Vše akrylový Agamy, zalakováno Sidoluxem :D .
Přílohy
f2 (12).JPG
f2 (11).JPG
f2 (10).JPG
f2 (9).JPG
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 18 srp 2006, 18:05

Ducku, kde kupuješ akrylový Agamy v kamenným obchůdku nebo přímo od výrobce. Ty z kamenáku jsou vždycky nějak hrozná kvalita. Vypadá to slušně. :wink:
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 18 srp 2006, 18:21

Filip Tomči píše:Ducku, kde kupuješ akrylový Agamy v kamenným obchůdku nebo přímo od výrobce. Ty z kamenáku jsou vždycky nějak hrozná kvalita. Vypadá to slušně. :wink:

lekáš mě, proč by měli být z obchodu horší???
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 18 srp 2006, 18:26

Mám jich pár doma, ale připomíná mi to Balakryl-hrůza. Nejde to naředit, rozmíchat, origoš ředidlo, voda-nebo to neumim.
Jak to děláš a co používáš za ředidlo- tady to vypadá ok.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 18 srp 2006, 18:30

Né, neboj. Já se jenom ptám. Občas se mi stalo že světlý odstíny jako sv. šedivá nebo hliník atd, byly zdrcnutý. Proto jsem se musel částečně vrátit k syntetice a je to vopruz čekat až to uschne. Gunze nechci, smrděj jak yperit. Jestli to nebylo tím, že jim to v krámě zmrzlo. Zkusím si nechat poslat akryly přímo od Agamy. Na stříkání i štětec jsou super(třeba ty 1/48 mezky byly tím stříkaný a avenger), ale ty zmetky co jsi koupím tak 3x do měsíce mě docela odrazujou.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 18 srp 2006, 18:35

já je vždycky zkontroluju v jakým jsou stavu. Ted už je ředím tak 1:2 ve prospěch origoš ředidla. A to že zasichají na hrotě jehly, hm, mám připravenej štětec a pokud se na jehle začne dělat sajrajt, prostě ji umeju a pokračuju dál. Není ta taková katastrofa, jak to vypadá.

Barvy se mi zdrcávaly, když jsem použil zpomalovač. Nevím proč , ale je to tak.
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 18 srp 2006, 18:44

Turboduck píše:já je vždycky zkontroluju v jakým jsou stavu. Ted už je ředím tak 1:2 ve prospěch origoš ředidla. A to že zasichají na hrotě jehly, hm, mám připravenej štětec a pokud se na jehle začne dělat sajrajt, prostě ji umeju a pokračuju dál. Není ta taková katastrofa, jak to vypadá.

Barvy se mi zdrcávaly, když jsem použil zpomalovač. Nevím proč , ale je to tak.

Joo Ducku, tohle znám taky. Stříkat akrylový Agamy není problém jak s vodou tak s origoš ředidlem. Zpomalovač není problém, stačí jednu až dvě kapky štětečkem do barvy a vnikne nádherný lesklý hladký povrch, když se dá víc než je zdrávo tak se to samo zdrcne. Tyhle věci už mám odzkoušený. S Akryl Agama štětcuju i stříkám 2 roky. Spíš mi šlo o to zjistit, jestli se ti to taky nestalo s tím zdrcnutím už koupené barvy světlých odstínů co obsahujou bílou.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vorvan » 18 srp 2006, 19:08

Jak píše Filip - když dáš toho zpomalovače moc, tak z barvy vznikde hnusnej gelovitej fujtajbl, chce to fakt maximálně 30%. Nicméně mě i pak Agamy na jehle zasychaj, ale s tim jsem se už naučil žít. Jinak zatim jedinou potíž s akrylátovejma Agamama jsem zazanamenal někdy tenhle tejden když jsem chtěl foukat RLM 74 a zjistil jsem, že má odstín skoro nachlup stejnej jako RLM 75, prostě ta barva změnila barvu jak chameleon, může to bejt stářím nebo tim, že jsem je blbě míchal. Každopdáně na akrylátový Agamy momentálně nenechám dopustit, páč vážně skoro nejsou crjtit a když, tak víceméně po lihu což je ve své podstatě vůně příjemná :P
But the spirit of the free world is the final dream...
vorvan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 18 srp 2006, 19:16

S těma stejnýma odstínama od Agamy to bude spíš tím, že si to majitelé vyrábějí ručně všechno samy a s tím dodržet přesně poměry surovin s kterých to vyrábějí si asi hlavu nelámou. Ale i tak, na to za jakých skoro domácích podmínek se to vyrábí, tak je to dobrý. Kamarád zná osobně majitele(myslím že jsou dva) a popisoval mi výrobní proces.(znáte to má to vynikající chuť, hlavně že nevím jak to dělali)
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 18 srp 2006, 20:05

[quote="Filip Tomči Spíš mi šlo o to zjistit, jestli se ti to taky nestalo s tím zdrcnutím už koupené barvy světlých odstínů co obsahujou bílou.[/quote]

jo to se mi kdysi stalo, od té doby lahvičky před koupí zkonroluju
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr ZENGA Vaňák » 18 srp 2006, 20:24

Koupil jsem šedivou B6 , ta byla jak sopel . :? Naposledy jsem už radši zatřepal , jestli to krásně žbluňká :) :D

Jo a vypadá hezky ten mesoun =D> !
Petr ZENGA Vaňák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 19 srp 2006, 07:23

\:D/
Přílohy
t_kagero_jg27_volii_442.jpg
Karel Pilát

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Bubi 2007 a neb moře Mezků