Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 Trumpeter Vickers Wellington Mk IC / III

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 12 srp 2006, 17:21

Grr. To teda soudruzi z Číny nezvládli. Palubka je z průhledného plastu ale nemá vyvrtené otvory pro přístroje. Nemůžu příjít na to jak ji nabarvit... Grr. (Vrtačku nemám)
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 13 srp 2006, 23:08

Hej nikdo mi neporadí :x :roll:
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod radek_uhlir@volny.cz » 15 srp 2006, 11:14

sir Alron píše:Hej nikdo mi neporadí :x :roll:

Sire, díval jsem se na to, původně jsem uvažoval o tom, že by se ta deska zbrousila na rubové straně, až by ses dostal na prohlubně. Jak to ale vidím, tak ty přístroje jsou jenom naznačené, takže tudy cesta nevede. Asi zkusím tu desku lehce stříknout, počkám, až to zaschne a pak vezmu ŠDO (špejli dubovou ostrou), případně si ji namočím do lihu, a zas barvu z těch "sklíček" odstraním. Pod to nalepím obtisk s ručičkami. To je ovšem řešení, které si mohu dovolit já, lajdák s dvěma a půl dioptriemi. Když si sundám brýle, uvidím jedině, že na polici (do vitríny se nevejde) stojí Wellington. Pokud to chceš odvrtat, tak si nemusíš kupovat hned vrtačku, stačí koupit dva tři mikrovrtáky různého průměru, podle potřeby omotat např. maskovací páskou a upnout je do versatilky (to je ta věc, která se používala před nástupem mikrotužek), nebo když to bude nula pětka nebo nula sedmička, tak bys mohl jako sklíčidlo použít odpovídající mikrotužku. Máš tu destičku provtanou na pět otoček rukou i bez vrtačky. Budeš ale asi muset stejně tu desku zeslabit, aby ty přístroje nebyly zapadlé. Přeji Ti pěkné povrtání.
radek_uhlir@volny.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 15 srp 2006, 12:16

Asi počkám na lepty. Nebo tenký štěteček a barvit.... Tohle se každopádně soudruhům v ČLR nepovedlo.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr marek » 15 srp 2006, 16:12

vice nez ta palubka mne zaujaly motory, pusobi nejakym divnym dojmem, na valcich se mi zda ze maji moc maly prumer a taky to napodobeni konstrukce mohlo byt lepsi, ale da se s tim zit.
posledni dokoncene: P-39 Aircobra, Eduard, 1/48
Avia BH-11 Směr1/48
Fairey Swordfish Tamiya 1/48
na stole: Hansa - Brandenburg W.29 WNW 1/32
Instagram Marek Models
petr marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 15 srp 2006, 17:40

Motory jsou v pohodě. Dokonce někde psali "patří mezi ty nejlepší co jsem kdy u stříkané stavebnice psali". Konstrukce mi nevadí, aspoň se to bude pěkně patinovat. Však je to snad jediný britský dvoumotorový bombardér po letech ! Uvážíme li také co je v něm za tu cenu a co bylo za pět či dokonce šest stováků svého času v MPM dvaasedmdesátce... Jen tak dál a houšť.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 15 srp 2006, 18:07

No nevím nevím sire. Wellingtona ještě doma nemám, ale když vidím ty motory na fotkách (i sestavené), a porovnám to s motory od Vectoru (které doma mám), vypadá to jako 2 různé typy motorů. Myslím, že je dobře, že je Vector dělá...
Zdají se mimochodem i Tobě v pohodě, nebo se jen oháníš tím, co jsi si kde přečetl?

A když se schováváš za recenze, prakticky všude píší, že konstrukce až tak v pořádku není.
Zbyněk Červený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Fišer » 15 srp 2006, 19:25

petr marek píše:vice nez ta palubka mne zaujaly motory, pusobi nejakym divnym dojmem, na valcich se mi zda ze maji moc maly prumer a taky to napodobeni konstrukce mohlo byt lepsi, ale da se s tim zit.

Tak v tom si myslím že máš Petře pravdu. Podle mě jsou hubený a to dost. Taky kola se mi jeví trochu mimo - průměr ok ale šířka je cca o 1mm menší. Taky se mi tam nelíbí ten vzorek - podle mě by tam neměl být.
To sir Alron: podstatně povedenější Pegasus je například ve Swordfishi od Tamky - ostatně mywslím že Vector z něj vycházel.
No a proto si motor i kola dělám nový 8)
Pavel
http://www.griffon.cz
Pavel Fišer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 15 srp 2006, 20:00

Nevím, mě se motory líbí a upřímně - stejně nebudou za perforovaným překrytem vidět. Kola jsem nezkoumal. Kdo bude chtít jistě si opatří nějaká resinová, já možná taky, přece jen o gumácích jsem četl ledasco a nebyly to dobré zprávy.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shark » 15 srp 2006, 20:13

Pneumatiky byly hladké+tři druhy vzorků,včetně toho co je ve stavebnici,jaké měl konkrétní stroj,zjistíš podle fotek,nebo také ne,když ji nemáš.Tohle bych neřešil.
shark

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shark » 16 srp 2006, 10:34

Koukám na fotky,a kola se vzorkem vypadají užší než ty hladké balony.
shark

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Fišer » 16 srp 2006, 11:50

Taky jsem na to koukal - každopádně je to mašina z muzea - je to třeba prověřit - zkusím se po tom podívat.Pokud je to tak tak by ty gumový kola mohly být OK.
Pavel
http://www.griffon.cz
Pavel Fišer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 srp 2006, 13:26

Pavle suprovej motor na Welouše dělá Vector :D
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 16 srp 2006, 13:34

co je to za firmu ten Vector? To su Rusaci?
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 16 srp 2006, 13:43

JJ Vectort je rusák, prodává to na webu Neomegy, jeho motory vozí po akcích poláci Karaya tuším originál za 280,- přelitek pod pultem asi za polovinu :grin: V Mošoni kolega nakoupil asi 10 motorů na japonce a další něco na brity. Mají nádherně zpracovaný carter, taková práce se jen tak nevidí, a stejně tak válce + ostatní věci. Podle mě je ten motor škoda dávat vůbec do modelu jak je krásnej :D :D :D Dělají skoro všechny hvězdičáky USA, brity, japonce, ruský , německý.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse