Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Identifikace vozidla z fotografie

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1445 • Stránka 14 z 97 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 97
  • Odpovědět s citací

Re: Identifikace vozidla z fotografie

Příspěvekod FiSe » 02 kvě 2010, 10:11

Standa Holý píše:Tak aby toho nebylo málo mám ještě jednu se kterou si nevím rady, nejdřív jsem to typoval na WZ.34 už jen pro tu kamufláž ale ten to asi nebude.

R-R, Irish Free State 1941, manevry na rece 'Blackwater'.

Ta fotka je prevzata z Life archivu na Guuuglu.
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 kvě 2010, 10:42

Standa Holý píše:Tak aby toho nebylo málo mám ještě jednu se kterou si nevím rady, nejdřív jsem to typoval na WZ.34 už jen pro tu kamufláž ale ten to asi nebude.

..tohle je R-R na sto tutů..! Ale ten nátěr moc poláky nepřipomíná..snad jen novější verzi jejich maskovacích nátěrů, ale i tak byla barevná pole řešená jinak. Tohle vypadá na původní trávově zelenou doplněnou flekama jiné barvy.. :-k Rolls,který má nátěr hoodně připomínající polské..(starší)..schéma je třeba na tomhle obrázku..
Přílohy
RR AC_05.JPG
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 kvě 2010, 10:43

..ovšem malířem je to prezentováno takhle.. :-k Odstíny barev od polských naprosto rozdílné..
Přílohy
RR AC_art01a.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa Holý » 02 kvě 2010, 13:12

Dík všem, ty tanky budou asi MkII. moc jsem tomu nerozuměl, ale na nějaký stránce jsem u Mk II našel napsáno SSSR. Tak buď licence nebo dodávky.
Standa Holý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 02 kvě 2010, 15:03

zdesko píše:

..tohle je R-R na sto tutů..! Ale ten nátěr moc poláky nepřipomíná..snad jen novější verzi jejich maskovacích nátěrů, ale i tak byla barevná pole řešená jinak. Tohle vypadá na původní trávově zelenou doplněnou flekama jiné barvy.. :-k Rolls,který má nátěr hoodně připomínající polské..(starší)..schéma je třeba na tomhle obrázku..

Uplne puvodni barva toho Irskyho RR na ty fotce byla takova sedo-zelena. Mimochodem, pravdepodobne to bylo vyfoceny tady na tehle krizovatce: 51°53'54.24"N 8°34'18.60"W ten rozcestnik tam je dotedka...

Jinak, to, jaky ty barvy toho Rojse na ty fotce ve skutecnosti byly, je otazka, na kterou uz asi nikdo neodpovi. Nicmene se v Irsku behem valky pouzivaly trojbarevny kamuflaze, pravdepodobne zelena, hneda a piskova /a nebo dva odstiny zelenych a piskova, popr kombinace zelenych a sede/ :-k

Tohle by melo byt z tech stejnych manevru:
Přílohy
army21.jpg
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 02 kvě 2010, 19:15

Lidi nevíte někdo copa tuto jé? :-)
truck.jpg

Jelo to v koloně Convoy of Liberty 2010
Filip ,,Filda'' Šlajer
Ať žije štětečková galaxie!
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 02 kvě 2010, 19:17

Ještě přidam fotku z druhý strany, zajímá mě jestli tuto auto fakt sloužilo v US ARMY a co je zač?
Přílohy
DSCN1408.jpg
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 kvě 2010, 19:21

kaiser jeep nebo jak tomu nadávaj :-k Jen mě udivuje s čím jsou lidi schopní jet na defilé na plzeňských oslavách, to by člověk z toho bl.. :x A hlavně, že je tam pustí
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 kvě 2010, 20:03

..přesněj název by měl být Jeep (Owerland) J-200 Gladiátor..vyráběl se i jako J-300 a pak v rodinném provedení jako Wagoneer-Station Wagon 2-Dr a 4-Dr a také jako Panel Delivery..(vyrábělo se to někdy v 60-tých letech..)
Přílohy
Jeep Gladiator-1965_v3a.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kito » 04 kvě 2010, 20:33

Ako lietadielkár som v koncoch. Neviete, aký typ sovietskeho ťahača je na fotke? Konečne som splašil celú fotku, a tá kombinácia vyzerá nádherne.
vlcsnap-4957.png
Mig-19 SM-30

A robí ho niekto v lietadlových mierkach?

Pred tým som sa to isté pýtal na nymburku (ešte som ale nemal celú fotku, ale iba štartovaciu rampu), a tip bol nejaký Kraz:
http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewte ... tema=30040
kito

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 04 kvě 2010, 20:41

No vypadá to na YaAZ-210, tedy předchůdce Kraze 255. Ten originál je jako model asi nesehnatelný, ale Kraz se dělá/dělal v 1/72 v několika ruských přebalech (namátkou firma E-klass) jako valník a sedlový tahač s cisternou.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marty-ma » 04 kvě 2010, 22:23

Fotka je to pěkná a opravdu raritní. Podle mých vědomostí a toho, co na fotce vidím, bych to typoval na KraZ-258. To byl sedlový tahač, opatřený dvoumontážemi na 2. a 3. nápravě a přední náprava byla nepoháněná (soudím tak podle té vložené fotky, protože tam vidím jen jednoduchou "tyč" místo masívního diferenciálu). Podle materiálů co na toto vozidlo mám nebo jsem sehnal, byl právě 258, v podobě tahače, takový zvláštně prodloužený. Navíc na fotce je vidět, že za rezervou (byly dvě vedle sebe) je umístěn nějaký zdroj. Dosti ojedinělé a netradiční provedení.
Také je z fotky vidět, že kola automobilu a návěsu jsou rozdílná, což bude asi ztěžovat výběr stavebnice, spíše to bude chtít sehnat a obětovat dva modely...Ale to jsou jen mé postřehy a mohou být i mylné.
Dokončeno - technika: DORA 1/35 už čtyři roky... http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=51576
Konverze Ju-88A-5 1/32 Revell - stavba - http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=51196 a galetie: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=90974.
Odpískáno: B-24D-J 1/32 Combat Models - http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=54126
marty-ma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 05 kvě 2010, 06:09

Kraz to není určitě, hlavní bod proč ne je tvar předního blatníku, Kraz a jeho přímý předchůdce YaAZ-214 ho mají takový napůl zahranacený, kdežto ten na fotce je klasicky kulatý, jak už jsem říkal, nejspíše YaAZ-210 s delším chassis z valníku, fota např. zde http://www.masinimari.com/forums/showthread.php?t=3421 včetně porovnání s Krazem. Nicméně z toho Kraze by toho na model šlo využít dost.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 05 kvě 2010, 07:06

Co se týče skutečného auta přikláněl bych se k rozboru Pavla Kloučka. Ty fotky hovoří celkem ve prospěch jeho tvrzení. Stejně si myslím, že by tuto rampu s Migem 19 mohl tahat i Kraz, takže je to celkem jedno a stačí nalézt odpovídající fotku a nemusíš jít do konverze na YaAz.
Model YaAz se stejně zřejmě nevyrábí, takže budeš muset sehnat Kraze a z něj to dělat.
Já mám model tahače s cisternou, nevypadá zle, ale zádrhele ruské výroby pro modeláře tam jistě najdeš. Dělá se i valník, jeho stavbu najdeš zde:

viewtopic.php?f=58&t=17066

Doplňky a možná i stavebnici myslím seženeš na shopu TaT, kola dělá Armory a stavebnice Krazu, jsem viděl prodávat ve stáncích na soutěži.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kito » 05 kvě 2010, 08:19

ďakujem páni, skvelé rady. Ešte som z toho filmíku vystrihal tieto fotky, snáď to pomôže pri potvrdení identifikácie.

vlcsnap-5254.png

vlcsnap-5584.png

Ešte raz ďakujem a vzdávam Vám hold. [-o< Pre mňa vyzerá všetko, čo nemá krídla rovnako...
kito

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1445 • Stránka 14 z 97 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 97

Zpět na Diskuse