Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-1A "Breda" (1:35 Masterbox)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: T-1A "Breda" (1:35 Masterbox)

Příspěvekod korki » 13 dub 2010, 13:54

PetrBM píše:keď chceš konštruktívnu kritiku, tak sa skú menej ponáhlať, hlavne povrchovka sa mi zdá vyslovene uponáhlaná, ak nie odfláknutá

zamyslel by som sa nad sebou a pozrel na svoju bredu v tvojom pripade a potom hodnotil, ci je moja povrchovka uponahlana alebo nie :wink: ...ja som povrchovku spravil tak ako som ju dopredu planoval, nabuduce, ked budem chciet mat vyraznejsiu, tak pritvrdim, naopak zase uberiem, neviem, preco by mali byt vsetky modely "zdeformovane" nadmernou patinou..........nemam rad kritiku ohladom patiny, pretoze nikto nemoze vediet ako to presne na konkretnom stroji vyzeralo, preto by som sa radsej zameral na stavbu a detaily, patina je individualna a na kazdom stroji ju robim inak a menim aj postupy.........keby som mal hodnotit tvoju stavbu, tak by som napisal, ze je to hrozne a ze je tam neskutocne vela chyb a to dost podstatnych...na zaciatku mojej stavby som pisal, ze sa mi ta tvoja paci a ze by som sa chcel aspon priblizit....klamal som zo slusnosti...ak chces, mozem ti ja napisat konstruktivnu kritiku k tomu tvojmu vytvoru, pretoze co som videl reakcie, tak som len nechapavo krutil halavou...
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 13 dub 2010, 14:06

Tak potom prečo si taký hlúpy a chváliš niečo čo sa ti nepáči :grin:
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 13 dub 2010, 14:09

neviem, asi som sa nechal uniest tunajsim postupom... :wink:
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 13 dub 2010, 14:11

alebo strach povedať si svoje
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 13 dub 2010, 14:14

PetrBM píše:alebo strach povedať si svoje

tak toto u mna nehrozi, aby som ti to teda dokazal, napisem ti kritiku na ten tvoj kusok :wink:
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 13 dub 2010, 14:21

:-& Hoši,hlavně diskusi udržte na úrovni... 8)
Já osobně téměř nikdy nepíšu o jakémkoli modelu negativně,sám to prasím jak se dá a na některé člověky z Modelářského světa se nikdy chytat nebudu,být špička v jakémkoli oboru je Dar od Boha=talent ,tak 10 %,štěstí tak 25 %,zbytek je dřina... 8)
Korki,model je velmi slušnej průměr z modelů co jsou k vidění na MF,to je můj názor na model.Kolegové ti radí v dobrém a opravdu konstruktivně,je na tobě ,aby si se z rad poučil ,nebo je hodil za hlavu.Rozhodně není důvod chytat "Hysteráky",nezlob se ,ale támhle sis dělal oprávněně prdelky z kolegy jarmy 2 a začínáš se chovat stejně komicky.Hlavu vzhůru,ten Wind vypadá hodně dobře... =D> =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 13 dub 2010, 14:55

korki: mne sa to páči,nato z akého hovna si to vysochal je to paráda! A sa stavím,že keby si to dal takto do galérky,bez predchodzej stavby a napísal,že je to z dragonu,99% ľudí by Ti to zožralo...

Stále rozmýšľam,či základovka nemala byť šedá,na nej hnedá a žlté hady...ale to len tak,lebo španielom vôbec nerozumiem,len mi to prichodí logické....
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 13 dub 2010, 15:12

@duch.....berem do uvahy rady ohladom svetiel, zmieril som sa uz aj s tymi vyfukmi...odtrhnuta farba stve aj mna.....ale reci ohladom zaprasenia podvozku a pasov? tak sory, ale to neberem v ziadnom pripade....patina je tiez individualna....modely treba kritizovat, bez toho by sme sa dalej nepohli, ale fakt ten podvozok ma dostal, to som vazne necakal, asi zacnem ku kazdemu modelu hned robit aj podlozky a potom to davat do galerky, lebo tu ludia asi nemaju fantaziu a nevedia si domysliet prostredie, to iste sa mi stalo pri emilovy a jeho zabahnenom podvozku...
@Hronec Filip......dik, z tym dragonom mas pravdu :grin: ...len by mi to pasy kazili :( ....ta sedivka sa aj mne viac pozdavala, pri stavbe mam jednu fotku, kde nejaky spaniel pouzil sedivku miesto tej zelenej a vyzera to super, ale nakoniec zvytazila zelena, mali to zevraj spanieli na vsetkych strojoch tak
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 13 dub 2010, 19:58

Korki, asi jseš trochu mimo, já jsem o styčných plochách vůbec nemluvil a to co se mi nelíbylo jsem pro názornost zakroužkoval (podle fotky se mi zdálo přefouknutí Buff-em i na část pásu a to při normálním provozu by asi nebylo možné). Pokud to nebereš, dobrá. Ale proč okolo sebe kopeš :?:
Jo a nechápu proč vytahuješ moje hodnocení u jiného modelu, který:
1. není od tebe
2. je ve stádiu rozpracovaném
3. nebudu opisovat co bylo již řečeno dříve někým jiným a doplnil jsem jen svůj názor.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 13 dub 2010, 20:46

dobre Marder, za to vytiahnutie sa ospravedlnujem, len mi pride niekedy smiesne to hodnotenie.....a pri tom tigrovi som sa zvlast pobavil, pretoze tvoje komentare su dost kriticke....to som si odvsimal za ten cas, co som tu...proste som sa zasmial na tom, ako marderovi mohli uniknut detaily toho interieru...tym koniec OT.....este raz k tym pasom, to co si zakruskoval neni prefuknute buff, ale schvalne fuknute.....postup bol: namiesal som si farbu konzistencie mlieka, nalial do pistole, zaprasil cely podvozok, nechal farbu v pistoly, dve hodiny stravil nahadzovanim pasov (krutili sa neskutocne) a potom som znova zobral pistol a fukol aj tie pasy....asi by bola blbost, keby boli pasy ciste a ostatok strieknuty buff farbou, nemyslis?......asi som mal spravit to, nad cim som premyslal....chcel som prejst nakoniec stycne plochy pasov gunmetalkou + trocha striebornej, ale to by znamenalo, ze ten tank vysiel na betonovu/asfaltovu cestu a to som prave nechcel dosiahnut, tank je stale v poli...
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 13 dub 2010, 21:08

K Tiger-u: neviděl jsem důvod opakovat to, co jsi již napsal. O tom interieru si psal přede mnou.
korki píše:....chcel som prejst nakoniec stycne plochy pasov gunmetalkou + trocha striebornej, ale to by znamenalo, ze ten tank vysiel na betonovu/asfaltovu cestu a to som prave nechcel dosiahnut, tank je stale v poli...

Opakuji: styčné plochy jsem nekomentoval, ale jak čtu tvoje zdůvodnění. Podívej se na mnoho fotek, tank vyjíždí z bahna a styčné plochy svítí, jako by právě jel po betonu.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 13 dub 2010, 21:16

"Zatím to nevypadá špatně" mi prislo smiesne, aj ked si to napisal az po mne :D ale dobre uz to nechajme
k pasom: mozno, ked vychadza z mokreho blata a pokial sa to blato odlepi, tak je vidiet vylestene stycne plochy, s tym s tebou plne suhlasim, ale nemoze tomu tak byt, pokial sa stroj brodi "prachom".....ten prach proste ostane aj na tych pasoch a pokial vozidlo nevojde do travy alebo nevide na asfaltovu cestu, tak sa plochy nemaju od coho vylestit.......ach, keby som bol dobry v dioramkach, tak taku podlozku zmaknem do dvoch dni kde by bola znazornena situacia, takto si budete musiet pockat, do mesiaca bude hadam hotova
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 15 dub 2010, 19:00

V poho korki, mne sa lúbi taký, aký je. Tiež ho mám doma, vidím že to nieje až taká makačka to zlepiť, ako som sa bál. Pribalené lepty to príjemne oživujú. Na takéto turbo zložité kamufláže však nemám nervy, môj asi fúknem nemeckou šedou a to vyyvýšenie veže spravím hrdzavé s čerstvo vypáleným zvarom.... :lol:
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 17 dub 2010, 15:48

Diky Martin, da sa z toho urobit pekny model, to ano, ale stoji to kopec nervov, do dalsieho by som sa uz nepustal a to som este premyslal nad tou sanitnou verziou od masterboxu.......v tvojom podani, ak urobis tu kamo s tym zvarom, to bude bomba
Martin, 33 rokov
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 17 dub 2010, 16:26

no a kedze po tyzdni dazdov vyslo konecne slnko, tak som urobil nejake fotky na dennom svetle.....hlavne vidno rozdiel na zltych hadoch, ktore na predoslich fotkach boli moc zlte.....teraz su zachytene tak na 95% realne :) ...........holt, fotograf zo mna neni :x
Přílohy
DSCN2032.jpg
DSCN2037.jpg
DSCN2039.jpg
DSCN2041.jpg
DSCN2042.jpg
Martin, 33 rokov
korki

PředchozíDalší

Odeslat odpověď