Teda bobe nestačím valit bulvy Dělám taky v TT, ale tohle. Perfektní práce. Jenom mě připadá ten salon trochu tmavý. Nikde jsem nenašel (nebo jsem přehlédl) popis zasklení čelních oken. To "sklo" ze stavebnice je příšerný.
Jo a ještě něco. Na stanovišti strojvedoucího tě chybí větrák
Nekonečný seriál osmsetdesítky se chýlí ku konci. Včera jsem nanesl obtisky, které jsou dosti universální, takže z mého plánu udělat 810 v kabátu v jakém jezdí teď sešlo. Piktogramy jsou správně, avšak je to pro jiné období, kdežto popisové/informační (nebo jak to nazvat) texty na spodku kastle jsou dosti mimo to co je dnes v předpisech (asi to bude pro ČSD, nebo krátce po zavedení ČD), proto jsem je tam dal tak aby to bylo opticky trošku podobné. Udělal jsem také základ patiny střechy a podvozku. Teď mě čeká obtisky začistit a přelakovat bočnice s čely lesklým lakem, potom očistím popř. opravím skla. Poté dotřu a dodělám detaily na střeše a podvozku a stříknu matným lakem. Po tomto sjednocení vezmu do ruky stětce a dopatinuju to Humbrolkama popř. křídama... no a jestli se nic nepos... tak to bude hotové.
Teď odpovědi: Salon má takový skoro bílý strop, umakart je taková světlejší béžová pod okny, přepážky jsou dělány jinak a také s tím nejsem spokojen, spíše by se to hodilo na HO no a podlaha je taková světlejší šedá což si myslím že docela odpovídá. Okna jsou všechna s acetátu, přední sklo jsem se já blbec snažil výtahnout přes kopyto z původního skla... poté jsem zjistil "áá tudy cesta nevede ono je jednoduší vystřihnout požadovaný tvar a poté to v půlce přehnout" jak jednoduché ale já na tom vytahování přes kopyto ztratil docela dost času( tak jako s leštěním všech ostatních oken z nichž jsem ani jedno nepoužil). Okna jsou nabodována Herkulesem Super a potom dopřilepena sidoluxem s tuží. Chce to ty okna při použití téhle metody přesně usadit jinak to pak vypadá divně, což se mi stalo. Větráky jsem dělal.. avšak když jsem je udělal tak jsem se na ně podíval a "ono to je spíše na HO", takže se objeví v něčem jiném. btw. Jenom bych chtěl napsat že nejsem železniční modelář neboli "vláčkař" a toto je plastikový model !
Většina detailů je na místě, povrch sjednocen a připraven na finální zpatinování, což je rez na střeše, něco na čelech a bokách a hlavně pohraní si s podvozkem, na kterém chci rozředěnou černou přetřít to co ve skutečnosti není, navíc musím udělat něco jako stíny, protože v tomto měřítku se ten stín prostě sám nechce vytvořit ... no a samozřejmě "tuny" rzi (nebo co to je) prostě to čím je po čase obaleno každé kolejové vozidlo. Ve finále bude stačit přimontovat cedulky a stěrače. No a potom už by měl být tento "demonstrátor" hotov.
Osmetdesítka je asi u konce, už mě nenapadá co bych mohl dát a nemusel si na tvorbu té součástky vytvářet nástroje, nebo to celý rozkuchávat. Jestli vás něco napadne sem s tím. Tuhle stavebnici si můžete koupit třeba http://modely-tt-ho.shop5.cz ,ale spíš bych zašel na burzu "železničních modelářů" a tam se poohlédl po nějakém odlitku, protože tohle je v podstatě na nic a nějaká ta odlitá kastle by mohla přeci jen být na vyšší úrovni.