Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-16C Fighting Falcon 1/72 Hasegawa

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

F-16C Fighting Falcon 1/72 Hasegawa

Příspěvekod rsuchan » 15 bře 2010, 09:37

Takmer dokončený model od Hasegawy. Chýba ešte výzbroj, čakám na výzbrojný set takisto od Hasegawy. Rakety zo stavebnice sa mi zdali nepoužiteľné a ich oprava nedopadla podľa predstáv, tak som sa rozhodol pre set. Stavba sa mi vcelku páčila, plechy od Eduardu spestrili model, ale niektoré diely boli také mrňavé (časti sedačky), že som sa rozhodol ich ani nedávať. Dekály sú na F-16 od Bílka, žraločia tlama mala presahovať až na bok trupu, ale bola užšia. Za dekály ešte raz ďakujem lukas.sparrowovi. Čo sa týka výsledku, viem že nie je dokonalý, ja som ale dosť spokojný, staviam štvrťky a mal som obavy že toto bude na mňa moc malé ale prekvapivo nie je. Asi ešte doplním zbierku o ďalšie F-ká v tejto mierke :) Ešte by som poprosil o identifikáciu výzbroje z fotky originálneho stroja, nie som v tom moc zbehlý, mám nákresy používanej výzbroje z DACO Publication a nie som si istý, či hádam správne.
Přílohy
F_16 005.jpg
F_16 006.jpg
F_16 008.jpg
F_16 011.jpg
F_16 012.jpg
F_16 002.jpg
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Re: F-16C Fighting Falcon 1/72 Hasegawa

Příspěvekod rsuchan » 15 bře 2010, 09:39

A ešte to foto skutočného stroja, na krídlach by mali byť AIM-9 N/P Sidewinder a pod nimi AGM-88 Harm?
Přílohy
F16.jpg
Rado Sucháň 50 rokov

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bolter » 15 bře 2010, 09:56

K výzbroji- na konci krídla AIM-9P (alebo N) a pod krídlom AGM-88 HARM (obe cvičné verzie)
bolter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukas.sparrow » 15 bře 2010, 10:08

Popral ses s tím pěkně.Až podvěsíš výzbroj,tak to bude Falcon jak má být :twisted: .

Pod trup fláknout ALQ-131 (hoši z SP je často nosí),na konce křídel cvičné Aim-9P a cvičné AGM-88.
Lukáš "Sparrow" Brousil
aktuálně makám na : DDG-68 Uss The Sullivans DRAGON 1/350
dokončeno : USS Gato AFV 1/350
lukas.sparrow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaromucha » 16 bře 2010, 07:48

pekný stroj v tej správnej mierke :)
člen štetcovej galaxie číslo 12
Dze še pije - tam pijem,◄☺► dze še bije - tam še bijem, ◄☺► aľe dze še robi tam nezavadzam
Obrázek
http://www.mkzobor.sk

vo výrobe : Ohka 1:72
jaromucha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Macourek » 16 bře 2010, 08:15

Docela dobrý, ale první, čeho jsem si všiml, že moc teda nesedla tryska motoru, křídlo mohlo taky lépe lícovat k trupu a nějak se mi nezdá zbarvení vodorovných ocasních ploch, že by byly dvoubarevný... :-k
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 16 bře 2010, 08:27

Tomáš Macourek píše:Docela dobrý, ale první, čeho jsem si všiml, že moc teda nesedla tryska motoru, křídlo mohlo taky lépe lícovat k trupu a nějak se mi nezdá zbarvení vodorovných ocasních ploch, že by byly dvoubarevný... :-k

Súhlasím s výtkami. Trysku som dával už nafarbenú, a nebol priestor pre opravy (mal som to dopasovávať pred farbením), čo sa týky VOP, podľa fotky vypadá ako jednofarebná ale iné foto som nenašiel, prehľadával som fotky a pri tejto farebnej schéme som videl mnohokrát dvojfarebnú VOP, tož som ju dal dvojfarebnú. Ale toto nie je problém opraviť.
Rado Sucháň 50 rokov

rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Macourek » 16 bře 2010, 08:30

Tak to, Rado, zkus opravit. Já měl před chvílí otevřený http://www.F-16.net a tam jsem právě fotky našel. Taky jsem si nebyl jistý, jestli to tak má být, ale fotky tam říkají, že ne.
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 16 bře 2010, 10:00

Ono na tuhle mašinu před přebarvením na dvoubarevné schéma moc fotek není - jí našel konkrétně tu jednu která tu je... Proto bych ty VOP rozhodně dofouknul. Můžeš sem dát nějaký fotky s takhle světlou VOP?

Co mě zarazilo je "kvalita" dekálů - to je z krabičky gawy? SOP značení je totálně mimo, žraločí tlama malá...

Jinak model je pěknej, trochu škoda té trysky, barevně je divná (taková začouzená, GE trysky jsou hodně světlý a lesklý...), nemluvě o tom, že tvarově je to spíš PW tryska než GE :)
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 16 bře 2010, 10:09

PavelS píše:Ono na tuhle mašinu před přebarvením na dvoubarevné schéma moc fotek není - jí našel konkrétně tu jednu která tu je... Proto bych ty VOP rozhodně dofouknul. Můžeš sem dát nějaký fotky s takhle světlou VOP?

Co mě zarazilo je "kvalita" dekálů - to je z krabičky gawy? SOP značení je totálně mimo, žraločí tlama malá...

Jinak model je pěknej, trochu škoda té trysky, barevně je divná (taková začouzená, GE trysky jsou hodně světlý a lesklý...), nemluvě o tom, že tvarově je to spíš PW tryska než GE :)

Tie fotky na VOP som našiel ale nie na tento stroj. V podstate som to fukol dvojfarebne len preto, že množstvo záberov ako aj stroje z návodu mali dvojfarebné VOP a nakoľko som neni na tento stroj odborník, držal som sa väčšiny záberov. Tvar trysky sa mi zdal divný oproti bežným fotkám ale nedokupoval som na to žiadne iné doplnky, okrem tých plechov. Farebne to bol len taký pokus, moc to nevyšlo... A dekály sú kombinácia Bílek - Hasegawa. Tlama a označenie sú na Bílka, znaky hasegawa. Pôvodne som dal aj znaky zo stavebnice Bílek, ale farba obtiskov bola takmer identická s vrchnou farbou a úplne sa stratili....
Inak ak sa aspoň trochu páči, som rád, je dosť pravdepodobné, že postavím k nej aj väčšieho brata v 1/48 :)
Rado Sucháň 50 rokov

rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 16 bře 2010, 10:20

Hlavně ne od Gawy - postav Tamku :)

S tou VOP bych se držel fotky konkrétní mašiny, návodům nevěřim...
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel